Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Η λύση του Χριστού για να μην εξαντληθούμε!





Είτε είμαστε πολυάσχολοι είτε όχι, πρέπει να υπακούμε σ’ αυτή την εντολή του Χριστού στο Μάρκ.ς

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δουλειά, διακονία και οικογενειακές υποχρεώσεις που μας κρατούν απασχολημένους.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της προσωπικότητας μας, μπορούμε να εξαντληθούμε αν δεν προσέχουμε.

Ο Ιησούς και οι μαθητές του είχαν μια απαιτητική καθημερινότητα, με συνεχείς διακοπές, γιατί πολλοί άνθρωποι, συνεχώς, ζητούσαν τη βοήθειά τους.


Κάποια στιγμή, ο Ιησούς έστειλε τους δώδεκα μαθητές, «και παρήγγειλεν εις αυτούς, λέγων.... υπάγοντες κηρύττετε, λέγοντες ότι επλησίασεν η βασιλεία των ουρανών. Ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε»  (Ματθ.ι:5-8).

Τι τρομακτικό έργο!

Όταν τελείωσαν τα ταξίδια, ο Ιησούς τους είπε κάτι που όλοι πρέπει να ακούσουμε:

«Έλθετε σεις αυτοί κατ' ιδίαν εις τόπον έρημον και αναπαύεσθε ολίγον» (Μάρκ.ς:31).

Ο Ιησούς ήξερε ότι έπρεπε να περάσουν χρόνο μαζί Του, μακριά από τους πολλούς περισπασμούς τους.

Μόνο Αυτός θα μπορούσε να τους δώσει ανάπαυση από τα βάρη τους, ακούγοντας τις νίκες τους, τις ήττες τους, μαρτυρίες διάφορες και ερωτήσεις.

Αυτό ήταν απαραίτητο για την πνευματική, συναισθηματική και σωματική τους ευεξία. Και είναι απαραίτητο και για τη δική μας.

Σιγουρέψου ότι σήμερα θα πας μαζί Του «σε ένα ήσυχο μέρος και θα ξεκουραστείς».
--------------------

Διάβασε ολόκληρο το έκτο κεφάλαιο του Μάρκου:

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούμε τις ασχολίες μας σαν δικαιολογία ώστε να παραλείψουμε το χρόνο μας με τον Κύριο. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο Χριστός ανησυχούσε ότι δεν είχαν χρόνο να φάνε. Ο Χριστός νοιάζεται για τις σωματικές μας ανάγκες καθώς και για τις πνευματικές και συναισθηματικές.

Ο Χριστός μας δίνει ανάπαυση από τις έγνοιες και τις ανησυχίες μας (Ματθ.ια:28). Ο λόγος Του μας διδάσκει, μας επιπλήττει, μας διορθώνει και μας εκπαιδεύει (Β’ Τιμ.γ:16-17). Μας παρηγορεί (Β’ Κορ.α:3-4) και μας δίνει ειρήνη την ώρα της δοκιμασίας (Ιωάν.ιδ:27, ις:33).