Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΤΥΧΗ Ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ; - Θαύμα αόρατο..... μα πραγματικό

Και να! Αυτό που μας θαμβώνει.

Η σπορά είναι αποκάλυψη. Αυτό το μικρότατο πράγμα, το σπυρί του συναπιού ή του σταριού, που φαίνεται σαν νεκρό και αδρανές περικλείει ένα παρελθόν και μέλλον, είναι μια ζωή συμπυκνωμένη που επαναφέρεται μέσω ενός φαινομενικού θανάτου.  

Ο κόκκος του σταριού, σαπίζει- πεθαίνει και ύστερα δίνει 20, 50 νέα ζωντανά σπυριά σταριού. Είναι ζωή περιορισμένη, κρυμμένη, όμως έτοιμη ν’ αντισταθεί σε όλες τις καταστρεπτικές δυνάμεις που θα την απειλήσουν. Κάτω από το φαινομενικό ύπνο της η ζωή είναι συγκεντρωμένη, γεμάτη δυναμικότητα, σφρίγος που θα μπορέσει να συνεχισθεί επί αιώνες.

Είναι μια νέα δημιουργία, κι’ όποιος κρατάει στο χέρι του ένα σπόρο, κρατάει ένα ζωντανό θαύμα σε κάτι υλικό και παροδικό. Έτσι βλέπουμε πως η ζωή επάνω στη γη διαιωνίζεται με την αδιάκοπη επάνοδο στην κατάσταση των σπερμάτων.

Απόδειξη ότι οι δυνάμεις της ζωής είναι ισχυρότερες από τις δυνάμεις του θανάτου. Η γονιμοποίηση είναι μια συνεχής ανανέωση της δημιουργίας, πραγματοποιείται παντού στη γη κι έτσι συνεχίζεται αδιάκοπα, παρ’ όλους τους συνεχείς θανάτους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Φυτά, ζώα, μικρόβια-κλίμα, έδαφος, φως, αέρας κ.ά. αλληλεξαρτώνται, εξισορροπούνται και εναρμονίζονται!!

Θα γίνει λοιπόν από το σπόρο, ολόκληρο το φυτικό σώμα και θα μεταβιβαστούν σ’ αυτό όλες οι καταπληκτικές δυνάμεις, που θα συνθέσουν ένα «εργαστήρι» μοναδικής τελειότητας. Μέσα σ’ αυτό θα λάβουν χώρα χημικές συνθέσεις, χημισμοί ασύλληπτης ακρίβειας και τελειότητας.

<μίλησαν για έναν... πάνσοφο χημικό κλεισμένο εκεί μέσα, που θα παραλάβει από το μικροσκοπικό σπόρο και θα υπολογίσει χωρίς ζυγαριές και αποστακτικές συσκευές τα ελαχιστομόρια της ύλης που θα εξασφαλίσουν την ευωδιά και την ποικιλοχρωμία των λουλουδιών, την ποικιλοσχημία και τη γευστικότητα των καρπών.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί ένα πλήθος γνωστών και αγνώστων ακόμα επεξεργασιών, οι οποίες αποσκοπούν την παρασκευή απειραρίθμων ουσιών, που πολλές φορές απ’ αυτές δεν έχει ακόμα κατορθώσει αρκετά να μελετήσει και να αναπαραγάγει ο άνθρωπος.