Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΕΡΩΤ/ΑΠΑΝΤ. - Εξέλιξη ή Δημιουργία;


ΕΡΩΤΗΣΗ:

Είναι λίγος καιρός που έχω πιστέψει. Ξέρω ότι αυτό είναι η αλήθεια, αλλά σ' όλη μου τη ζωή είχα διδαχτεί ότι η εξέλιξη είναι επιστημονική, ενώ το να πιστεύεις στη δημιουργία είναι ανόητο και υποστηρίζεται μόνο από φανατικούς θρησκευόμενους. Πώς μπορώ να πω στους φίλους μου ότι από τότε που πίστεψα κλείνω τα μάτια μου σε κάθε επιστημονικό επίτευγμα και τυφλά αποδέχομαι τη δημιουργία δια πίστεως; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Όταν πίστεψες και ήρθες στην εκκλησία του Ιησού Χριστού, απέκτησες ένα μαργαριτάρι ανεκτίμητης αξίας. Εξαιτίας του θαύματος που έγινε στη ζωή σου, τώρα ξέρεις τι ο Θεός μπορεί να κάνει. Σου απέδειξε τη δημιουργική Του δύναμη, κάνοντάς σε νέο κτίσμα εν Χριστώ Ιησού. Αυτή είναι η ίδια δύναμη που μίλησε και έφερε τα πάντα σε ύπαρξη, που δημιούργησε τον άνθρωπο.

Αν μπορείς να πείσεις τους φίλους σου ότι η δημιουργία είναι αληθινή και η εξέλιξη είναι το ψέμα, θα το δούμε. Η μεγαλύτερη πάντως απόδειξη είναι μια εμπειρία με το Θεό, όπως είχες εσύ. Ομολόγησέ τους την εμπειρία σου και δείξε τους με τη μεταλλαγμένη ζωή σου τη χαρά, την ειρήνη και την ευλογία της σωτηρίας. Αυτός είναι ο καλλίτερος τρόπος, όχι συζητώντας για την εξέλιξη.

Ωστόσο, επίτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω μερικές απ' τις ανυπέρβατες δυσκολίες και ασυνέπειες της θεωρίας της εξέλιξης. Η αλήθεια μας αναγκάζει να πούμε ότι ενώ αυτή η θεωρία προσπαθεί να περάσει σαν επιστημονική, δεν είναι καθόλου τέτοια, γιατί η επιστήμη ασχολείται μόνο με γεγονότα. Η εξέλιξη είναι μια θεωρητική φιλοσοφία που σκοπό έχει να προτείνει μια εναλλακτική λύση σ' αυτόν που θεωρεί «αδιανόητη» τη Βιβλική διδασκαλίας της δημιουργίας.

Οι εξελικτικοί, εθελοτυφλώντας, συνεχίζουν να ξεχνάνε τα ολοφάνερα ασυνεπή συμπεράσματα που πιέζονται να δεχτούν χωρίς να έχουν λογικές ερμηνείες. Μερικά τέτοια είναι τα παρακάτω:
   
1.  Το αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στη ζωντανή και αδρανή ύλη. Η αθεϊστική θεωρεία της εξέλιξης διδάσκει ότι όλα τα ζωντανά όντα πάνω στη γη, προήλθαν κατά κάποιο τρόπο από ανόργανη ύλη. Από ένα κύτταρο που σχηματίστηκε από νεκρή, άβιο ύλη. Δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό ίχνος απόδειξης ότι αυτό ισχύει, δεν υπάρχει ούτε ίχνος αυτής της θαυμαστής πορείας και η αδρανής ύλη σήμερα δεν δείχνει καμιά διάθεση να προσπαθήσει να επαναλάβει το θαύμα. Χρειάζεται περισσότερη πίστη απ' ότι ένας Χριστιανός εξασκεί για να μείνει στη διδασκαλία της Δημιουργίας, όπως είναι μέσα στην Αγία Γραφή, για να πιστέψει κανείς ότι η ζωή προήλθε από μη ζώσα ύλη.
  
2.   Το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στο φυτικό και ζωικό βασίλειο. Η εξέλιξη επιμένει ότι όλα τα ζώα αναπτύχθηκαν σταδιακά απ' το φυτικό βασίλειο. Όμως, σου ξαναλέω, ότι αυτή η φανταστική πορεία δεν έχει καμία επιστημονική βάση, ούτε ποτέ κάποιος εξελικτικός κατάφερε να ξανακάνει σε οποιοδήποτε βαθμό αυτό το εκπληκτικό θαύμα.
 
3. Το μέγα χάσμα ανάμεσα στα σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα. Οι περισσότεροι εξελικτικοί επιμένουν ότι τα σπονδυλωτά αναπτύχθηκαν απ' τα ασπόνδυλα, ή ότι  δύο διαφορετικοί κλάδοι του φυτικού βασιλείου παρήγαγαν τους δύο τελείως διαφορετικούς τύπους του ζωικού βασιλείου. Βέβαια, ο εξελικτικός πιστεύει αυτή την ιδέα, χωρίς να υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο.
 
4.  Το χάσμα ανάμεσα στα θηλαστικά και τ' άλλα σπονδυλωτά. Δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ότι αυτά διασταυρώθηκαν ποτέ.
 
5.  Ο απίστευτος αριθμός κενών ανάμεσα στα οργανικά είδη. Αντί να λείπει ένας κρίκος, που αν βρεθεί θα σώσει τη εξελικτική αλυσίδα, στην πραγματικότητα υπάρχουν εκατομμύρια κρίκων που λείπουν - αν η εξέλιξη είναι σωστή - και κανένας απ' αυτούς δεν έχει ποτέ εντοπιστεί.
  
6.  Tο κολοσσιαίο χάσμα ανάμεσα στον άνθρωπο και το πιο υψηλό είδος του ζωικού βασιλείου. Για να διευκολύνουν τη θεωρία τους οι εξελικτικοί, έδωσαν στον άνθρωπο τον τίτλο «γυμνός πίθηκος», απλά ένα ανώτερο ζώο που έχει αναπτυχθεί κάπου που χρειάζεται να φορά ρούχα. Επιμένουν ότι ο άνθρωπος μπορεί ν' αναπτύχθηκε, αλλά παραμένει ένας πίθηκος. Αυτή η θεωρία δεν δίνει στον άνθρωπο περιθώρια να κοιτάξει μπροστά, για κάτι περισσότερο, γιατί όταν πεθαίνει, πεθαίνει όπως όλα τ' άλλα ζώα, σαν ένας σκύλος ή ένας ποντικός. Δεν έχει ψυχή, δεν έχει ελπίδα, δεν έχει Θεό. Οι εξελικτικοί είναι οι μεγαλύτεροι πεσιμιστές του κόσμου.

Οι εξελικτικοί έχουν αναγκαστεί ν' αλλάξουν τις θέσεις της προσεκτικά κατασκευασμένης θεωρίας τους πολλές φορές, καθώς οι διάφορες ανακαλύψεις αντιτίθενται στις μέχρι τότε ιδέες τους. Όσοι πιστεύουν στη Βιβλική διδασκαλία της δημιουργίας, δεν χρειάζεται ν' αλλάξουν αυτή τη θεμελιώδη θέση για να ταιριάξουν με τις ανακαλύψεις της επιστήμης. Η δημιουργία σύμφωνα με το λόγο του Θεού και η αληθινή επιστήμη συμφωνούν.

Η δημιουργία υψώνει τον άνθρωπο από το να είναι απλά ένα ανώτερο είδος ζώου, σε όν δημιουργημένο απ' το Θεό κατά την εικόνα Αυτού. Αν και η αμαρτία έχει παραμορφώσει αυτή την εικόνα, το σχέδιο της σωτηρίας του Θεού την αποκαθιστά. Δημιουργηθήκαμε για να φέρουμε όχι μόνο την εικόνα αλλά και την ομοίωση του Θεού, τη φύση Του! Δεν είμαστε ένα αναπτυσσόμενο είδος που απ' τα σκοτεινά βάθη θα γίνει άλλο ένα ζώο...  Α' Ιωάν.γ:2 «Αγαπητοί τώρα είμεθα τέκνα Θεού και έτι δεν εφανερώθη τι θέλομεν είσθαι εξεύρομεν όμως, ότι, όταν φανερωθή, θέλομεν είσθαι όμοιοι με αυτόν διότι θέλομεν ιδεί αυτόν καθώς είναι.