Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ιησούς, ο φίλος μας!



Να μελετάς πάντοτε το λόγο του Θεού με ένα πνεύμα προσευχής, ζητώντας από το Θεό να ανοίξει το μυαλό σου για την κατανόηση των αληθειών Του.

Η αλήθεια σχετικά με τον Θεό.

Ο καθένας πρέπει να ξέρει ποιος είναι ο Ιησούς. Αλλά δεν θα μπορέσεις να Τον γνωρίσεις πραγματικά, μέχρι να τον γνωρίσεις σαν φίλο σου.


Εισαγωγή

Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ένα μωρό γεννήθηκε από μια γυναίκα που την έλεγαν Μαριάμ. Αυτό το μωρό ονομάστηκε Ιησούς. Ήταν ένα κανονικό, συνηθισμένο μωρό. Η Μαριάμ ήταν παρθένα και γέννησε τον Ιησού από το Άγιο Πνεύμα. Η γέννησή του ήταν ένα θαύμα.

Δεν διάλεξε η Μαριάμ το όνομα για το μωρό της. Το όνομά Του δόθηκε από τον ουρανό. Ένας άγγελος είπε στον Ιωσήφ, που έμελλε να γίνει ο άντρας της Μαρίας, «θέλεις καλέσει το όνομα αυτού Ιησούν· διότι αυτός θέλει σώσει τον λαόν αυτού από των αμαρτιών αυτών» (Ματθ.α:21). Τον έλεγαν και Εμμανουήλ, που σημαίνει «Ο Θεός μαζί μας» (Ματθ.α:23). Ο άνθρωπος Ιησούς ήταν η φανέρωση του Θεού στη γη με σκοπό την σωτηρία των ανθρώπων από την τιμωρία της αμαρτίας.

Πως μπορώ να ξέρω ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός;

Μια μέρα όλοι θα πρέπει να παραδεχτούν ότι ο Ιησούς είναι Κύριος. «και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός» (Φιλιπ.β:11). Είναι σοφό να Τον αναγνωρίσεις σαν Κύριο της ζωής σου από τώρα. Γιατί αν είναι ο Κύριός σου, θα είναι επίσης και ο Σωτήρας σου. Αν περιμένεις μέχρι να αναγκαστείς να Τον αποκαλέσεις Κύριο, θα είναι πολύ αργά. Θα τιμωρηθείς για τις αμαρτίες σου.

Ο Ιησούς μας έχει αποδείξει ότι αυτός είναι Κύριος ο Θεός. Το έχει αποδείξει με πολλούς τρόπους. Αυτές οι αποδείξεις βρίσκονται στο αρχείο της αλήθειας του Θεού, την Αγία Γραφή. Η πρώτη απόδειξη είναι η θαυματουργική γέννηση του Ιησού. Το μωρό, που ονομάστηκε Ιησούς, ήταν ο Θεός που φανερώθηκε εν σαρκί (Α’ Τιμ.γ:16).

Η διακονία του Ιησού ήταν ένα έργο συμπόνιας και αγάπης για το χαμένο άνθρωπο. Ο Ιησούς, μιλώντας για τον εαυτό του, είπε, «ο Υιός του ανθρώπου ήλθε να ζητήση και να σώση το απολωλός» (Λουκ.ιθ:10).

Στη διακονία του Ιησού για τους αμαρτωλούς, περιλαμβάνονται πολλά θαύματα. Έκανε τον χωλό να περπατήσει, άνοιξε τα αυτιά των κουφών, έκανε τον τυφλό να δει, και επίστρεψε νεκρούς στη ζωή. Όντας ο Θεός, ο Ιησούς μπορούσε να κάνει τα πάντα.

Μερικοί άνθρωποι άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι ο Ιησούς ήταν ο Θεός. Κάποτε ρώτησε τους μαθητές Του, «σεις τίνα με λέγετε ότι είμαι;» (Ματθ.ις:15). Ο Πέτρος απάντησε ότι είναι ο υποσχεθείς Σωτήρας, ο Υιός του Θεού. Ο Ιησούς χάρηκε που κατάλαβαν ποιος ήταν και είπε στον Πέτρο ότι «σαρξ και αίμα δεν σοι απεκάλυψε τούτο, αλλ' ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς» (Ματθ.ις:17).

Εάν θέλετε να γνωρίζετε ποιος είναι ο Ιησούς, θα πρέπει να ζητήσετε από το Πνεύμα του Θεού να σας βοηθήσει να καταλάβετε. Το Πνεύμα θα σας δείξει ότι ο Ιησούς ήταν ο Θεός που ήρθε στη γη σαν άνθρωπος. Θα σας  το δείξει μέσα από τις Άγιες Γραφές και μιλώντας μέσα στην καρδιά σας. Το Άγιο Πνεύμα, που είναι το πνεύμα του Ιησού, θα αρχίσει να διακονεί σε σας, δείχνοντάς σας την αλήθεια για τον Ιησού.

Όταν πιστεύετε ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός, θα αισθάνεστε όμορφα. Ο Θωμάς, ένας μαθητής του Ιησού, δεν πίστευε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε μετά που οι κακοί άνθρωποι Τον σκότωσαν. Ωστόσο, ο Ιησούς πραγματικά αναστήθηκε, και έδειξε στον Θωμά τα χέρια και την πλευρά Του. Όταν ο Θωμάς είδε τον Ιησού, είπε, «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου!». Ο Ιησούς είπε προς αυτόν, «Επειδή με είδες, Θωμά, επίστευσας· μακάριοι όσοι δεν είδον και επίστευσαν» (Ιωάν.κ:28,29).

Οι άνθρωποι που δεν πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν ο Θεός, Τον σκότωσαν. Νόμιζαν ότι αυτό θα αποδείκνυε ότι δεν ήταν ο Θεός. Αλλά ποιος μπορεί να σκοτώσει τον Θεό; Δεν πέθανε ο Θεός, πέθανε ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός! Μόνο το σώμα του Ιησού έχυσε αίμα και πέθανε. Το αίμα του Ιησού χύθηκε για εμάς, για να έχουμε εμείς ζωή. Μετά από τρεις ημέρες ο Ιησούς αναστήθηκε. Ο Ιησούς είναι ακόμη ζωντανός σήμερα. Είναι ανάμεσά μας σαν Πνεύμα Άγιο, επιθυμώντας να κατοικήσει μέσα στον καθένα που θα πιστέψει σ’ Αυτόν.

Συμπέρασμα

Η Βίβλος λέει καθαρά ότι υπάρχει μόνο ένας Κύριος ή Θεός. «πρώτη πασών των εντολών είναι· Άκουε Ισραήλ, Κύριος ο Θεός ημών είναι εις Κύριος» (Μάρκ.ιβ:29). Προκειμένου να σωθείς από την τιμωρία των αμαρτιών σου, «θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου, και εξ όλης της ψυχής σου, και εξ όλης της διανοίας σου, και εξ όλης της δυνάμεώς σου· αύτη είναι η πρώτη εντολή» (Μάρκ.ιβ:30).

Όταν καταλάβεις ότι ο Ιησούς είναι ο Κύριος ο Θεός, τότε θα πρέπει να Τον αγαπάς με όλη την καρδιά, την ψυχή, το μυαλό, και την δύναμη. Όταν αγαπάς τον Ιησού, θα δείξεις την αγάπη σου, υπακούοντας το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού. Το Ευαγγέλιο, ή τα καλά νέα του Ιησού Χριστού είναι ο θάνατος, η ταφή και η ανάσταση (Α’ Κορ.ιε:3,4). Η υπακοή του Ευαγγελίου είναι η μετάνοια (θάνατος), το βάπτισμα στο όνομα του Ιησού (ταφή), και η λήψη του Αγίου Πνεύματος (Ανάσταση) (Πράξ.β:38).

«ταύτα δε εγράφησαν διά να πιστεύσητε ότι ο Ιησούς είναι ο Χριστός ο Υιός του Θεού, και πιστεύοντες να έχητε ζωήν εν τω ονόματι αυτού» (Ιωάν.κ:31). Η νέα ζωή εν Χριστώ, πρέπει να είναι μια άγια ζωή, ξεχωρισμένη από την αμαρτία για την υπηρεσία Του.

Βιβλικά εδάφια

Ματθ.ις:15-17 Λέγει προς αυτούς· Αλλά σεις τίνα με λέγετε ότι είμαι; Και αποκριθείς ο Σίμων Πέτρος είπε· Συ είσαι ο Χριστός ο Υιός του Θεού του ζώντος. Και αποκριθείς ο Ιησούς είπε προς αυτόν· Μακάριος είσαι, Σίμων, υιέ του Ιωνά, διότι σαρξ και αίμα δεν σοι απεκάλυψε τούτο, αλλ' ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς.

Λουκ.ιθ:10 Διότι ο Υιός του ανθρώπου ήλθε να ζητήση και να σώση το απολωλός.

Ιωάν.ιε:13 Μεγαλητέραν ταύτης αγάπην δεν έχει ουδείς, του να βάλη τις την ψυχήν αυτού υπέρ των φίλων αυτού.

Ιωάν.κ:28,29 Και απεκρίθη ο Θωμάς και είπε προς αυτόν· Ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Επειδή με είδες, Θωμά, επίστευσας· μακάριοι όσοι δεν είδον και επίστευσαν.

Πράξ.δ:12 Και δεν υπάρχει δι' ουδενός άλλου η σωτηρία· διότι ούτε όνομα άλλο είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν.

Εφεσ.δ:5 εις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα·

Φιλ.β:11 και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός.