Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Μάρτυρες του Ιεχωβά (7)



Τι λένε οι ΜΤΙ για την μετάγγιση αίματος

Χρησιμοποιούν το:
Αρ.λε:33 Και δεν θέλετε μολύνει την γην εις την οποίαν κατοικείτε· διότι το αίμα αυτό μολύνει την γήν· και η γη δεν δύναται να καθαρισθή από του αίματος του εκχυθέντος επ' αυτής, ειμή διά του αίματος εκείνου όστις έχυσεν αυτό.

Αυτό το συνδέουν με το:
Α’ Πέτρ.α:19 αλλά διά του τιμίου αίματος του Χριστού, ως αμνού αμώμου και ασπίλου,

Και λένε ότι το αίμα μολύνει τη γη.


Βέβαια, εδώ δύσκολα καταλαβαίνει κανείς τι εννοούν. Σχετικά με το Αριθ.λε:33, αν διαβάσουμε στο εδ.30 βλέπουμε ότι μιλάει για φόνο. Και λέει ότι μολύνεται η γη από το αίμα εκείνου που σκοτώθηκε αν δεν χυθεί το αίμα εκείνου που σκότωσε. Άλλο λοιπόν η μετάγγιση και άλλο αυτό εδώ.

Λευιτ.ζ:26 Παρομοίως δεν θέλετε τρώγει ουδέν αίμα, είτε πτηνού είτε ζώου εν ουδεμιά εκ των κατοικιών σας.

Το συνδέουν αυτό με το:
Πράξ.ιε:19,20  Όθεν εγώ κρίνω να μη παρενοχλώμεν τους από των εθνών επιστρέφοντας εις τον Θεόν, αλλά να γράφωμεν προς αυτούς να απέχωσιν από των μιασμάτων των ειδώλων και από της πορνείας και του πνικτού και του αίματος.

Και λένε, ότι ο λόγος του Θεού λέει ότι δεν πρέπει να τρώμε αίμα, γιατί το να πάρεις αίμα σε μετάγγιση, είναι σαν να το τρως.

Εδώ όμως λέει να μην φας ή να πιείς αίμα κι όχι να μην πάρεις για να ζήσεις. Πουθενά δεν λέει ο Θεός να μην γίνεται μετάγγιση όταν υπάρχει ανάγκη. Δεν μιλάει για ανθρώπινο αίμα αλλά για αίμα ζώου. Γιατί τα έθνη είχαν τη συνήθεια να σκοτώνουν το ζώο και να πίνουν το αίμα του για να πάρουν τη δύναμη του και την ζωή του. Ο Θεός λέει ότι η ζωή είναι εν τω αίματι.

Αν πάρεις από κάποιον όλο το αίμα για να ζήσεις, και αυτός πεθάνει, τότε πρόκειται περί φόνου. Αλλά όταν δίνεις μερικά γραμμάρια για να σώσεις κάποιον άλλον τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.

Την μεγαλύτερη μετάγγιση αίματος – πνευματικά - την έκανε ο Χριστός. Δια του αίματός του εμείς πήραμε θεραπεία και σωθήκαμε.

Α’ Χρον.ια:18 Και οι τρεις διασχίσαντες το στρατόπεδον των Φιλισταίων, ήντλησαν ύδωρ εκ του φρέατος της Βηθλεέμ του εν τη πύλη, και λαβόντες έφεραν προς τον Δαβίδ· πλην ο Δαβίδ δεν ηθέλησε να πίη αυτό, αλλ' έκαμεν αυτό σπονδήν εις τον Κύριον,

Λένε τώρα εδώ οι ΜΤΙ ότι ο Δαβίδ δεν θέλησε να πιει αίμα.

Μα εδώ δεν μιλάει για αίμα, αλλά για νερό!

Ματθ.ις:25 Διότι όστις θέλει να σώση την ζωήν αυτού, θέλει απολέσει αυτήν· και όστις απολέση την ζωήν αυτού ένεκεν εμού, θέλει ευρεί αυτήν.

Λευιτ.ιζ:11 διότι η ζωή της σαρκός είναι εν τω αίματι…..

Λένε εδώ ότι ψυχή ίσον ζωή.

Στο λόγο του Θεού η λέξη ψυχή αναφέρεται σαν ζωή αλλά και σαν την υπόσταση.

Λένε, αφού η ζωή είναι στο αίμα, πως εσύ θα βρεις ζωή αφού τη χάσεις δίδοντας αίμα;

Εδώ όμως λέει ν’ απολέσεις τη ζωή σου ένεκεν του Ιησού και όχι επειδή θα δώσεις αίμα. Αυτοί όμως το χρησιμοποιούν έτσι εδώ.

Εκεί που ο λόγος του Θεού κατηγορεί τους ΜΤΙ είναι στο ότι ενώ ξέρουν ότι με το να δώσουν ή να πάρουν αίμα, σώζουν μια ζωή, όταν δεν το κάνουν ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ή κάνουν ΦΟΝΟ.

Ο λόγος του Θεού λέει να μην πίνουμε αίμα, κάτι που ήταν ολόκληρη τελετουργία των ειδωλολατρών.