Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Άλλοι ίσως μπορούν, εσύ όμως, όχι

Αν ο Θεός σε κάλεσε δια του Πνεύματός Του να γίνεις πραγματικά σαν τον Ιησού, θα σε ωθήσει σε μια ζωή σταύρωσης και ταπείνωσης και θ' απαιτήσει από σένα μια τέτοια υπακοή που δεν θα σου επιτρέπει ν' ακολουθήσεις άλλους χριστιανούς. Με πολλούς τρόπους και σε πολλές περιπτώσεις θα φανεί ότι ο Κύριος αφήνει άλλους πιστούς ανθρώπους να κάνουν πράγματα, που ποτέ δε θα επιτρέψει σε σένα να κάνεις.

Άλλοι απλοί χριστιανοί και ηγέτες που φαίνονται πολύ ζηλωτές και χρήσιμοι, μπορεί να διακρίνονται λόγω των πολλών και ποικίλων δραστηριοτήτων τους, αλλά εσύ δεν μπορείς να κάνεις τις ίδιες, κι αν το επιχειρήσεις θα συναντήσεις τέτοια αποτυχία κι επιτίμηση απ' τον Κύριο, που θα μετανιώσεις οδυνηρά.

Άλλοι μπορεί να καυχηθούν για τους εαυτούς τους, για το έργο τους, για τα επιτυχημένα γραπτά τους. Το Πνεύμα το Άγιο, όμως, δε θα επιτρέψει σε σένα να κάμεις τίποτα τέτοιο, κι αν το τολμήσεις, θα σε οδηγήσει σε μια βαθιά πικρία, και θα σε κάνει να καταφρονήσεις τον εαυτόν σου κι όλα τα καλά σου έργα.

Σ' άλλους θα επιτρέψει να πετύχουν αποκτώντας χρήματα, ή κληρονομώντας μια περιουσία, ή ζώντας πολυτελώς. Όμως είναι πολύ πιθανόν να θέλει ο Θεός να σε κρατήσει φτωχό, γιατί για σένα έχει κάτι καλύτερο απ' το χρυσάφι, κι αυτό είναι η εξάρτηση αποκλειστικά από Εκείνον, για να 'χει Αυτός το προνόμιο να σου καλύπτει τις ανάγκες σου μέρα με τη μέρα, μέσα από το δικό Του αόρατο θησαυροφυλάκιο.

Ο Κύριος θα επιτρέψει άλλοι να προβληθούν και να τιμηθούν, ενώ θα κρατήσει εσένα στην αφάνεια, γιατί επιθυμεί να αναπαραγάγει έναν εκλεκτό, ευώδη καρπό για την ερχόμενη δόξα Του, που μόνο στη σκιά μπορεί να παραχθεί.

Θα επιτρέψει σ' άλλους να γίνουν διάσημοι, εσένα όμως θα σε κρατήσει άσημο.

Σ' άλλους θα επιτρέψει να κάμουν κάποιο έργο γι' Αυτόν και να λάβουν τον έπαινο γι' αυτό που έκαμαν, αλλά εσένα θα σ' αφήσει να μοχθήσεις και να δουλέψεις μη γνωρίζοντας πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το έργο που κάνεις. Και τότε, για να κάνει Αυτός το έργο σου πιο πολύτιμο, θα επιτρέψει σ' άλλους να εισπράξουν τον έπαινο για τη δουλειά που ΕΣΥ έκαμες, ώστε η ανταμοιβή για σένα να είναι δέκα φορές μεγαλύτερη, όταν έλθει ο Κύριος Ιησούς.

Το Άγιο Πνεύμα θα ενεργεί επάνω σου σαν ένας αυστηρός παρατηρητής με μια ζηλότυπη αγάπη, που θα σε ελέγχει για επιπόλαια λόγια ή αισθήματα, ή για χάσιμο του χρόνου σου. Κι όμως για τέτοια ζητήματα κάποιοι άλλοι χριστιανοί φαίνεται να μην προβληματίστηκαν ποτέ. Αποφάσισέ το, λοιπόν, ότι ο Θεός είναι ο απόλυτος Κύριος κι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι Του αρέσει με τους δικούς Του. Χίλια πράγματα που μπορεί να προβληματίζουν τη λογική σου στις δοσοληψίες Του μαζί σου, δεν θα σου ερμηνεύσει. Και θα σου ζητήσει να τηρήσεις πέρα για πέρα τις υποσχέσεις που Του έδωσες. Κι αν διακηρύξεις ότι είσαι απόλυτα σκλάβος Του, θα σε περιτυλίξει με μια ζηλότυπη αγάπη και θα σου δείξει πως άλλοι μπορούν να πουν και να κάνουν πράγματα, που ΕΣΥ ούτε να πεις μπορείς ούτε να κάμεις.

Πάρ' το απόφαση μια για πάντα, ότι είσαι σε απ' ευθείας δοσοληψία με το Άγιο Πνεύμα κι ότι Αυτός έχει το προνόμιο να δένει τη γλώσσα σου, ή να αλυσοδέσει τα χέρια σου, ή να κλείνει τα μάτια σου, με τρόπους που δεν τους εφαρμόζει σε άλλους. Κι όταν, όπως ήδη το ζεις, κατέχεσαι απ' το ζωντανό Θεό ως τα απόκρυφα της καρδιάς σου, θα 'σαι ευχαριστημένος κι ευφραινόμενος απ' αυτή τη μοναδική, προσωπική, μυστική, ζηλότυπη κηδεμονία και διαχείριση του Πνεύματος του Αγίου στη ζωή σου.

Θα 'χεις φτάσει στην Πύλη τ' Ουρανού!!

ΑΜΗΝ