Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

καθολικισμός, ουνιβερσαλισμός και η προτυποποίηση του καταδότη


Η αποκατάσταση του Ιούδα Ισκαριώτη και το Βατικανό

Να «καθαρίσει» το όνομα του Ιούδα Ισκαριώτη, ο οποίος πρόδωσε τον Ιησού με ένα φιλί, προσπαθεί τα τελευταία χρόνια το Βατικανό. Η αποκατάσταση του μαθητή που έλαβε 30 αργύρια, για να υποδείξει τον Χριστό στους διώκτες του στον κήπο της Γεθσημανής, στηρίζεται στον συλλογισμό ότι ο Ιούδας δεν ήταν εσκεμμένα κακός, αλλά απλώς «εκπλήρωνε την αποστολή του στο σχέδιο του Θεού».
 
Το όνομα του Ιούδα είναι συνώνυμο της προδοσίας.Παρ όλα αυτά ο Βάλτερ Μπραντμούλερ, επικεφαλής της επιτροπής του Ποντίφικα για την "ιστορική επιστήμη", έχει αρχίσει εκστρατεία με στόχο να κάνει τους πιστούς να δουν με συμπάθεια τον καταδότη... O "θεοφιλέστατος" Μπραντμούλερ ανακοίνωσε ότι έχει έρθει η ώρα για «μια άλλη ανάγνωση» της ιστορίας του Ιούδα. O Μπραντμούλερ δήλωσε ότι η αποκατάσταση του Ιούδα «θα έλυνε το πρόβλημα μιας προφανούς έλλειψης οίκτου(!) του Ιησού απέναντι σε έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες».

Οπως ισχυρίστηκε πριν καιρό στη La Stampa, υπάρχει μια χριστιανική παράδοση σύμφωνα με την οποία ο Ιησούς συγχώρεσε τον Ιούδα και τον διέταξε να εξαγνιστεί με «πνευματικές ασκήσεις» στην έρημο(!). Στους κύκλους των διανοουμένων ήταν πάντα ντεμοντέ η δαιμονοποίηση του Ιούδα. Μάλιστα, η αποκατάσταση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την προσπάθεια του Πάπα να βελτιώσει τις λατινοεβραϊκές σχέσεις.

Καθολικοί " Ειδικοί" της Βίβλου υποστηρίζουν ότι ο Ιούδας «έπεσε θύμα θεολογικής δυσφήμησης,(!) που συνέβαλε στη δημιουργία αντισημιτισμού» κατασκευάζοντας την εικόνα του «μοχθηρού κακού» που είναι έτοιμος να προδώσει για το χρήμα.

Η κίνηση να «αποκατατασταθεί» το όνομα του Ιούδα ξεκίνησε όλως τυχαίως με τα σχέδια για την έκδοση του φερομένου ως Ευαγγελίου του Ιούδα για πρώτη φορά στα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά. Παρ' όλο που δεν έχει γραφεί από τον Ιούδα, λέγεται ότι εκφράζει την πεποίθηση των πρώτων χριστιανών (!!!), η οποία τώρα κερδίζει έδαφος στο Βατικανό, ότι με την προδοσία του Ιησού ο Ιούδας έφερνε εις πέρας μια θεϊκή αποστολή, που οδήγησε στη σύλληψη και τη Σταύρωση του Ιησού και επομένως στη σωτηρία του ανθρώπου.

Οι απόψεις των ουνιβερσαλιστών που έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες απόψεις κάποιων "πατέρων" είναι πλέον ευρύτατα αποδεκτές απο το ανώτατο ιερατείο και τις θεολογικές πανεπιστημιακές σέχτες και  διδάσκουν οτι στο τέλος όλα και όλοι θα σωθούν και θα αποκατασταθούν .. Μπορείτε λοιπόν σύμφωνα με την διδασκαλία αυτή των δαιμονίων να αμαρτάνετε όσο μπορείτε .  Ο Θεός είχε ανάγκη την αμαρτία σας όταν κατέστρωνε το σχέδιο σωτηρίας !