Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Να επιθυμήσεις



Το διάβασα ξανά... Ναι, αυτό έλεγε.

Ήταν μια διαφήμιση σ’ ένα κατάστημα που πουλούσε ακριβές τσάντες και κοσμήματα. Αν και το σλόγκαν του καταστήματος κορόιδευε τη δέκατη εντολή (Έξοδ.κ:17), υποθέτω ότι ήταν μια ακριβής εντολή για πολλούς από τους πελάτες τους.


Σπάνια χρησιμοποιούμε τη λέξη «επιθυμώ», αλλά σημαίνει ότι θέλουμε πράγματα που δεν μας ανήκουν, δεν μπορούμε να τα αντέξουμε οικονομικά, ή δεν πρέπει να τα έχουμε, είτε αυτό είναι σχέση, πλούτος, εμφάνιση, φήμη, δημοτικότητα, δουλειά, αυτοκίνητο, σπίτι....

Η επιθυμία είναι απογοήτευση αναμεμειγμένη με ζήλια - δυσαρέσκεια γι’ αυτό που έχουμε και φθόνο γι’ αυτό που έχει κάποιος άλλος. Οδηγεί σε ανόητη, επικίνδυνη ή σατανική συμπεριφορά.

Ο Παύλος είπε:

Φιλ.δ:12,12 Εξεύρω να ταπεινόνωμαι, εξεύρω και να περισσεύωμαι· εν παντί τόπω και κατά πάντα είμαι δεδιδαγμένος και να χορτάζωμαι και να πεινώ, και να περισσεύωμαι και να υστερώμαι· τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού.