Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ (6)


Α. Η καταστροφή των βασιλείων

Η Γραφή λέει καθαρά ότι «αι εξουσίαι υπό του Θεού είναι τεταγμέναι» (Ρωμ.ιγ:1). Ο Θεός έχει ορίσει να υπάρχουν ανθρώπινες κυβερνήσεις. Όμως, ο Θεός είναι ο Υψηλότατος κυβερνήτης όλων των βασιλείων αυτού του κόσμου.

«Διότι ούτε εξ ανατολών, ούτε εκ δυσμών, ούτε εκ της ερήμου, έρχεται η ύψωσις, αλλ’ ο Θεός είναι ο Κριτής. Τούτον ταπεινόνει, και εκείνον υψόνει». (Ψαλμ.οε:6,7).

Κάθε έθνος που δεν αναγνωρίζει τον Ιησού Χριστό σαν Κύριό του, πρόκειται να καταστραφεί.


Η Γραφή λέει ότι οι άδικοι θα ριφθούν στη λίμνη του πυρός καθώς και όλα τα έθνη που λησμονούν το Θεό. Ξέρουμε ότι «Η δικαιοσύνη υψώνει έθνος η δε αμαρτία είναι όνειδος λαών» (Παρ.ιδ:34). Κάθε έθνος πάνω στο πρόσωπο της γης πρόκειται να καταστραφεί όταν ο Ιησούς επιστρέψει.

Παρακάτω είναι μερικοί απ’ τους τίτλους του Ιησού σχετικά με τα έθνη του κόσμου:

· Ο άρχων των βασιλέων της γης (Αποκ.α:5).

· Βασιλεύς βασιλέων και Κύριος κυρίων (Αποκ.ιθ:16).

· Κύριος των κυρίων και Βασιλεύς των βασιλέων (Αποκ.ιζ:14)

· Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων (Α’ Τιμ.ς:15).

Όλη η δόξα των βασιλείων αυτού του κόσμου δεν σημαίνει τίποτα μπροστά σ’ Αυτόν που είναι υπεράνω όλων αυτών. «Μακάριον το έθνος, του οποίου ο Θεός είναι ο Κύριος» (Ψαλμ.λγ:12). Όταν ο Κύριος επιστρέψει στη Δεύτερη Έλευση, όλα τα βασίλεια του κόσμου θα παραδοθούν στη Βασιλεία που Αυτός θα εγκαθιδρύσει. «Και ο Κύριος θέλει είσθαι βασιλεύς εφ’ όλην την γην. Εν τη ημέρα εκείνη θέλει είσθαι Κύριος είς, και το όνομα αυτού έν» (Ζαχ.ιδ:9).

Κάθε έθνος που έχει ξεχάσει το Θεό θα καταστραφεί. Η Ρώμη, η Ελλάδα, η Βαβυλώνα και η Περσία θα εξαλειφθούν μαζί με το σύστημα του Αντίχριστου, τον οποίο ο Κύριος «θέλει εξαφανίσει με την επιφάνειαν της παρουσίας αυτού» (Β’ Θεσ.β:8).

Β. Οι άπιστοι και οι ανυπότακτοι.

Ποια θα είναι η τύχη όλων αυτών που απέρριψαν τον ακρογωνιαίο λίθο; Αν βασιλιάδες και βασίλεια δεν θα εκφύγουν την καταστροφή απ’ τον κατασυντρίβοντα λίθο, πόσο μάλλον οι απλοί άνθρωποι που απέρριψαν τις απαιτήσεις του Ιησού.

Μια τρομακτική προειδοποίηση βρίσκεται στη Β’ Θεσ.α:7-10 «Εις εσάς δε τους θλιβουμένους άνεσιν μεθ’ ημών, όταν ο Κύριος Ιησούς αποκαλυφθή απ’ ουρανού μετά των αγγέλων της δυνάμεως αυτού, εν πυρί φλογός, κάμνων εκδίκησιν εις τους μη γνωρίζοντας Θεόν, και εις τους μη υπακούοντας εις το ευαγγέλιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, οίτινες θέλουσι τιμωρηθεί με όλεθρον αιώνιον από προσώπου του Κυρίου, και από της δόξης της δυνάμεως αυτού, όταν έλθη να ενδοξασθή εν τοις αγίοις αυτού, και να θαυμασθή εν πάσι τοις πιστεύουσιν, (επειδή σείς επιστεύσατε εις την μαρτυρίαν ημών) εν τη ημέρα εκείνη».

«Προεφήτευσε δε περί τούτων και ο Ενώχ έβδομος από Αδάμ, λέγων, Ιδού, ήλθεν ο Κύριος με μυριάδας αγίων αυτού, διά να κάμη κρίσιν κατά πάντων, και να ελέγξη πάντας τους ασεβείς εξ αυτών, διά πάντα τα έργα της ασεβείας αυτών τα οποία έπραξαν, και διά πάντα τα σκληρά τα οποία ελάλησαν κατ’ αυτού αμαρτωλοί ασεβείς». (Ιουδ.14-16).
           
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που έχει τεθεί σαν θεμέλιο της ζωής μας. Αυτός είναι ο Αρχιτέκτονας και ο Δημιουργός του Σύμπαντος. Αυτός είναι το θεμέλιο της εκκλησίας και ο επιβλέπων όλες τις ανθρώπινες κυβερνήσεις.

Ο Ισραήλ απέρριψε τη διακονία του Ιησού Χριστού εξαιτίας των αξιώσεών Του σχετικά με τη θεότητα. Τον θεώρησαν απατεώνα και βλάσφημο, αλλά όταν Τον σταύρωσαν, σταύρωσαν τον Κύριο της δόξης. Ακριβώς επειδή Τον απέρριψαν, έγινε γι’ αυτούς λίθος προσκόμματος και πέτρα σκανδάλου.

Αντίθετα, όσοι εμπιστεύονται τον Ιησού Χριστό, βρίσκουν ότι είναι το στερεό θεμέλιο. Δοκιμάστηκε απ’ τους αγίους στο παρελθόν και αποδείχτηκε αληθινός σε καιρούς δυσκολιών. Τον αναγνώρισαν σαν πολύτιμο ακρογωνιαίο λίθο και ανεκτίμητο θησαυρό.

Αν θέλουμε να έχουμε μια ευλογημένη ζωή με ελπίδα για το μέλλον πρέπει να δεχτούμε τον Ιησού Χριστό σαν τον ακρογωνιαίο λίθο και να χτίσουμε τη ζωή μας πάνω σ’ Αυτόν. Χρειάζεται να Τον πιστεύουμε, να Τον δεχόμαστε, να Τον ακολουθούμε, να Τον αγαπάμε και να ζούμε γι’ Αυτόν. Τότε θα γίνει και για μας πολύτιμος θησαυρός για το παρόν κι η ελπίδα μας για το μέλλον.

Ωστόσο, αν Τον αγνοήσουμε, Τον απορρίψουμε, δεν υπακούσουμε σ’ Αυτόν και προσκόψουμε στο λόγο Του, εγγυημένα θα έχουμε μια ζωή γεμάτη ανασφάλειες και σίγουρη μελλοντική κρίση.

Η μόνη ελπίδα για την ψυχή του ανθρώπου είναι να τρέξει στο Βράχο των Αιώνων, ν’ αγκαλιάσει το σταυρό, να πιστέψει στο λόγο Του και να ζήσει!