Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η εκκλησία των τελευταίων ημερών



Η εκκλησία παγκόσμια είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι ο Θεός προόριζε να είναι. Τα περισσότερα από ό,τι βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα στο όνομα του Χριστού είναι βδέλυγμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν υπολειπόμενες εκκλησίες διασκορπισμένες σ’ ολόκληρο τον κόσμο που ζουν σύμφωνα με τα άγια πρότυπα που ο Θεός καθόρισε. Ζουν άγιες ζωές, κηρύττουν δικαιοσύνη, πιστεύουν στα χαρίσματα του Πνεύματος. Αυτές οι εκκλησίες είναι ζωντανές, γεμάτες με το Πνεύμα του Θεού, η ζωή τους επηρεάζει το περιβάλλον τους γιατί οι εκκλησίες αυτές ζουν για τον Ιησού.

Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους σήμερα, ολόκληρες εκκλησιαστικές δογματικές αποχρώσεις ενεργούν χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Στερούνται της παρουσίας του Ιησού, φτωχές και χρεοκοπημένες από κάθε πνευματικό χάρισμα. Εφαρμόζουν μια μορφή θρησκείας χωρίς καμία δύναμη, έλεγχο ή σωτηριακό μήνυμα. Έχουν ξετρελαθεί με τον κόσμο και ανακατεύονται περισσότερο με την πολιτική παρά με τα πνευματικά πράγματα του Θεού. Ικανοποιούν την αμαρτία – παραχαϊδεύουν τους ομοφυλόφιλους, παραβλέπουν τα διαζύγια, γελοιοποιούν οτιδήποτε το υπερφυσικό, περιφρονούν κάθε διδασκαλία για τον ουρανό, την κόλαση, τη μετάνοια και την κρίση.
Ο Θεός είπε στον Δανιήλ, πως μερικές προφητικές αλήθειες ήταν σφραγισμένες για να αποκαλυφτούν τις έσχατες ημέρες: Δαν.ιβ:9-10 «Και είπε, Ύπαγε, Δανιήλ· διότι οι λόγοι είναι κεκλεισμένοι και εσφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού. Πολλοί θέλουσι καθαρισθή και λευκανθή και δοκιμασθή· και οι ασεβείς θέλουσιν ασεβεί· και ουδείς εκ των ασεβών θέλει νοήσει· αλλ' οι συνετοί θέλουσι νοήσει».
Ο Κύριος ετοιμάζει έναν ισχυρό και ταπεινό στρατό εργατών «κατά την καρδία Του». Επίσης ετοιμάζει ένα μικρό ποίμνιο πεινασμένων προβάτων που έχουν απομακρυνθεί από την παράλυση και την αμαρτία του σημερινού εκκλησιαστικού κατεστημένου. Το σκηνικό προετοιμάζεται γι’ αυτή την εκκλησία ενάντια στην οποία οι πύλες του Άδη δε θα υπερισχύσουν. Θα είναι μια εκκλησία ζεστή, όχι χλιαρή – και θα ταρακουνήσει τα θεμέλια της κόλασης. Καμιά δύναμη πάνω στη γη δε θα είναι ικανή να την αγνοήσει ή να την περιφρονήσει!
Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού δεν έχει κηρυχτεί ολοκληρωμένο σ’ αυτή τη γενιά! Εκτός από τη διακονία λίγων δίκαιων ανδρών του Θεού, το ευαγγέλιο που ακούμε σήμερα δεν είναι αυτό που ο Παύλος είπε ότι το είχε «πλήρως κηρύξει».
Ο Παύλος μπορούσε να λέει στη γενιά του: Ρωμ.ιε:19 «με δύναμιν σημείων και τεράτων, με δύναμιν του Πνεύματος του Θεού, ώστε από Ιερουσαλήμ και κύκλω μέχρι της Ιλλυρίας εξεπλήρωσα το κήρυγμα του ευαγγελίου του Χριστού». Και περιέγραψε αυτό το «πλήρως κηρυγμένο» ευαγγέλιο σαν κάτι που είναι πολύ περισσότερο από λόγια. Είναι ένα ευαγγέλιο με λόγια και έργα! Ρωμ.ιε:18 «διότι δεν θέλω τολμήσει να είπω τι εξ εκείνων, τα οποία δεν έκαμεν ο Χριστός δι' εμού προς υπακοήν των εθνών λόγω και έργω».
Τα τελευταία σαράντα χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας σοβαρής διαστροφής του ευαγγελίου. Πολλοί πιστοί, που αγαπούν το Χριστό, σκανδαλίστηκαν ή στενοχωρήθηκαν από την παρωδία και την κατάχρηση των υπερφυσικών έργων που έγιναν από απατεώνες, που εμφανίζονταν ως πρότυπα πίστης και δύναμης πνευματικής. Αυτοί οι ψεύτες διέστρεψαν το πλήρες ευαγγέλιο, σε πράξεις υπερηφάνειας και ατομικού κέρδους.
Τους βλέπετε να μεγαλαυχούνται στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και στις εφημερίδες. Βλέπετε παζάρια, θεατρινισμούς, ψευτοθεραπείες, αναπόδεικτους ισχυρισμούς, αρπαγή χρημάτων, υπερβολές – όλα βδελύγματα μπροστά  στα μάτια του Θεού. Αυτή η κατάσταση ήταν από τις πιο επαίσχυντες περιόδους στην ιστορία της εκκλησίας!
Εκτός από αυτά, σαν να μην αρκούσαν, ήρθε και το «ευαγγέλιο της ευημερίας», που πρόσθεσε τη δική του διαστροφή. Βασικά, το να δεχτείς το Χριστό σημαίνει γι’ αυτούς τους κήρυκες πως «κέρδισες το λαχείο»! Σημαίνει πως έχεις την υπόσχεση του πλούτου - αυτοκίνητα, ρούχα, σπίτια, χωράφια. Οτιδήποτε ο πιστός πρόφερε με το στόμα του μπορούσε να συμβεί, και «δια της πίστεως» θα γινόταν πραγματικότητα στη ζωή του.
Η μεγαλύτερη απ’ όλες τις τραγωδίες είναι ότι αυτές οι πραγματικές διαστροφές έχουν προκαλέσει σε πολλούς ποιμένες που φοβούνται το Θεό, και πιστούς, αποστροφή από την αλήθεια των χαρισμάτων μέσα στην εκκλησία. Δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με σημεία, τέρατα ή θαύματα.
Στην Τρωάδα ο Παύλος κήρυξε για τόσο πολλή ώρα που ένας νεαρός με το όνομα Εύτυχος κοιμήθηκε, ενώ καθόταν στο περβάζι ενός παραθύρου. Το παιδί έπεσε από τρεις ορόφους στο έδαφος -- και η Βίβλος λέει ότι «τον σήκωσαν νεκρό» (Πράξ.κ:5-12).
Όταν ο Παύλος κατέφθασε στο ισόγειο, τους καθησύχασε όλους. Τότε έκανε ότι είχε κάνει ο Ηλίας: έπεσε πάνω στο σώμα του νεκρού νεαρού. Ξαφνικά, η ζωή επέστρεψε στον Εύτυχο. Το παιδί αναστήθηκε – εγέρθηκε από τους νεκρούς! Τι δυνατό θαύμα!
Τώρα, ύστερα από αυτό που συνέβηκε, ο Παύλος δεν έστειλε κανέναν να διαλαλήσει τα νέα ότι έγινε ένα θαύμα. Δεν προσκάλεσε τον Εύτυχο να τον συνοδεύει στα ευαγγελιστικά του ταξίδια και να μαρτυρεί την ανάστασή του. Δεν έγραψαν φυλλάδια που να παρακινούν, «ελάτε να δείτε το νεαρό που έπεσε από ένα κτίριο και πέθανε. Ο Θεός τον ανάστησε από τους νεκρούς! Ακούστε το κήρυγμα του Παύλου, του ανθρώπου με τη μεγάλη πίστη και δύναμη!»
Όχι. Δε έγινε τίποτα απ’ όλα αυτά. Αντίθετα, καθένας επέστρεψε απλά στο τρίτο πάτωμα, έκαναν το δείπνο του Κυρίου, και ο Παύλος συνέχισε το κήρυγμα. Η Γραφή δεν αναφέρει τίποτε στη συνέχεια για τον Εύτυχο. Γιατί; Επειδή η εκκλησία περίμενε υπερφυσικά έργα να συμβαίνουν! Κήρυτταν το πλήρες ευαγγέλιο – με σημεία και τέρατα να επακολουθούν!
Πιστεύω ότι το ευαγγέλιο δεν μπορεί να κηρυχθεί πλήρως εκτός και αν συνοδεύεται από τη δύναμη και απόδειξη του Αγίου Πνεύματος που θα εργάζεται μεγάλα και θαυμαστά, αποδεικνύοντας ότι το ευαγγέλιο είναι αληθινό!
Ο Παύλος με θάρρος ανέφερε: Α’ Κορ.β:4-5 «και ο λόγος μου και το κήρυγμά μου δεν εγίνοντο με καταπειστικούς λόγους ανθρωπίνης σοφίας, αλλά με απόδειξιν Πνεύματος και δυνάμεως, διά να ήναι η πίστις σας ουχί διά της σοφίας των ανθρώπων, αλλά διά της δυνάμεως του Θεού». Ο Παύλος έλεγε: «Κηρύττω το ευαγγέλιο με απόδειξη. Ο Θεός με υποστηρίζει με θαύματα!»
Εβρ.β:4 «και ο Θεός συνεπεμαρτύρει με σημεία και τέρατα και με διάφορα θαύματα και με διανομάς του Αγίου Πνεύματος κατά την θέλησιν αυτού».
Οι πιστοί της Καινής Διαθήκης έκαναν μια προσευχή Πράξ.δ:30 «εκτείνων την χείρα σου εις θεραπείαν και γινομένων σημείων και τεραστίων διά του ονόματος του αγίου Παιδός σου Ιησού».
Οι απόστολοι πήγαιναν παντού κηρύττοντας το πλήρες ευαγγέλιο:
Πράξ.β:43 «Κατέλαβε δε πάσαν ψυχήν φόβος, και πολλά τεράστια και σημεία εγίνοντο διά των αποστόλων».
Πράξ.ε:12-14 «Πολλά δε σημεία και τέρατα εγίνοντο εν τω λαώ διά των χειρών των αποστόλων· και ήσαν ομοθυμαδόν άπαντες εν τη στοά του Σολομώντος. Εκ δε των λοιπών ουδείς ετόλμα να προσκολληθή εις αυτούς, ο λαός όμως εμεγάλυνεν αυτούς· και προσετίθεντο μάλλον πιστεύοντες εις τον Κύριον, πλήθη ανδρών τε και γυναικών».
Πράξ.ε:16 «Συνήρχετο δε και το πλήθος των πέριξ πόλεων εις Ιερουσαλήμ φέροντες ασθενείς και ενοχλουμένους υπό πνευμάτων ακαθάρτων, οίτινες εθεραπεύοντο άπαντες».
Τέλος, εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο πειστικά εδάφια που αποδεικνύει ότι ένα ευαγγέλιο που κηρύττεται ολοκληρωμένο, πρέπει να περιέχει σημεία και τέρατα:
Πράξ.ιδ:3 «Ικανόν λοιπόν καιρόν διέτριψαν λαλούντες μετά παρρησίας περί του Κυρίου, όστις εμαρτύρει εις τον λόγον της χάριτος αυτού, και έδιδε να γίνωνται σημεία και τέρατα διά των χειρών αυτών».
Αυτό το εδάφιο λέει ότι οι απόστολοι διακονούσαν το λόγο με θάρρος κηρύττοντας για αρκετό χρόνο τη χάρη του Θεού και μετάνοια  -- και στη συνέχεια ο Θεός συμμαρτυρούσε «και έδιδε να γίνωνται σημεία και τέρατα διά των χειρών αυτών»!
Αντίθετα, η εκκλησία σήμερα έχει γίνει αδύναμη και αναποτελεσματική. Γιατί; Επειδή δεν πιστεύει πλέον στο υπερφυσικό στοιχείο! Κάποιοι θεολόγοι μας λένε ότι σε κάποιο σημείο της ιστορίας ο Θεός σταμάτησε να κάνει δυνατά έργα. Αλλά πότε ακριβώς σταμάτησε όλη αυτή η υπερφυσική δραστηριότητα, κανείς δεν μπορεί να μας το πει!
Μερικοί ισχυρίζονται ότι τα θαύματα έπαψαν όταν ο Παύλος πέθανε. Άλλοι λένε ότι αυτό συνέβηκε περίπου το 150 μ.Χ. Αλλά, σας ρωτώ: ποιος έχει το θράσος να αναφέρει την ημέρα, την εβδομάδα, το μήνα ή το έτος που ο Θεός υποθετικά είπε: «Φτάνει πια! Για χιλιάδες χρόνια έκανα σημεία, τέρατα και θαύματα για όσους πίστευαν. Αλλά τώρα έχετε μια ολοκληρωμένη Βίβλο και είστε περισσότερο έξυπνοι. Έτσι σας κόβω την παροχή! Τέλος τα θαύματα, τέλος τα θαυματουργικά σημεία και οι θεραπείες!»
Αγαπητοί, μην ξεγελαστείτε! Υπάρχει μια μεγάλη πλάνη πίσω από όλα αυτά.
Βλέπετε, ο Παύλος μας λέει ότι τις τελευταίες ημέρες ο Σατανάς θα έρθει Β’ Θεσ.β:9 «εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους».
Ο Ιησούς είπε:  Μάρκ.ιγ:22 «Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία και τέρατα, διά να αποπλανώσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς».
Σκεφτείτε αυτό: δαίμονες, ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, όλοι ψάχνουν να επιβεβαιώσουν το μήνυμά τους με ψευδοσημεία και ψευτοθαύματα! Και εγώ πρέπει να πιστεύω πως  ο Θεός θα εκθέσει την εκκλησία του σε τόση ισχυρή ενέργεια διαβολικών θαυμάτων, αλλά θα μας αφήσει χωρίς δικά μας δυνατά όπλα ή υπερφυσικά έργα! Θα έχει μια Εκκλησία που θα λέει: «ο Σατανάς μπορεί να κάνει σημεία και τέρατα, αλλά ο Θεός δεν μπορεί;» Ποτέ! Αυτό είναι εντελώς αδιανόητο!
Μάλλον, η Βίβλος λέει ότι το άγιο υπόλοιπο της Εκκλησίας θα  εξέλθει και θα κηρύξει Μάρκ.ις:20 «πανταχού, συνεργούντος του Κυρίου και βεβαιούντος το κήρυγμα διά των επακολουθούντων θαυμάτων. Αμήν». Αυτό είναι που ο Θεός σχεδιάζει για μας!
Ίσως αναρωτηθείτε, «αλλά τι θα γίνει με όλα τα ψευδοσημεία και ψευτοθαύματα που θα κάνουν οι ορδές του Σατανά;»
Σας απαντώ ότι όπως η ράβδος του Μωυσή κατάπιε τα φίδια των μάγων του Φαραώ, έτσι τα τεράστια έργα του Θεού κατ’ αυτές τις τελευταίες μέρες θα καταπιούν όλα τα έργα του σκότους του διαβόλου. Τα έργα του Σατανά θα εμφανίζονται τιποτένια σε σχέση με τα απίστευτα σημεία και τέρατα του Θεού!
Τα θαύματα αυτής της εκκλησίας των τελευταίων ημερών θα είναι γνήσια, πραγματικά, αναμφισβήτητα -- και όμως δεν θα είναι πασίγνωστα. Αντίθετα, θα εκτελούνται από συνηθισμένους αλλά αφιερωμένους και αγίους πιστούς, οι οποίοι θα γνωρίζουν τον Ιησού και θα έχουν στενή σχέση μαζί Του.
Αυτοί οι πιστοί θα προκύψουν από το ταμείο της προσευχής  - ένας μικρός προετοιμασμένος στρατός γεμάτος πίστη, που δεν θα έχει καμιά άλλη επιθυμία παρά να κάνει μόνο το θέλημα του Θεού και να τον δοξάσει χωρίς φανφάρες.
Εάν νομίζεις ότι παραείσαι συνηθισμένο άτομο, για να σε χρησιμοποιήσει ο Θεός, άκουσε αυτό: ο Θεός δεν πρόκειται να κάνει το έργο των τελευταίων ημερών διαμέσου ονομαστών ευαγγελιστών ή ποιμένων. Αυτοί μόνοι δε θα είναι ικανοί να διαχειριστούν το μεγάλο κίνημα του Πνεύματός Του! Ο Θεός θα χρειαστεί κάθε νοικοκυρά, έφηβο, νέο,  ηλικιωμένο και όλους εκείνους που τον αγαπούν για να φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο Του!
Αυτός ο στρατός των τελευταίων ημερών θα αποτελείται από Χριστιανούς που έχουν ξεμάθει να ζουν μονάχα με ψωμί. Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω τι εννοώ:
Ο Θεός είπε μέσω του Μωυσή: Δευτ.η:3 «….ο άνθρωπος δεν ζη με μόνον άρτον, αλλ' ο άνθρωπος ζη με πάντα λόγον εξερχόμενον εκ του στόματος του Κυρίου».
Ο Ιησούς ανέφερε αυτό το εδάφιο όταν ο Σατανάς τον πείραξε στην έρημο, για να τον κάνει να μετατρέψει τις πέτρες σε ψωμί.
Το ψωμί συμβολίζει καθετί το φυσικό, υλικά πράγματα απαραίτητα γι’ αυτή τη ζωή. Αυτά τα πράγματα συμπεριλαμβάνουν τροφή, κατάλυμα, ρούχα, εργασία, μισθό. Το ψωμί αντιπροσωπεύει τους οικονομικούς πόρους - εκείνα τα γήινα πράγματα που χρειαζόμαστε και που δεν είναι κακά καθαυτά.
Βεβαίως, ο Κύριος γνωρίζει πως έχουμε ανάγκη όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά πλήθη Χριστιανών ζουν μόνο για τα πράγματα αυτής της ζωής! Οι ζωές τους είναι περιορισμένες στην εργασία τους, το σπίτι τους, στο να πληρώνουν λογαριασμούς. Και όλες οι προσευχές τους στρέφονται μόνο στις ανάγκες τους – τα τραύματά τους, τα προβλήματά τους, τις επιθυμίες τους. Ζουν μονάχα με ψωμί!
Οπωσδήποτε, είναι αξιοπρεπές να έχεις μια δουλειά και να εξασφαλίζεις τα αναγκαία για την οικογένειά σου. Όλα αυτά είναι μέρος της υπακοής μας στο λόγο του Θεού και στο να ζούμε με κάθε λόγο που εξέρχεται από το στόμα του. Αλλά μερικοί Χριστιανοί δεν προχωρούν ποτέ πέρα από το «ψωμί». Σπαταλούν όλη τη ζωής τους απλά επιζώντας!
Ο Ιησούς πράγματι μας δίδαξε να προσευχόμαστε: Ματθ.ς:11 «τον άρτον ημών τον επιούσιον δος εις ημάς σήμερον».
Αλλά πρώτα μας είπε ότι έπρεπε να προσευχόμαστε: Ματθ.ς:10 «ελθέτω η βασιλεία σου· γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ, και επί της γής».
Πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας πρώτα στα ενδιαφέροντα του Θεού -- να προσευχόμαστε ώστε το δικό Του θέλημα να γίνει.
Εάν εστιάζεται η προσοχή σας μόνο στο ψωμί, τότε δεν έχετε ζωή! Ζείτε στην έρημο όπως συνέβαινε με το λαό Ισραήλ. Κάθε μέρα σηκώνονταν και φώναζαν για ψωμί. Ύστερα, αφού ο Θεός τους έδωσε το μάνα, φώναζαν για κρέας. Φώναζαν συνεχώς με κλάματα, για να αντιμετωπίζονται οι προσωπικές τους ανάγκες -- κάθε μέρα για σαράντα χρόνια!
Αγαπητοί, αυτό είναι ανιαρό, βαριά και μονότονη δουλειά! Ο Θεός ποτέ δεν προόριζε κάτι τέτοιο για τα παιδιά του. Αντίθετα, είπε στον Ισραήλ μέσω του Μωυσή, «θα πρέπει να ζείτε με κάθε λόγο που βγαίνει από το στόμα μου! Ναι, σας είπα ότι θα σας έδινα ψωμί. Αλλά μη σταματάτε εκεί. Κινηθείτε! Σας είπα ότι υπάρχει μια χώρα μπροστά σας όπου ρέει γάλα και μέλι, με ποτάμια, δέντρα, δάση, και πράσινα λιβάδια. Και θέλω εκείνο τον τόπο να δώσω σε σας!»
Εάν ολόκληρη η ζωή σας είναι επικεντρωμένη στην επιβίωση -- εάν δεν περιβάλλεστε με τον Ιησού, αυξανόμενοι στο λόγο Του, ετοιμάζοντας τις καρδιές σας σαν μια νύφη που στολίζεται για τον άντρα της – τότε δεν έχετε καθόλου ζωή!
Ακριβώς τώρα ο Θεός σηκώνει ένα λαό που δεν μένει σε ζητήματα ψωμιού. Αντίθετα εστιάζεται στο θέλημά Του γι’ αυτή την ώρα που είναι μεσάνυχτα! Είναι κουρασμένοι να ζουν στην έρημο της απλής επιβίωσης. Το μόνο που ζητούν είναι να γνωρίσουν και να κάνουν το θέλημα του Θεού. Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που έπαψαν να ζουν μόνο με ψωμί. Η κατάρτισή τους έχει προέλθει από το Άγιο Πνεύμα στο μυστικό δωματιάκι (το ταμείο) της προσευχής!
Κάθε μέλος αυτού του στρατού των τελευταίων ημερών πρέπει να είναι προπαρασκευασμένο και έτοιμο στην καρδιά -- επειδή ο Θεός ζυγιάζει την κατάσταση, για να εκχύσει τη μεγάλη του τελική έκχυση!
Πριν να έρθει ο Ιησούς, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής εξήλθε  «διά να ετοιμάση εις τον Κύριον λαόν προδιατεθειμένον» (Λουκ.α:17). Αυτό ήταν ένα κήρυγμα μετάνοιας -- μια κλήση στο λαό για να προετοιμαστούν οι καρδιές τους.
Ο Παύλος επίσης είπε ότι πρέπει να είμαστε  «ητοιμασμένοι εις παν έργον αγαθόν» (Β’ Τιμ.β:21).
Και ο Σαμουήλ είπε στον Ισραήλ ότι ο Θεός θα έκανε ένα νέο πράγμα γι’ αυτούς, αν θα «ετοιμάσατε τας καρδίας υμών προς τον Κύριον και αυτόν μόνον λατρεύετε» (Α’ Σαμ.ζ:3).
Επίσης ο Δαβίδ είπε  Ψαλ.ι:17 «Κύριε, εισήκουσας την επιθυμίαν των πενήτων· θέλεις στηρίξει την καρδίαν αυτών, θέλεις κάμει προσεκτικόν το ωτίον σου».
Αγαπητέ, είσαι ένας από αυτούς που ο Θεός καλεί τώρα! Πρόκειται να χρησιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες συνηθισμένους υπηρέτες Του για το έργο των τελευταίων ημερών σε μια διακονία από άνθρωπο σε άνθρωπο.
 Έτσι σε ρωτώ: Ετοιμάζεις την καρδιά σου ακριβώς τώρα, για να γίνει το έργο Του μέσα σ’ εσένα και διαμέσου εσένα; Ή απλά κάθεσαι παράμερα, υποφέροντας μια ζωή στην έρημο;
Εξομολογήσου στο Θεό σήμερα. Βυθίσου μέσα στο λόγο του. Μάθε να Τον αναζητάς καθημερινά. Υπάρχει επαναστατική δύναμη στην προετοιμασία της καρδιάς σου! Είναι μέσω αυτής της προετοιμασίας που νόημα και η πληρότητα έρχονται στη ζωή σου. Αλλάζει τα συναισθήματά σου, την προσωπικότητά σου – και απελευθερώνει δύναμη μέσα σου!
Όταν ο Θεός δει πως είσαι έτοιμος, θα σου δώσει μεγάλες ευκαιρίες να κάνεις το έργο Του.
Αλλά σε προειδοποιώ: αν δεν αρχίσεις να τον αναζητάς, η Βίβλος λέει, ότι θα στραφείς προς το κακό. Β’ Χρ.ιβ:14 «Και έπραξε πονηρά, επειδή δεν προσήλωσε την καρδίαν αυτού εις το να εκζητή τον Κύριον».
Υπηρετούμε ένα μεγάλο Θεό που αυτή ακριβώς τη στιγμή προετοιμάζει το λαό Του για ένα μεγάλο έργο. Ησ.μβ:13 «Ο Κύριος θέλει εξέλθει ως ισχυρός· θέλει διεγείρει ζήλον ως πολεμιστής· θέλει φωνάξει, μάλιστα θέλει βρυχήσει, θέλει υπερισχύσει κατά των πολεμίων αυτού».
Συνεπώς, ετοίμαζε την καρδιά σου, για να τον συναντήσεις. Γίνε ένας έτοιμος υπηρέτης, εφοδιασμένος και προετοιμασμένος για τη μεγάλη του έκχυση των τελευταίων ημερών. Και θα δεις τη δόξα Του να έρχεται ζωντανά μέσα σου αυτήν την έσχατη ώρα!