Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Η απόδειξη

Η απόδειξη είναι, γι' αυτούς που έχουν ανοικτό πνεύμα και ανοικτή καρδιά. Γι’ αυτούς που ζυγίζουν το βάρος της απόδειξης, σκέπτονται, ερευνούν, και βρίσ­κουν την αλήθεια. Δεν είναι γι' αυτούς που είναι προκατειλημμένοι. Αυτοί δεν χρειάζονται απόδειξη. Αυτοί ήδη έχουν διαμορφώσει την γνώμη τους και έχουν κα­ταλήξει στα συμπεράσματα τους.


Ορισμένοι άνθρωποι μεταχειρίζονται την απόδειξη σαν να ήταν κάποιο θανά­σιμο όπλο. Κρατούν την ασπίδα της προκατάληψης ψηλά ενάντια σ' αυτήν. Όμως η απόδειξη είναι απλά σαν μια πυξίδα. Θα μας βοηθήσει να πάρουμε το σωστό δρόμο και γι' αυτό πρέπει να την χρησιμοποιούμε. Η αλήθεια κτυπάει κατ' ευθείαν στην υπερηφάνεια. Και η υπερηφάνεια είναι θανάσιμος εχθρός που πρέπει ν' αποβληθεί, να πεθάνει.

Οι άνθρωποι καθημερινά υποθέτουν, σωστά ή λάθος, ότι αυτοί που φορούν μπλε στολές με το διακριτικό σήμα της αστυνομίας, είναι αστυνομικοί. Αυτοί που φορούν άσπρες μπλούζες θεω­ρούνται νοσοκόμοι. Αυτοί που φορούν χρωματιστές ρόμπες, έχουν κόκκινα στίγματα στα μέτωπά τους, και έχουν ξυρισμένο το κεφάλι εκτός από μια αλογοουρά, είναι γνωστοί σαν μαθητές του Κρίσνα.

Η αμφισβήτηση δεν είναι κακή. Είναι υπηρέτης της αλήθειας, όταν αυτοί που αμφισβητούν και κρίνουν είναι απροκατάληπτοι. Αυτό το blog φτιάχτηκε για να βοηθήσει να οδηγήσει να ρίξει φως στην αλήθεια, και να υπηρετήσει την αλήθεια. Γι' αυτό ας αφήσουμε τις προκαταλήψεις μας και ας ερευνήσουμε την αλήθεια. Μπορεί να βρούμε ορισμένα χρυσά μαργαριτάρια εδώ μέσα!