Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ο δημιουργός Θεός




Αυτό το κείμενο, σκοπό έχει να αναδείξει την μεγαλοσύνη του μεγάλου Θεού και σωτήρα μας Ιησού χριστού.

Θα προσπαθήσουμε η εικόνα που έχουμε για τον Θεό να μεγαλώσει μέσα στις καρδιές μας και να διευρυνθεί η άποψή μας γι’ Αυτόν.

Έτσι, όταν βρισκόμαστε σε ανάγκη και προσευχόμαστε για βοήθεια, να ξέρουμε σε ποιον μιλάμε, άσχετα από τις καταστάσεις που περνάμε..


Γέν.α:1-3 Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος· και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων. Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω φώς· και έγεινε φώς·

Αυτό είναι καταπληκτικό! Το φως ξεκίνησε από το στόμα του Θεού και άρχισε να τρέχει με 300.000 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Έτσι τρέχει το φως μέσα στο σύμπαν.

Το ένα έτος φωτός, είναι η απόσταση που διανύει το φως μέσα σε ένα χρόνο, τρέχοντας με αυτή την ταχύτητα και είναι 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Όταν λοιπόν ταξιδεύεις στη γειτονιά του Θεού, το μέτρο, το χιλιόμετρο, το μίλι σου είναι τελείως άχρηστα.

Στο σύμπαν του Θεού χρησιμοποιούμε σαν χάρακα το έτος φωτός – 9,5 τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα.


Ας παρατηρήσουμε τώρα 4 άστρα:

   1. Ο ήλιος. Είναι το δικό μας άστρο. Είναι πιο φοβερός απ’ όσο τον φανταζόμαστε. Η θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι 5.500 βαθμοί Κελσίου και τώρα θα δούμε πόσο μεγάλος είναι.

Είναι 150 εκατομμύρια χλμ. Μακριά και φαίνεται ωραίος και ακίνδυνος. Το φως, ταξιδεύοντας με 300.000 χλμ. το δευτερόλεπτο, χρειάζεται 8 λεπτά για να φτάσει στην Αθήνα. Αλλα ας δούμε το μέγεθός του, είναι 1.000.000 φορές μεγαλύτερος από τη γη.

Ψαλμ.λγ:6 Με τον λόγον του Κυρίου έγειναν οι ουρανοί, και διά της πνοής του στόματος αυτού πάσα η στρατιά αυτών.

Δηλαδή, ο Θεός δεν κούνησε ούτε το δάκτυλό Του, οι ουρανοί έγιναν με τον λόγο Του.

Αν η γη ήταν μπαλάκι του γκολφ, ο ήλιος θα είχε διάμετρο 5 μέτρα. Χωράνε 960.000 Γαίες μέσα στον ήλιο. Είναι τεράστιο άστρο και είναι ένα από τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα του Γαλαξία μας.

Με τον όρο Γαλαξίας αναφερόμαστε, στον γαλαξία στον οποίο ανήκει η Γη και όλο το Ηλιακό Σύστημα, ενώ όταν αναφερόμαστε σε άλλο γαλαξία, τον γράφουμε με μικρό «γ» και ακολουθεί και το όνομά του.

Ο Ήλιος και η Γη βρίσκονται στις παρυφές του Γαλαξία, και έτσι αυτός, καθώς τον κοιτάμε κατά μήκος, φαίνεται να σχηματίζει μία γαλακτόχρωμη, φωτεινή λωρίδα από πάρα πολλά αστέρια, που διασχίζει τον ορατό από τη Γη ουρανό από την μία πλευρά του ορίζοντα μέχρι την άλλη. Λόγω της εμφάνισης αυτής, ονομάστηκε στα ελληνικά «Γαλαξίας κύκλος» ή και «γάλακτος κύκλος» ή και σκέτο «γάλα». Ο Αριστοτέλης γράφει στα Μετεωρολογικά: «οἱ δὲ [φιλόσοφοι] περὶ Ἀναξαγόραν καὶ Δημόκριτον φῶς εἶναι τὸ γάλα λέγουσιν ἄστρων τινῶν», δηλαδή «οι φιλόσοφοι που ακολουθούν τον Αναξαγόρα και τον Δημόκριτο δέχονται ότι ο Γαλαξίας είναι κάποια άστρα». Στα αγγλικά είναι γνωστός και ως «Milky Way», που είναι μετάφραση του λατινικού Via Lactea («Γαλακτική Οδός»).

Πρόκειται για έναν σπειροειδή γαλαξία που αποτελεί μέρος της Τοπικής Ομάδας γαλαξιών. Αποτελείται από τουλάχιστον 200 δισεκατομμύρια αστέρες και ενδεχομένως έως και 400 δισεκατομμύρια. Ανάμεσα στα τουλάχιστον 35 μέλη της Τοπικής Ομάδας, έρχεται δεύτερος σε αριθμό αστέρων και μάζα, πίσω μόνο από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας, ο οποίος αποτελείται από ένα τρισεκατομμύριο αστέρες, όπως ανακαλύφθηκε το 2006.

Αν και ο Γαλαξίας μας είναι ένας από τα δισεκατομμύρια γαλαξίες που υπάρχουν στο Σύμπαν, έχει ιδιαίτερη σημασία για τον άνθρωπο, καθώς είναι το «σπίτι» του Ηλιακού Συστήματος. Ο Δημόκριτος (460 - 370 π.Χ.) ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χωρίς όργανα ισχυρίσθηκε ότι ο Γαλαξίας αποτελείται από απομακρυσμένα άστρα: «Γαλαξίας εστί πολλών και μικρών και συνεχών αστέρων, συμφωτιζομένων αλλήλοις, συναυγασμός δια την πύκνωσιν» ό,τι δηλαδή λέγει και η σύγχρονη Αστρονομία ως προς τη σύσταση του Γαλαξία.

   2. Μπετελγκέζ (Betelgeuse) ή εξελληνισμένα Βετελγόζης είναι το ιδιαίτερο όνομα του ημικανονικά παλλόμενου υπεργίγαντα α του αστερισμού Ωρίωνα (alpha Orionis, α Ori). Βρίσκεται 640 έτη φωτός μακριά, δηλαδή 640 Χ 9,5 τρισεκατομμύρια χλμ. Είναι διπλάσιος – όχι από τον ήλιο – από την τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο. Απίστευτο; Αν η γη ήταν ένα μπαλάκι του γκολφ, ο Μπετελγκέζ θα είχε διάμετρο 2,5 χλμ. Θα μπορούσαν να χωρέσουν 262 τρισεκατομμύρια Γαίες μέσα στον Μπετελγκέζ.

Νομίζω ότι όλοι έχουμε την τάση να κάνουμε υποδείξεις στον Θεό, να Τον διορθώνουμε, να Του λέμε τι να κάνει, να Του ορίζουμε χρονοδιαγράμματα, να Τον συμβουλεύουμε. Αλλά όταν ακούμε όλα αυτά…..

3.  Το τρίτο άστρο είναι ο μ Κηφέως, που βρίσκεται στον αστερισμό του Κηφέως, περίπου 5.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Έχει φωτεινότητα 100.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου.

Τα άστρα δεν βρίσκονται στη θέση που είναι για να τους λέμε τραγουδάκια, «Φεγγαράκι μου λαμπρό…». Είναι σώματα πύρινα και δυναμικά και τεράστια και φοβερά.

Αν η Γη ήταν μπαλάκι του γκολφ, ο μ Κηφέως θα είχε διάμετρο 4,5 χλμ. Μέσα του θα χωρούσαν 2,7 τετράκις εκατομμύρια Γαίες.

Πρέπει να κατανοήσετε το τετράκις εκατομμύριο, γιατί αυτό το άστρο είναι υπερβολικά μεγάλο.

Όλοι ξέρουμε το εκατομμύριο. Το δισεκατομμύριο είναι χίλια εκατομμύρια, το τρισεκατομμύριο είναι χίλια δισεκατομμύρια, το τετράκις εκατομμύρια είναι χίλια τρισεκατομμύρια.

1 εκατομμύριο δευτερόλεπτα πριν, είναι 12 μέρες πριν.

1 δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα πριν, είναι ο Μάιος του 1975.

1 τρισεκατομμύριο δευτερόλεπτα πριν, είναι 29.700 χρόνια π.Χ.

1 τετράκις εκατομμύρια δευτερόλεπτα πριν, είναι 30.800.000 χρόνια πριν.

Είναι τεράστιος αριθμός και ο VV Κηφέως είναι τόσο μεγάλος που θα χωρούσε 2,7 τετράκις εκατομμύρια Γαίες μέσα του. Και δεν είναι το μεγαλύτερο άστρο που έχουμε βρει.

   4. Μέγας κύων, Canis Majoris. Αν η Γη ήταν ένα μπαλάκι του γκολφ, ο Μέγας κύων θα είχε το ύψος του Έβερεστ. Σχεδόν 9 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το υψηλότερο σημείο της γης. Θα μπορούσαν να χωρέσουν 7 τετράκις εκατομμύρια Γαίες μέσα στον Μέγα κύωνα.

Όλοι ξέρετε τους πλανήτες και τη θέση τους. Δεν είμαστε στον μεγαλύτερο πλανήτη, αλλά είμαστε σ’ έναν πολύ προνομιούχο πλανήτη, τον πιο ξεχωριστό τόπο όλης της δημιουργίας. Μετά έρχεται ο Ποσειδώνας και ο Κρόνος κι ύστερα ο Δίας και βλέπετε ότι δεν είμαστε οι μεγαλύτεροι ούτε στη φωλιά μας.

Η αμαρτία μικραίνει τον Θεό μέσα μας και μεγαλώνει τους εαυτούς μας στα μάτια μας.

Αλλά, μια ματιά στο σύμπαν που δημιούργησε ο Θεός, ξαναδίνει αμέσως στα πράγματα το σωστό μέγεθος. Και αντιλαμβανόμαστε ότι λατρεύουμε ένα θαυμαστό, μοναδικό Θεό, ασύγκριτο σε δύναμη, ισχύ, δόξα και δέος που όμοιός Του δεν υπάρχει.

Ενώ εμείς είμαστε σαν ατμός, μικροί και εύθραυστοι, έχουμε τη σφραγίδα του Βασιλικού μεγαλείου, είμαστε δημιουργημένοι σύμφωνα με την εικόνα του Θεού που με ένα λόγο Του δημιούργησε και στερέωσε το σύμπαν.

Σχεδιαστήκαμε και πλαστήκαμε από τον Δημιουργό Θεό, είμαστε φοβερά και θαυμαστά πλασμένοι. Είμαστε ένα θαύμα.

Είσαι απίστευτα ξεχωριστός, εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

Ας δούμε πως δημιουργήθηκες: Ένα κύτταρο από τη μαμά σου, συνάντησε ένα κύτταρο από τον μπαμπά σου, έχοντας 23 χρωμοσώματα το καθένα, με το μισό DNA της μαμάς σου και το μισό DNA του μπαμπά σου. Αυτά τα δύο κύτταρα συγχωνεύθηκαν σε ένα κύτταρο. Κι όταν συγχωνεύθηκαν, ενώθηκαν τα χρωμοσώματα κι άρχισαν να δημιουργούν ένα εντελώς καινούριο DNA.

Χρησιμοποιώντας 4 χαρακτήρες, 4 νουκλεϊνικά οξέα, άρχισαν να γράφουν μια περιγραφή από 3 δισεκατομμύρια χαρακτήρες, του ποιος είσαι, γραμμένη στη γλώσσα του Θεού.

Έγραψαν το DNA σου, το γονιδίωμά σου, με 3 δισεκατομμύρια χαρακτήρες φτιαγμένους από τα 4 νουκλεϊνικά οξέα και όταν το έκαναν, περιέγραψαν το ποιος σχεδίασε ο Θεός να είσαι. Μέσα σ’ εκείνο το 1 κύτταρο.

Οι επιστήμονες λένε ότι αν απλώσουμε το DNA απ’ αυτό το ένα κύτταρο, θα έχει μήκος 2 μέτρα. 3 δισεκατομμύρια χαρακτήρες με μήκος 2 μέτρα.

Αν θέλω να διαβάσω το DNA σου, ένα γράμμα κάθε δευτερόλεπτο, μέρα και νύχτα, θα χρειαζόμουν 96 χρόνια για να διαβάσω την περιγραφή σου. Κι όταν ενώθηκαν, συνέθεσαν μια εικόνα μοναδική στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Κι έπειτα το κύτταρο έκανε κάτι απίστευτο. Άρχισε να δίνει σάρκα και οστά σ’ αυτή την περιγραφή. Από το ένα κύτταρο. Είσαι ένα θαύμα!

Το ένα κύτταρο από το οποίο ξεκίνησες, πρέπει να γίνει 75 τρισεκατομμύρια κύτταρα του σώματός σου. Κάθε ένα από τα 75 τρισεκατομμύρια κύτταρα περιέχει τα 3 δισεκατομμύρια χαρακτήρες του μήκους 2 μέτρων γενετικού σου κώδικα.

Αν τεντώναμε όλο το DNA του σώματός σου, θα πηγαίναμε και θα γυρίζαμε από το φεγγάρι 178.000 φορές.

Τόσο θαυμαστό σε έφτιαξε ο Θεός.

75 τρισεκατομμύρια κύτταρα, και όση ώρα το έγραφα αυτό, 50.000 από αυτά πέθαναν και αντικαταστάθηκαν από νέα. Συμβαίνει κάθε 3 δευτερόλεπτα μέρα και νύχτα, κι απορείς πολλές φορές γιατί είσαι κουρασμένος! Επειδή κάνεις μια πολύ σπουδαία δουλειά νυχθημερόν!

Όταν ήσουν στον 5ο μήνα μέσα στην μήτρα, θαύματα γινόταν κάθε λεπτό. Θα σου πω ένα: 1 εκατομμύριο απολήξεις οπτικών νεύρων έφυγαν από το οπτικό κέντρο του εγκεφάλου σου και πήγαν να συναντήσουν 1 εκατομμύριο οπτικά νεύρα του ματιού σου και να βρουν το ταίρι τους. Κι όταν βρήκαν το ταίρι τους μέσα από το 1 εκατομμύριο, κι ενώθηκαν, αμέσως απέκτησες όραση. Είναι γνωστό ότι προς το παρόν, το μάτι σου θεωρείται ο πιο εξελιγμένος μηχανισμός στη Γη. Αλλά δεν σε ωφέλησε τότε, γιατί μια μεμβράνη κάλυπτε το μάτι σου.

Αλλά, εντελώς «μυστηριωδώς», τον 6ο μήνα, εμφανίστηκε ένα κοπίδι και έσχισε αυτή τη μεμβράνη. Τότε απέκτησες βλέφαρα στην κοιλιά της μητέρας σου. Είσαι φοβερά και αξιοθαύμαστα πλασμένος.

Ψαλμ.ρλθ:14 Θέλω σε υμνεί, διότι φοβερώς και θαυμασίως επλάσθην· θαυμάσια είναι τα έργα σου· και η ψυχή μου κάλλιστα γνωρίζει τούτο.

Ο Θεός του ουρανού είναι ο πλάστης σου, γνωρίζει το όνομά σου, γνωρίζει κάθε τι που σε αφορά. Έχει υποσχεθεί ότι όσους Τον εμπιστεύονται θα τους κρατήσει κυριολεκτικά μέσα στο χέρι Του και θα τους οδηγεί όλες τις μέρες της ζωής τους.

Μπορεί στον Ψαλμ.λγ:6-9 να διαβάζουμε:

Με τον λόγον του Κυρίου έγειναν οι ουρανοί, και διά της πνοής του στόματος αυτού πάσα η στρατιά αυτών. Συνήγαγεν ως σωρόν τα ύδατα της θαλάσσης· έβαλεν εις αποθήκας τας αβύσσους. Ας φοβηθή τον Κύριον πάσα η γή· ας τρομάξωσιν απ' αυτού πάντες οι κάτοικοι της οικουμένης. Διότι αυτός είπε, και έγεινεν· αυτός προσέταξε, και εστερεώθη.

Αλλά λίγο πιο κάτω λέει:

Ψαλμ.λγ:13-19 Ο Κύριος διέκυψεν εξ ουρανού· είδε πάντας τους υιούς των ανθρώπων. Εκ του τόπου της κατοικήσεως αυτού θεωρεί πάντας τους κατοίκους της γης. Εξ ίσου έπλασε τας καρδίας αυτών· γνωρίζει πάντα τα έργα αυτών…… Ιδού, ο οφθαλμός του Κυρίου είναι επί τους φοβουμένους αυτόν· επί τους ελπίζοντας επί το έλεος αυτού· διά να ελευθερώση εκ θανάτου την ψυχήν αυτών, και εν καιρώ πείνης να διαφυλάξη αυτούς εις ζωήν.

Αυτή είναι μια υπόσχεση για μας σήμερα, ο κόσμος είναι γεμάτος από πληγωμένους ανθρώπους, με ζωές ακυβέρνητες και απερίγραπτο πόνο. Και ο Θεός μας υπόσχεται: εγώ δημιούργησα το σύμπαν και τις καρδιές των ανθρώπων κι έχω την δύναμη να γνωρίζω ό, τι αφορά τη ζωή σας. Και υπόσχομαι, πως οτιδήποτε συμβεί στη ζωή, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε σκοτεινιά, θα είμαι μαζί σας και θα σας κρατήσω, θα σας οδηγήσω μέσα από κάθε κατάσταση.

Είναι υπόσχεση του Θεού. Βέβαια, «ακούω» ήδη κάποιους να λένε, «ακούγεται υπέροχο, αλλά πως ξέρω ότι ισχύει και για μένα;». Όλοι θέλουμε να το ξέρουμε αυτό. Πως μπορούμε να το ξέρουμε; Κοιτάζοντας λίγο πιο βαθιά στο σώμα μας, στο μόριο μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται λαμινίνη, είναι η πρωτεΐνη συγκόλλησης των κυττάρων. Πρωτεϊνικό μόριο. Τα κύτταρα οργανώνονται σε συγκεκριμένες μοριακές δομές κι έτσι σχηματίζουν τις διάφορες πρωτεΐνες. Υπάρχουν 10.000 – 60.000 πρωτεΐνες στο ανθρώπινο σώμα, δεν ξέρουμε καν πόσες είναι. Μια απ’ αυτές είναι η πρωτεΐνη συγκόλλησης που οργανώνει τη δομή του κυττάρου και λέει στο κύτταρο ποια είναι η δουλειά του στο σώμα. Είναι σαν τον οπλισμό του τσιμέντου, τα σίδερα που βάζουν όταν ρίχνουν τα θεμέλια.
Συγκρατεί τις μεμβράνες σου, είναι ο κόλλα του ανθρώπινου σώματος. Είναι η λαμινίνη, το μόριο που συγκολλά τα κύτταρα μεταξύ τους που η επιστημονική γραφική απεικόνιση, έχει σχήμα σταυρού!

Είναι πραγματικά εκπληκτικό! Η λαμινίνη, ένα πραγματικό μόριο λαμινίνης στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο – όχι σκίτσο – είναι έτσι:

Δεν είναι απίστευτο; Το υλικό που συγκρατεί τα σώματά μας, που συγκρατεί τις μεμβράνες των σωμάτων μας, που συγκρατεί το δέρμα πάνω σου, έχει το σχήμα του σταυρού του Ιησού Χριστού.

Κολ.α:16 επειδή δι' αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι' αυτού και εις αυτόν εκτίσθησαν·

Κολ.α:17 και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι' αυτού,

Ναι, Αυτός συντηρεί και συγκρατεί τα πάντα!

Ο Θεός, ο Πατέρας, «ηυδόκησεν να κατοικήση παν το πλήρωμα εν αυτώ και δι' αυτού να συνδιαλλάξη τα πάντα προς εαυτόν, ειρηνοποιήσας διά του αίματος του σταυρού αυτού, δι' αυτού, είτε τα επί της γης είτε τα εν τοις ουρανοίς» (Κολ.α:19,20).

Μήπως βρίσκεσαι στην χειρότερη στιγμή της ζωής σου;

Πως μπορείς να ξέρεις ότι θα σε κρατήσει ο Θεός και θα τα καταφέρεις;

Το ξέρεις, γιατί υπάρχει ένας σταυρός μέσα στην ιστορία που σκιάζει και την δική σου περίπτωση.

Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι μαγικό στο σχήμα του σταυρού. Ο Σταυρός δεν είναι τοτέμ ή φυλαχτό. Είναι απλά ένα σχήμα.

Το αίμα του Ιησού είναι αυτό που μας ελευθερώνει. Ο θάνατος του Ιησού είναι αυτός που έσκισε το καταπέτασμα στο ναό. Δεν ήταν το σχήμα του Σταυρού. Η Γραφή μιλάει όμως για τον σταυρό του Χριστού:

Α’ Κορ.α:17 Διότι δεν με απέστειλεν ο Χριστός διά να βαπτίζω, αλλά διά να κηρύττω το ευαγγέλιον, ουχί εν σοφία λόγου, διά να μη ματαιωθή ο σταυρός του Χριστού.

Α’ Κορ.α:18 Διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολλυμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού.

Γαλ.ε:11 Εγώ δε, αδελφοί, εάν ακόμη κηρύττω περιτομήν, διά τι πλέον κατατρέχομαι; άρα κατηργήθη το σκάνδαλον του σταυρού.

Γαλ.ς:12 Όσοι θέλουσι να αρέσκωσι κατά την σάρκα, ούτοι σας αναγκάζουσι να περιτέμνησθε, μόνον διά να μη διώκωνται διά τον σταυρόν του Χριστού.

Γαλ.ς:14 Εις εμέ δε μη γένοιτο να καυχώμαι ειμή εις τον σταυρόν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, διά του οποίου ο κόσμος εσταυρώθη ως προς εμέ και εγώ ως προς τον κόσμον.

Εφεσ.β:16 και να συνδιαλλάξη αμφοτέρους εις εν σώμα προς τον Θεόν διά του σταυρού, θανατώσας δι' αυτού την έχθραν.

Φιλ.γ:18 Διότι περιπατούσι πολλοί, τους οποίους σας έλεγον πολλάκις, τώρα δε και κλαίων λέγω, ότι είναι οι εχθροί του σταυρού του Χριστού,

Κολ.α:20 και δι' αυτού να συνδιαλλάξη τα πάντα προς εαυτόν, ειρηνοποιήσας διά του αίματος του σταυρού αυτού, δι' αυτού, είτε τα επί της γης είτε τα εν τοις ουρανοίς.

Ο Θεός που με την πνοή Του δημιούργησε το σύμπαν, γέννησε τον άνθρωπο Ιησού Χριστό που φορτώθηκε πάνω Του την αμαρτία όλου του κόσμου. Εκεί, ο Δημιουργός του σύμπαντος έγινε ο Σωτήρας των ανθρώπων.

Ο Θεός δεν άλλαξε τις καταστάσεις πάνω στο Γολγοθά για τον Ιησού. Αλλά ο σταυρός είναι επίσης απόδειξη ότι ο Θεός έχει πάντοτε ένα σκοπό μέσα στις καταστάσεις. Ο σκοπός και το σχέδιο του Θεού θα εκπληρωθούν και θα θριαμβεύσουν μέσα σε κάθε περίσταση σ’ αυτόν τον κόσμο.

Ησ.μ:28-31 Δεν εγνώρισας; δεν ήκουσας, ότι ο αιώνιος Θεός, ο Κύριος, ο Ποιητής των άκρων της γης, δεν ατονεί και δεν αποκάμνει; δεν εξιχνιάζεται η φρόνησις αυτού. Δίδει ισχύν εις τους ητονημένους και αυξάνει την δύναμιν εις τους αδυνάτους. Και οι νέοι θέλουσιν ατονήσει και αποκάμει, και οι εκλεκτοί νέοι θέλουσιν αδυνατήσει παντάπασιν· αλλ' οι προσμένοντες τον Κύριον θέλουσιν ανανεώσει την δύναμιν αυτών· θέλουσιν αναβή με πτέρυγας ως αετοί· θέλουσι τρέξει και δεν θέλουσιν αποκάμει· θέλουσι περιπατήσει και δεν θέλουσιν ατονήσει.

Όταν νομίζεις ότι δεν έχεις κουράγιο ούτε για μια ανάσα ακόμα, εγώ θα σε δυναμώσω για να συνεχίσεις και να συνεχίσεις και να συνεχίσεις….

Συνέχισε να ελπίζεις κι εγώ θα σε ενδυναμώνω για να συνεχίζεις, θέλεις αναβή με πτέρυγας ως αετοί· θέλεις τρέξει και δεν θέλεις αποκάμει· θέλεις περιπατήσει και δεν θέλεις ατονήσει.

Δεν το ξέρεις, υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια και εκατομμύρια μικροσκοπικοί σταυροί (λαμινίνη) που σε συγκρατούν αυτή τη στιγμή κι ένας γιγάντιος ένδοξος σταυρός του Ιησού Χριστού που σε ενώνει με τον Θεό.



Louie Giglio