Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Τανζανία: Δεκάδες συλλήψεις μάγων για να σταματήσουν οι φόνοι αλμπίνων

Ο ΟΗΕ έχει καταγγείλει από το 2013 ότι άτομα που πάσχουν από αλφισμό δολοφονούνται από παγανιστές στην Τανζανία. Οι αλμπίνοι ακρωτηριάζονται γιατί τους αποδίδονται «μαγικές» ιδιότητες.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί τελευταία, πιθανότατα επειδή πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου και κάποιοι υποψήφιοι προσφεύγουν στη μαγεία για να εξασφαλίσουν ψήφους.

Περισσότεροι από 200 «μάγοι» έχουν συλληφθεί στην Τανζανία από τα μέσα Ιανουαρίου, στο πλαίσιο επιχείρησης που έχει ως στόχο να μπει ένα τέλος στους ακρωτηριασμούς και τις δολοφονίες ανθρώπων που πάσχουν από αλφισμό και πέφτουν θύματα οπαδών της μαύρης μαγείας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, Αντβέρα Μπουλίμπα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν συλληφθεί 225 μη αναγνωρισμένοι «θεραπευτές» και υποτιθέμενοι μάντεις σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από αυτούς, οι 97 έχουν ήδη παραπεφθεί στη δικαιοσύνη.

«Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αντικείμενα όπως δέρμα σαύρας και λιονταριού, δόντια φακόχοιρου, αυγά στρουθοκαμήλου, ουρές πιθήκων ή γαϊδουριών και πόδια πουλιών»

Στα τέλη Δεκεμβρίου ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών που έπασχε από αλφισμό απήχθη και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Στα μέσα Φεβρουαρίου άγνωστοι άρπαξαν ένα αγοράκι 18 μηνών, το ακρωτηριασμένο σώμα του οποίου βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Στις αρχές Μαρτίου, ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σε ένα σπίτι και έκοψαν το χέρι ενός 6χρονου παιδιού.

Τα άκρα των πασχόντων από αλφισμό χρησιμοποιούνται σε τελετές μαύρης μαγείας ή ως φυλαχτά και πωλούνται έναντι περίπου 600 δολαρίων στους «μάγους» και τους «θεραπευτές».

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.