Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Θρησκεία ή Χριστός; (1)


Στις μέρες μας ακούγονται πολλές φωνές απ' όλες τις κατευθύνσεις. Ο άνθρωπος βρίσκεται πελαγωμένος μέσα στον κυκεώνα διαφόρων θρησκειών, ιδεολογιών και φιλοσοφιών. Το καθένα απ' αυτά ισχυρίζεται ότι κατέχει την αλήθεια. Εκατομμύρια είναι εκείνοι που, δυστυχώς, ακολουθούν τους παρδαλούς και ανισόρροπους αρχηγούς των διαφόρων ψευτοθρησκειών - τους σύγχρονους «μεσσίες».

Πού όμως βρίσκεται η αλήθεια; Τα ανθρώπινα συστήματα, όσο όμορφη και φανταχτερή βιτρίνα κι' αν έχουν, απέτυχαν. Δεν μπόρεσαν να βγάλουν τον άνθρωπο από το αδιέξοδο του και να του δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά του.

Ανάμεσα όμως στις φωνές ξεχωρίζει μια γλυκιά και αυθεντική φωνή. Είναι του Ιησού Χριστού που διακήρυξε: «Εγώ είμαι η ΑΛΗΘΕΙΑ». Η αλήθεια έχει όνομα! Μόνο όσοι ακούνε τη φωνή αυτή και ανταποκρίνονται σ' αυτήν ειλικρινά θα βρουν αυτό που έχει ανάγκη η ψυχή τους.

ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑ

Ο Χριστιανισμός δεν είναι απλά μια θρησκεία - είναι ζωή. Η θρησκεία αποτελείται από μία σειρά κανόνων και τελετουργιών, που συνεχώς αυξάνουν σε αριθμό, ο Χριστιανισμός όμως στέκει μόνος του. Η μοναδικότητα του χριστιανισμού βρίσκεται στο ότι έχει ένα ζωντανό αρχηγό, τον Ιησού Χριστό, που είναι ο χορηγός της σωτηρίας μας και που τώρα δοξασμένος κάθεται «εν δεξιά της μεγαλωσύνης εν υψηλοίς». Κανένας άλλος δεν τολμά να κάνει αυτή τη διακήρυξη. Όλοι οι ιδρυτές των θρησκειών του κόσμου είναι νεκροί και μόνο η διδασκαλία και τα δόγματά τους παραμένουν.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λέξη «Θρησκεία» πολύ αόριστα συμπεριλαμβάνουν σ' αυτήν και το Χριστιανισμό.

Αν καταφύγουμε στη μόνη πηγή πληροφοριών, τη Βίβλο, σχετικά με την αρχή του Χριστιανισμού δεν βρίσκουμε καμιά τέτοια βάση. Σε διάφορα σχολεία ένα από τα μαθήματα που διδάσκεται ονομάζεται Συγκριτική Θρησκειολογία. Ανάμεσα στις άλλες θρησκείες εξετάζει και το Χριστιανισμό. Αυτή όμως η σύγκριση δεν είναι ολότελα αληθινή, γιατί ο Χριστιανισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θρησκεία.
Συνεχίζεται