Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πώς θα ξεχωρίσετε το γινωμένο από το άγουρο;

Το καρπούζι είναι αδιαμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην απολαμβάνει τη ζουμερή και γλυκιά σάρκα αυτού του φρούτου. Όμως, πώς θα ξεχωρίσετε το γινωμένο καρπούζι από το άγουρο;

Αν ο μανάβης σας «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει» κανένα πρόβλημα. Αν όμως τα φονικά του ένστικτα είναι μηδαμινά τότε θα πρέπει να αναπτύξετε άλλες δεξιότητες.

1. Η αποχρωματισμένη περιοχή, στο σημείο που το καρπούζι ακουμπά στο έδαφος, θα πρέπει να έχει κιτρινίσει.
2. Όταν ξύνετε το φλοιό με το νύχι σας θα πρέπει να αποκολλάται εύκολα.
3. Θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του.
4. Όταν το χτυπάτε στο κέντρο του θα πρέπει να κάνει έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο.
5. Θα πρέπει ο φλοιός να έχει χάσει τη γυαλάδα του.
6. Θα πρέπει να έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού.