Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ (2)


Ι. Ο ΛΙΘΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΟΣ

Β. Στον καθένα που δεν υπακούει

Σήμερα, για άλλη μια φορά, ο Ιησούς παρουσιάζεται σαν ο μόνος κατάλληλος Λίθος για να χτίσει κανείς. Ωστόσο, για άλλη μια φορά, απορρίπτεται απ’ το να είναι κεφαλή της οικογένειας, κεφαλή των κρατών, κεφαλή της εκκλησίας. 

Για όλους αυτούς που κάνουν αυτές τις εκλογές, ο Χριστός παραμένει Πέτρα Σκανδάλου. Πολλοί Τον βρίσκουν ενοχλητικό για τις επιθυμίες τους, τις επιδιώξεις τους και τον τρόπο ζωής που θα ήθελαν να ζήσουν. Αυτοί που δεν υπακούουν και προσκόπτουν στο λόγο θα συντριφθούν.


Δεν υπάρχει σωτηρία έξω απ’ τον Ιησού Χριστό (Πράξ.δ:12). Πρέπει να πιστέψουμε στ’ όνομά Του για να σωθούμε (Ιωαν.α:12).

Όταν ασχολούμαστε με τη σπουδαιότητα του ονόματος του Ιησού, συνήθως απορούμε γιατί οι άνθρωποι αρνούνται ν’ αναγνωρίσουν το όνομά Του. Το όνομά Του είναι το εξοχώτερο όλων των αγγέλων, γιατί είναι κληρονομικό (Εβρ.α:4,8,5). Αυτός είπε: «Εγώ ήλθον εν τω ονόματι του πατρός μου» (Ιωαν.ε:43).

Η Γραφή μας λέει ότι το όνομά του είναι το υπερπάν όνομα κι ότι σ’ αυτό το όνομα θα γονατίσουν τα πάντα... (Φιλιπ.β:10-111).

Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα αυτοί που προσκόπτουν σ’ αυτό το λίθο προσκόμματος. Αρνούνται να δώσουν στο Χριστό την υπέρτατη αξία και σεβασμό. Μερικοί αρνούνται ακόμα να Τον δουν σαν τον Κύριο πάντων. 

Όμως εμείς, ας πούμε μαζί με το Θωμά: «Ο Κύριός μου και ο Θεός Μου»! (Ιωαν.κ:28) και μαζί με τον Παύλο: «Διότι απεφάσισα να μη εξεύρω μεταξύ σας άλλο τι, ειμή Ιησούν Χριστόν, και τούτον εσταυρωμένον» (Α’ Κορ.β:2).

Συνεχίζεται