Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

κρατική εκκλησία και εκλεκτικές συγγένειες..

Bασιλικοί θρόνοι στη Μητρόπολη για την επέτειο γάμου του..τέως μονάρχη.

Την ίδια στιγμή που οι έλληνες πολίτες πληρώνουν την μισθοδοσία της ανατολικής καθολικής εκκλησίας, η οποία κατέχει τεράστιες εκτάσεις γης στη χώρα μας, η ηγεσία της προκαλεί με ιδιωτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του έκπτωτου μονάρχη.

Ο καθεδρικός ναός της Αθήνας που παραμένει κλειστός μετά τον σεισμό του 1999, άνοιξε κατ’ εξαίρεση το μεσημέρι της Πέμπτης για το ζεύγος. Άνοιξαν την μητρόπολη και έστρωσαν το κόκκινο χαλί για τη χρυσή επέτειο γάμου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της συζύγου του Άννας- Μαρίας, παρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, για την ειδική τελετή «ξέθαψαν» από το υπόγειο της Μητρόπολης τους δυο θρόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί το 1964 για το γάμο τους, πάνω στους οποίους είναι σκαλισμένο το στέμμα με την ελληνική σημαία.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η ειδική ευχή που τους αναγνώσθηκε τους ανέφερε ως βασιλείς!

Ο Κωνσταντίνος κι η Άννα-Μαρία γιόρτασαν τα 50 χρόνια από τον γάμο τους σε δύο δόσεις. Αρχικά, την Τετάρτη το βράδυ σε ιδιωτική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια την Πέμπτη στην καθολική μητρόπολη Αθηνών..

 Με βάση το ρεπορτάζ του romfea.gr, υπήρχε ειδική "βυζαντινή" χορωδία που έψελνε "βυζαντινούς" ύμνους.

Πέρα από το γραφικό του πράγματος είναι εύλογη η απορία πως το πιο προβεβλημένο κρατικό μουσείο ξεναγεί ιδιωτικά "γαλαζοαίματους" και μια μητρόπολη οργανώνει prive εκδηλώσεις..