Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

το λιοντάρι η τίγρη και η αρκούδα

Η Κιβωτός του Νώε στην Τζόρτζια των ΗΠΑ είναι καταφύγιο που φιλοξενεί πάνω από 1200 ζώα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 100 είδη είτε εξημερωμένα όπως πρόβατα και χήνες είτε άγρια. Τα ζώα έχουν παραδοθεί από πρώην ιδιοκτήτες ή διασώθηκαν από το τμήμα Φυσικών Πόρων. Η λειτουργία του, η παροχή τροφίμων η φροντίδα και η ιατρική περίθαλψη βασίζονται αποκλειστικά σε εισφορές.

Ενας βαρώνος ναρκωτικών κρατούσε σε αιχμαλωσία από μικρά κουτάβια, ένα αφρικανικό λιοντάρι, μία τίγρη της βεγγάλης και μία αμερικάνικη μαύρη αρκούδα.

Βρέθηκαν κακοποιημένα με πολλαπλές πληγές. Το λουρί στο λαιμό της αρκούδας δεν είχε προσαρμοστεί καθώς μεγάλωνε με αποτέλεσμα να ενσωματωθεί στο δέρμα της. Χρειάστηκε να υποβληθούν σε θεραπεία για τις ανοικτές πληγές, και η αρκούδα σε χειρουργική επέμβαση για να εξάγουν το λουρί από το εσωτερικό του ζώου.

Τα 3 ζώα μπορεί να μην έχουν τίποτα κοινό, αλλά σαν θύματα παραμέλησης και κακοποίησης από μικρά, έβρισκαν παρηγοριά το ένα με το άλλο. Το προσωπικό στην "Κιβωτό του Νώε" προσπάθησε να τα χωρίσει, γιατί ανησυχούσε ότι τα τρία μεγάλα αρπακτικά ζώα, θα τσακώνονταν μεταξύ τους.

Ο διαχωρισμός όμως δεν έκανε καλό στα ζώα, που φαίνονταν σε κατάθλιψη, ενώ δεν ήταν συνεργάσιμα και με το προσωπικό.

Ετσι οι εκπαιδευτές δοκίμασαν να τα ξαναβάλουν μαζί. Η συμπεριφορά τους βελτιώθηκε σημαντικά και ήταν απολύτως ειρηνικά το ένα με το άλλο. Εδώ και 12 χρόνια ζούνε αρμονικά και αγαπημένα ..