Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ποιος ανήκει στην εκκλησία του Χριστού

"..Για να ανήκει κάποιος στη εκκλησία του Χριστού πρέπει να έχει τα κοινά χαρακτηριστικά που είχαν τα μέλη της πρώτης αποστολικής εκκλησίας και είναι γραμμένα μέσα στις πράξεις των αποστόλων και γενικά μέσα στο ευαγγέλιο.
37 Αφού δε ήκουσαν ταύτα, ήλθεν εις κατάνυξιν η καρδία αυτών, και είπον προς τον Πέτρον και τους λοιπούς αποστόλους· Τι πρέπει να κάμωμεν, άνδρες αδελφοί;
38 Και ο Πέτρος είπε προς αυτούς· Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος.
39 Διότι προς εσάς είναι η επαγγελία και προς τα τέκνα σας και προς πάντας τους εις μακράν, όσους αν προσκαλέση Κύριος ο Θεός ημών.
40 Και με άλλους πολλούς λόγους διεμαρτύρετο και προέτρεπε, λέγων, Σώθητε από της διεστραμμένης ταύτης γενεάς.
41 Εκείνοι λοιπόν μετά χαράς δεχθέντες τον λόγον αυτού εβαπτίσθησαν, και προσετέθησαν εν εκείνη τη ημέρα έως τρεις χιλιάδες ψυχαί.
42 Και ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων και εν τη κοινωνία και εν τη κλάσει του άρτου και εν ταις προσευχαίς. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά» (Πράξ.β:37-43).
Με λίγα λόγια  αφού πίστεψαν στο Χριστό δια του κηρύγματος και δέχτηκαν το λόγο, μετανόησαν, βαπτίστηκαν στο νερό, και στη συνέχεια ο Χριστός τους έδωσε το Πνεύμα του το 'Αγιο.
Με αυτά τα χαρακτηριστικά κάποιος γίνεται  μέλος της εκκλησίας.
Και για τη διατήρησή τους στον αγιασμό έκαναν τέσσερα βασικά πράγματα, ενέμεναν στη διδαχή των αποστόλων είχαν κοινωνία μεταξύ τους, κάθε Κυριακή έπαιρναν το σώμα και το αίμα του Κυρίου, και προσευχότανε.
Αυτός ο τρόπος ζωής είχε σαν αποτέλεσμα να παραμένουν άγιοι και να προσμένουν το Χριστό..."
                       Ζει ο Θεος και ζει η ψυχη μου

                                                                               aipal