Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

καθολικισμός αποκρυφισμός και "κωνάριο"

Η επίφυση είναι ένα μικρό κωνοειδές μόρφωμα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου.

Λόγω της ομοιότητάς του με καρπό κωνοφόρου δέντρου ονομάζεται και κωνάριο. Στην πραγματικότητα είναι ενδοκρινής αδένας. Στους ενήλικες πολύ συχνά μεγενθύνεται πολύ ώστε γίνεται ορατή σε ακτινογραφία των οστών του κρανίου.

Η επίφυση παράγει την ορμόνη μελατονίνη, που στα ζώα έχει συνδεθεί με τη διατήρηση του ημερονύκτιου και του εποχιακού ρυθμού.

Στον άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί παρόμοια δράση. Νευρικές ώσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού φθάνουν στην επίφυση και επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης. Συγκεκριμένα, το σκοτάδι διεγείρει την έκκριση μελατονίνης, ενώ το φως την καταστέλλει. Η μελατονίνη επιταχύνει την επέλευση του ύπνου και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Ο εποχιακός ρυθμός έχει επιβεβαιωθεί μόνο στα ζώα και αφορά στον υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας (φωτοπερίοδος), που εξαρτάται από την εποχή του έτους. Πολλά ζώα ρυθμίζουν την αναπαραγωγική τους  λειτουργία με βάση τη φωτοπερίοδο.

Στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί πλήθος θεωριών σχετικά με τη λειτουργία της, πολλές από τις οποίες είχαν μυστικιστικό χαρακτήρα (τρίτο μάτι, έδρα της ψυχής). Για τους αποκρυφιστές  είναι ένα είδος "ασύρματης" σύνδεσής με το ασυνείδητο.  

Πιστεύουν ότι μας φέρνει σε επαφή με τον πνευματικό κόσμο. Με την χρήση γιόγκας και διαλογισμού καθώς και με τις μεθόδους των "ησυχαστών" πιστεύουν ότι ενεργοποιούν συχνότητες για να «ταξιδέψουν» σε άλλες  διαστάσεις. Την συσχετίζουν με την ενόραση και την «αστρική προβολή».

Ο συμβολισμός του κωναρίου ήταν παρών στις αρχαίες ειδωλολατρικές θρησκείες, ιδιαίτερα στην αρχαία Αίγυπτο.

Ακόμα λέγεται ότι μυστικές υπηρεσίες έχουν πειραματιστεί με την επίφυση, σχετικά με την δυνατότητα ελέγχου των σκέψεων και επιθυμιών του ανθρώπου.

Ο καθολικισμός δεν μπορούσε να απουσιάσει από την αποκρυφιστκή σημασιολογία του κωνάριου (απεικονίζει την επίφυση, σαν κουκουνάρι).

  • Σύμφωνα με μελέτη της της Jennifer Luke στο πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία η επίφυση απορροφά περισσότερο φθόριο από οποιαδήποτε άλλο όργανο του σώματος.  Ετσι «ασβεστοποιεί» τον αδένα και του αφαιρεί τη δυνατότητα να εξισορροπεί την ορμονική διαδικασία μέσα στο σώμα. Έκτοτε, αρκετές έρευνες απέδειξαν ότι το φθόριο «επιτίθεται» στον σημαντικό αυτό αδένα μας..
  • Το φθόριο κυριαρχεί στις τροφές, στα αναψυκτικά, και στο πόσιμο νερό μας. Στο 90% των σημείων ύδρευσης στις ΗΠΑ ρίχνουν φθόριο. Τα φίλτρα νερού που αγοράζετε στα σούπερ μάρκετ δεν αφαιρούν το φθόριο.. Το φθόριο βρίσκεται στην παροχή ύδρευσης, στα τρόφιμα, στην Pepsi, την κόκα κόλα κλπ..ένας μηχανισμός μαζικής αποβλάκωσης, στην κυριολεξία!
  • Πρώτοι οι ναζί άρχισαν να προσθέτουν φθόριο στο νερό των στρατοπέδων συγκέντρωσης που είχαν, για να αδρανοποιούν τον πληθυσμό μέσα στα στρατόπεδα και να τον ελέγχουν πιο εύκολα.