Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Το iPhone συλλέγει κρυφά πληροφορίες

Το iPhone συλλέγει δεδομένα εν αγνοία του χρήστη δήλωσε ο δικηγόρος του Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς διαθέτει ένα κρυφό λογισμικό που ενεργοποιείται εν αγνοία του χρήστη και συλλέγει πληροφορίες. 

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του Σνόουντεν ο Ανατόλι Κουτσέρενα δήλωσε πως: «Ο Έντουαρντ δεν χρησιμοποιεί ποτέ iPhone, έχει ένα απλό τηλέφωνο».

Και συνέχισε εξηγώντας: «Το iPhone έχει ειδικό λογισμικό, το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί τον εαυτό του χωρίς να πατήσει ο χρήστης κάποιο κουμπί, και συλλέγει πληροφορίες για αυτόν. Επομένως, αρνείται να χρησιμοποιήσει αυτό το τηλέφωνο για λόγους ασφάλειας».

Έντουαρντ Τζόζεφ Σνόουντεν είναι Αμερικανός τεχνικός (διαχειριστής συστημάτων) που εργαζόταν, βάσει συμβολαίου, για την NSA και την CIA. Ο Σνόουντεν διέρρευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις.

Τόσο η Apple όσο η Google και το Facebook (τι άλλο;) αρνήθηκαν ότι εμπλέκονταν στο πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από την NSA που αποκάλυψε ο Σνόουντεν.

H Apple ισχυρίζεται ότι ενίσχυσε την ασφάλεια των συσκευών της και πλέον υποστηρίζει ότι η νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, το iOS 8, καθιστά αδύνατη την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων του χρήστη από τις διωκτικές αρχές, ακόμα κι αν έχουν ένταλμα έρευνας.

Παλαιότερο έγγραφο της NSA αποκάλυπτε ότι και η βρετανική GCHQ παρακολουθούσε χρήστες iPhone μέσω των μοναδικών αναγνωριστικών αριθμών UDID, που η Apple εγκατέλειψε το 2013.