Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η αλήθεια σχετικά με την θεραπεία



Εισαγωγή

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται την αρρώστια. Κανείς δεν θέλει να πεθάνει. Μορφωμένοι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους, ψάχνοντας για θεραπείες για τις ασθένειες της ανθρωπότητας. Υπάρχει πρόοδος, και οι γιατροί πραγματικά βοηθάνε στην ανακούφιση από οδύνες. Όμως ακόμα οι άνθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν.


Η ασθένεια είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας του ανθρώπου. Οι πρόγονοί μας, Αδάμ και Εύα, δεν υπάκουσαν στον Θεό και ο Θεός έπρεπε να τους τιμωρήσει. Η ασθένεια είναι ένα αποτέλεσμα αυτής της τιμωρίας για την αμαρτία. Δεδομένου ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται αμαρτωλοί, όλοι έχουν προβλήματα από τις ασθένειες. Ωστόσο, ο Θεός έχει προμηθεύσει έναν τρόπο για εμάς, να θεραπευόμαστε όταν αρρωσταίνουμε.

Ο Θεός είναι η θεραπεία μας

Ο Θεός υποσχέθηκε στον λαό Του μέσα στον λόγο Του: «Εάν ακούσης επιμελώς την φωνήν Κυρίου του Θεού σου και πράττης το αρεστόν εις τους οφθαλμούς αυτού και δώσης ακρόασιν εις τας εντολάς αυτού και φυλάξης πάντα τα προστάγματα αυτού, δεν θέλω φέρει επί σε ουδεμίαν εκ των νόσων, τας οποίας έφερα κατά των Αιγυπτίων· διότι εγώ είμαι ο Κύριος ο θεραπεύων σε» (Έξοδ.ιε:26). Ο Θεός επίσης τους προειδοποίησε ότι εάν αμαρτάνουν, «θέλει επιφέρει επί σε πάσας τας οδύνας της Αιγύπτου, διά τας οποίας ετρόμαξας· και θέλουσι προσκολληθή εις σέ» (Δευτ.κη:60).

Ο Θεός προειδοποίησε για ασθένειες όσους απειθούν και υποσχέθηκε θεραπεία σε όσους υπακούν. Ο Θεός κρατάει πάντα τις υποσχέσεις του., Ο ψαλμωδός Δαβίδ, δόξαζε τον Θεό γιατί «συγχωρεί πάσας τας ανομίας και ιατρεύει πάσας τας αρρωστίας» (Ψαλμ.ργ:3). Ο Ιερεμίας μας θυμίζει την υπόσχεση του Θεού, «Διότι θέλω αποκαταστήσει την υγίειαν εις σε και θέλω σε ιατρεύσει από των πληγών σου, λέγει Κύριος» (Ιερεμ.λ:17). Ο Θεός αγαπάει τον λαό Του και θέλει να είναι υγιής και ευτυχισμένος.

Η θεραπεία είναι δυνατή λόγω του Ιησού Χριστού. Ο Ιησούς πέθανε για εμάς, έτσι ώστε να μπορούμε να σωθούμε από την ποινή των αμαρτιών μας. Ακόμα, η σταύρωση του Ιησού δεν προσέφερε μόνο σωτηρία, αλλά και θεραπεία.

Α’ Πέτρ.β:24 όστις τας αμαρτίας ημών αυτός εβάστασεν εν τω σώματι αυτού επί του ξύλου, διά να ζήσωμεν εν τη δικαιοσύνη, αποθανόντες κατά τας αμαρτίας· με του οποίου την πληγήν ιατρεύθητε.

Ο Ιησούς την κατέστησε δυνατή και η Βίβλος μας λέει πώς να θεραπευτούμε.

Ιακ.ε:14,15 Ασθενεί τις μεταξύ σας; ας προσκαλέση τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας, και ας προσευχηθώσιν επ' αυτόν, αλείψαντες αυτόν με έλαιον εν τω ονόματι του Κυρίου. Και η μετά πίστεως ευχή θέλει σώσει τον πάσχοντα, και ο Κύριος θέλει εγείρει αυτόν· και αμαρτίας αν έπραξε, θέλουσι συγχωρηθή εις αυτόν.

Άλειμμα με λάδι. Προσευχή στο όνομα του Ιησού. Προσευχή με πίστη. Ο Ιησούς θα θεραπεύσει και θα συγχωρήσει τις αμαρτίες σου.

Παραδείγματα θεραπείας

Όσο ο Ιησούς ήταν στη γη, θεράπευσε πολλούς ανθρώπους. Είχε εξουσία πάνω σε όλες τις ασθένειες. Άρρωστοι άνθρωποι ερχόταν από πολύ μακριά για να δουν τον Ιησού, έτσι ώστε να τους θεραπεύσει.

Ματθ.δ:24 Και διήλθεν η φήμη αυτού εις όλην την Συρίαν, και έφερον προς αυτόν πάντας τους κακώς έχοντας υπό διαφόρων νοσημάτων και βασάνων συνεχομένους και δαιμονιζομένους και σεληνιαζομένους και παραλυτικούς, και εθεράπευσεν αυτούς·

Ασθένειες και δαίμονες έπρεπε να φύγουν στην εντολή του Ιησού.

Ο Ιησούς έδωσε στους μαθητές Του τη δύναμη να θεραπεύουν. Όταν χρησιμοποιούσαν το όνομα του Ιησού, είχαν κι αυτοί εξουσία πάνω στις ασθένειες και τους δαίμονες (Λουκ.ι:17). Ο Ιησούς είπε ότι όσοι Τον εμπιστεύονται θα κάνουν τα ίδια και μεγαλύτερα έργα.

Μάρκ.ις:18 όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας, και θέλουσιν ιατρεύεσθαι.

Η Βίβλος μας λέει ότι οι μαθητές του Ιησού προσευχήθηκαν για έναν χωλό άνθρωπο (Πράξ.γ) και θεραπεύθηκε. Ο Πέτρος προσευχήθηκε για την Δορκάδα που είχε πεθάνει (Πράξ.θ) και επανήλθε στη ζωή. Ο Παύλος προσευχήθηκαν για ένα παιδί που έπεσε από ένα παράθυρο και πέθανε (Πράξ.κ), αλλά το παιδί αναστήθηκε και επέστρεψε σπίτι του.

Συμπέρασμα

Οι μαθητές του Ιησού ακόμα θεραπεύονται. Ο Ιησούς έδωσε το χάρισμα της θεραπείας στην εκκλησία. Θέλει να το χρησιμοποιούμε. Θέλει τον λαό Του υγιή και ευτυχισμένο.

Ο Θεός δεν θέλει να είσαι άρρωστος. Ο Ιησούς υπέφερε έτσι ώστε εσύ να μπορείς να θεραπευτείς. Αν προσευχηθείς με πίστη επικαλούμενος το όνομα του Ιησού, θα σε γιατρέψει. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το κάνουν. Οι εργάτες της εκκλησίας τους χρίουν με λάδι και προσεύχονται στο όνομα του Ιησού. Δαιμόνια φεύγουν. Τα μάτια των τυφλών αρχίζουν να βλέπουν. Κουφοί αρχίζουν να ακούνε, και ακόμη νεκροί επιστρέφουν στη ζωή. Ο Θεός εξακολουθεί να είναι θεραπευτής. Θέλει να θεραπεύσει κι εσένα.