Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Η Ζωή


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν γιατί ζουν. Η ζωή περνάει, κι αυτοί μπλεγμένοι στον έντονο ρυθμό της εποχής μας δεν βρίσκουν χρόνο ούτε για να σκεφτούν.

Είναι τραγικό να ζει κανείς χωρίς σκοπό. Μόνο να κουράζεται, να υποφέρει, να τρώει, να κοιμάται. Αυτό δεν είναι ζωή.

Γι’ αυτό πολλοί είναι δυστυχισμένοι βαθιά μέσα στην ψυχή τους, παρόλα τα αγαθά που ίσως έχουν.

Κάθε άνθρωπος έρχεται στον κόσμο μ’ ένα ανώτερο σκοπό: να του δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσει το Δημιουργό του, να Τον εμπιστευτεί, για να πραγματοποιήσει Εκείνος στη ζωή του το σχέδιο της σωτηρίας.

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Κανείς όμως κατά βάθος δεν θα ήθελε να πιστεύει κάτι που είναι λάθος.

Τι αξία έχει να χάνεις το χρόνο σου κάνοντας πράγματα που δεν τα θέλει ο Θεός;
  • Δεν αξίζει να πιστεύεις λάθος.
  •  Η ζωή είναι σύντομη.
  •  Ας τη ζήσουμε κάνοντας το θέλημα του Θεού.
Οι Έλληνες και οι ανατολικοί λαοί είχαν μυστήρια που τα θεωρούσαν πολύ άγια.

Οι χριστιανοί δεν είχαν τέτοια, και η λατρεία τους ήταν απλή. Εθεωρούντο αθεϊστές, αφού δεν είχαν ναούς, θυσιαστήρια, θυσίες και ιερείς.

Έτσι κρίθηκε αναγκαίο από κάποιους που δεν άντεχαν την εν Χριστώ απλότητα και εξέπεσαν, να θεσπίσουν τελετές και μυστήρια (παλαιά και σύγχρονα), που να επιδρούν στις αισθήσεις και να προσδίδουν μυστηριώδη χαρακτήρα στη λατρεία.

Εμείς αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε να μείνουμε στην απλότητα, χωρίς τερτίπια και παράξενα πράγματα. Μας αρκεί η αλήθεια του λόγου του Θεού, η προσευχή και η κοινωνία μεταξύ μας. Αγαπάμε τον Ιησού Χριστό και πιστεύουμε ότι είναι μαζί μας κάθε φορά που δύο ή τρεις θα μαζευτούμε στο όνομά Του.