Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Δεν βρίσκεσαι μακριά απ’ τον Θεό αν έχεις ευθεία και ειλικρινή καρδιά!



Αν είναι το μόνο πράγμα που έχεις να φέρεις σ' Αυτόν, θα το δεχτεί. Μπορεί να μην έχεις την επιθυμία ν' απαρνηθείς τον τρόπο ζωής που έχεις τώρα. Ακόμα μπορεί ν' αγαπάς την αμαρτία σου και τις συνήθειες σου. Αν όμως είσαι τίμιος και ειλικρινής μη φοβάσαι!

Μπορεί ακόμα να είσαι και εν μέρει ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με τον τρόπο που ζεις. Αν όμως κατά τη στιγμή της ειλικρίνειάς σου, νιώσεις μια εσωτερική ανησυχία για το μέλλον, τότε πρέπει κάτι να κάνεις γι` αυτό.


Αν μπορείς ειλικρινά να πεις στον εαυτό σου: “Γνωρίζω ότι η ζωή μου δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Ξέρω ότι δεν μπορώ ν' αλλάξω μόνος μου τον εαυτό μου. Γι` αυτό θα ζητήσω απ' το Θεό να πάρει το τιμόνι της ζωής μου και να με βοηθήσει”, τότε να ξέρεις ότι έχεις κάνει μια πάρα πολύ καλή αρχή.

Να είσαι απόλυτα ειλικρινής. Είναι καιρός πλέον να σταματήσεις να παίζεις και να αδιαφορείς. Είναι καιρός να πάψεις να κρύβεσαι πίσω από κάποιο δόγμα ή θεωρία που σε “εκφράζει”. Είναι καιρός να σταματήσεις να δικαιολογείς τον εαυτό σου με τις διάφορες φιλοσοφικές ιδέες. Είναι καιρός να παραδεχτείς ότι αυτό που πιστεύεις βαθιά μέσα στην καρδιά σου είναι το πραγματικά σωστό. Κάτι μέσα σου προσπαθεί να φτάσει το Θεό. Κάτι μέσα σου φωνάζει για την αλήθεια, την πραγματικότητα. Ψάχνει ένα στερεό έδαφος πάνω στο οποίο να μπορέσει να σταθεί.
           
Ο Θεός λέει στο λόγο Του:

Και θέλετε με ζητήσει και ευρεί, όταν με εκζητήσητε εξ` όλης της καρδίας υμών (Ιερεμ.κθ:13).

Ο Ιησούς Χριστός σε θέλει έτσι, όπως είσαι.  Όμως θέλει να πας σ` Αυτόν με τίμια και ειλικρινή καρδιά. Αν θέλεις να σταματήσεις να ζεις τη ζωή που ζούσες μέχρι σήμερα, ο Ιησούς είναι έτοιμος να συναντήσει την ειλικρινή καρδιά σου και ν` αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σου!

Άφησε την ψεύτικη υπερηφάνεια σου, ταπεινώσου μπροστά στο Θεό, μετανόησε ειλικρινά και τότε ένα πραγματικό θαύμα θα γίνει! Με ειλικρινή μετάνοια και πίστη μπορείς κι εσύ να σωθείς και να μπεις στην ερχόμενη ουράνια Βασιλεία του Θεού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θαυμαστό σχέδιο της σωτηρίας του Ιησού, ευχαρίστως θα σε βοηθούσαμε.