Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Rodney Howard Browne


O Rodney Howard Browne είναι ο πατέρας της ονομαζόμενης  «Αναζωπύρωσης του γέλιου», μιας μυστικιστικής «πνευματικής μέθης» που οδήγησε σε τέλεια καταστροφή την «Toronto Blessing», που εξαπλώθηκε μέσα σε Πεντηκοστιανές, Χαρισματικές, ακόμη και Ευαγγελικές εκκλησίες στα τέλη του 1990. Είναι μια αίρεση γεμάτη από ψευδοδιδασκαλίες, μυστικιστικές εμπειρίες, εξαπάτηση και πλάνη σε όλο τον κόσμο.


Ο Howard Browne είναι διάσημος επειδή αυτοαποκαλείται «ο μπάρμαν του Αγίου Πνεύματος» προκαλώντας τους ανθρώπους σε καταστάσεις πνευματικής μέθης, έχοντας καταστρέψει πολλά από αυτά που είχαν απομείνει από την αίσθηση του αληθινού φόβου του Θεού σε πολλές Πεντηκοστές χαρισματικές εκκλησίες. Είναι διάκονος της  κρίσης του Θεού και μέρος της πλάνης που λέει ότι ο Θεός θα στείλει:

Β’ Θεσ.β:11 και διά τούτο θέλει πέμψει επ' αυτούς ο Θεός ενέργειαν πλάνης, ώστε να πιστεύσωσιν εις το ψεύδος,

Ο RODNEY HOWARD BROWNE διδάσκει τις ψευδοδιδασκαλίες του λόγου της πίστης, την ευημερία του Ευαγγελίου και τη «Νέα Αποστολική Αναμόρφωση» - κίνημα της όψιμης βροχής.. που είναι «άλλο ευαγγέλιο».

Ο Rodney Howard-Browne είναι χαρισματικός ιεροκήρυκας και Ευαγγελιστής. Είναι ποιμένας της «The River at Tampa Bay», μια εκκλησία που αυτός και η σύζυγός του ίδρυσαν το 1996, και ηγείται «αναζωπυρωτικών» κινήσεων σε όλο τον κόσμο.

Γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και έχει διαμείνει στην Τάμπα, της Φλόριντα των ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Μεγάλωσε σε Πεντηκοστιανή οικογένεια σαν νεαρός, στη Νότια Αφρική.

Το 1981 γνώρισε και παντρεύτηκε τη γυναίκα του, Adonica. Το 1987 η οικογένεια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η διακονία του Browne είναι γνωστή για τα λεγόμενα «σημεία και θαύματα» και πρεσβεύει ότι έχουν σωματικές θεραπείες και θαύματα, με συχνές εκδηλώσεις αυτού που λένε «γέλιο» και τα λεγόμενα «πεσίματα από τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος», κατά τη διάρκεια των ευαγγελιστικών συναθροίσεών του.