Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Τι νέο πράγμα μπορείς να κάνεις;




Οι πολλές όψεις του να είσαι ΝΕΟΣ εν Χριστώ.

Έμπνευση για να κάνεις κάτι νέο αυτό τον χρόνο.

Είναι μια νέα χρονιά, και ο Χριστιανισμός έχει να κάνει με τα νέα ξεκινήματα.

Εμείς οι Χριστιανοί είμαστε νέα κτίσματα:

Β’ Κορ.ε:17 Όθεν εάν τις ήναι εν Χριστώ είναι νέον κτίσμα· τα αρχαία παρήλθον, ιδού, τα πάντα έγειναν νέα.


Έχουμε νέες καρδιές και νέα πνεύματα:

Ιεζ.λς:26 Και θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν νέαν, και πνεύμα νέον θέλω εμβάλει εν υμίν, και αποσπάσας την λιθίνην καρδίαν από της σαρκός σας θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν σαρκίνην.

Τιμούμε τον Χριστό ανανεώνοντας το νου μας:

Ρωμ.ιβ:2 και μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον, αλλά μεταμορφόνεσθε διά της ανακαινίσεως του νοός σας, ώστε να δοκιμάζητε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον.

Αφήνουμε το ανανεωμένο πνεύμα μας να ανανεώσει τη συμπεριφορά μας:

Εφεσ.δ:21-24 επειδή αυτόν ηκούσατε και εις αυτόν εδιδάχθητε, καθώς είναι η αλήθεια εν τω Ιησού· να απεκδυθήτε τον παλαιόν άνθρωπον τον κατά την προτέραν διαγωγήν, τον φθειρόμενον κατά τας απατηλάς επιθυμίας, και να ανανεόνησθε εις το πνεύμα του νοός σας και να ενδυθήτε τον νέον άνθρωπον, τον κτισθέντα κατά Θεόν εν δικαιοσύνη και οσιότητι της αληθείας.

Το να ανανεώνουμε το νου μας και να ενδυθούμε τον νέο άνθρωπο, είναι μια συνεχής διαδικασία. Τι νέο μπορείς να κάνεις φέτος για να πλησιάσεις τον Κύριό σου;