Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η προσευχή ενεργοποιεί τον Θεό – απλά ζήτα



Μπορείς να αντιληφθείς το γεγονός ότι μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την πιο ισχυρή, άγια, ένδοξη, αγνή και αξιαγάπητη δύναμη στον κόσμο;

Ναι, μπορείς! Η φωνή σου μπορεί να ενεργοποιήσει τον Θεό. Είναι έτοιμος με το που θα το πεις να σε βοηθήσει. Κυριολεκτικά περιμένει εσένα να Τον καλέσεις.


Κάποτε, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να το καταλάβουν αυτό. Γι’ αυτούς ήταν κάποιος που έπρεπε να Τον φοβούνται και να κρύβονται από Αυτόν. Όμως Αυτός, ήρθε και κατοίκησε ανάμεσά τους και τους είπε ότι ήταν πρόθυμος να κάνει γι’ αυτούς ό, τι Του ζητούσαν. Σωστά άκουσες. Τους είπε πράγματα όπως:

Ματθ.ζ:7 Αιτείτε, και θέλει σας δοθή· ζητείτε, και θέλετε ευρεί, κρούετε, και θέλει σας ανοιχθή.

Ματθ.ιη:19 Πάλιν σας λέγω ότι εάν δύο από σας συμφωνήσωσιν επί της γης περί παντός πράγματος, περί του οποίου ήθελον κάμει αίτησιν, θέλει γείνει εις αυτούς παρά του Πατρός μου του εν ουρανοίς.

Ματθ.κα:22 και πάντα όσα αν ζητήσητε εν τη προσευχή έχοντες πίστιν θέλετε λάβει.

Ιωάν.ιδ:13 και ό,τι αν ζητήσητε εν τω ονόματί μου, θέλω κάμει τούτο, διά να δοξασθή ο Πατήρ εν τω Υιώ.

Ιωάν.ιδ:14 Εάν ζητήσητέ τι εν τω ονόματί μου, εγώ θέλω κάμει αυτό.

Ιωάν.ιε:7 Εάν μείνητε εν εμοί και οι λόγοι μου μείνωσιν εν υμίν, θέλετε ζητεί ό,τι αν θέλητε, και θέλει γείνει εις εσάς.

Ιακ.δ:2 …… δεν έχετε, επειδή δεν ζητείτε·

Ο Ιάειρος ζήτησε

Λουκ.η:41 Και ιδού, ήλθεν άνθρωπος ονομαζόμενος Ιάειρος, όστις ήτο άρχων της συναγωγής και πεσών εις τους πόδας του Ιησού, παρεκάλει αυτόν να εισέλθη εις τον οίκον αυτού,

Η Συροφοίνισσα ζήτησε

Μάρκ.ζ:26 ήτο δε η γυνή Ελληνίς, Συροφοίνισσα το γένος· και παρεκάλει αυτόν να εκβάλη το δαιμόνιον εκ της θυγατρός αυτής.

Ο λεπρός ζήτησε

Μάρκ.α:40,41 Και έρχεται προς αυτόν λεπρός παρακαλών αυτόν και γονυπετών έμπροσθεν αυτού και λέγων προς αυτόν ότι, εάν θέλης, δύνασαι να με καθαρίσης. Ο δε Ιησούς σπλαγχνισθείς, εξέτεινε την χείρα και ήγγισεν αυτόν και λέγει προς αυτόν· Θέλω, καθαρίσθητι.

Δέκα λεπροί ζήτησαν

Λουκ.ιζ:12,13 Και ενώ εισήρχετο εις τινά κώμην, απήντησαν αυτόν δέκα άνθρωποι λεπροί, οίτινες εστάθησαν μακρόθεν, και αυτοί ύψωσαν φωνήν, λέγοντες· Ιησού, Επιστάτα, ελέησον ημάς.

Ο τυφλός ζήτησε

Λουκ.ιη:38 Και εφώναξε λέγων· Ιησού, υιέ του Δαβίδ, ελέησόν με.

Γιατί δεν ζητάς;

Η δοξολογία ενεργοποιεί τον Θεό

Οι ψαλτωδοί δοξολόγησαν τον Θεό και γέμισε ο χώρος από την δόξα του Θεού.

Β’ Χρον.ε:13,14 τότε, ως ήχησαν οι σαλπιγκταί και οι ψαλτωδοί ομού μιά φωνή, υμνούντες και δοξολογούντες τον Κύριον, και καθώς ύψωσαν την φωνήν διά σαλπίγγων και κυμβάλων και οργάνων μουσικών, και ύμνουν τον Κύριον, λέγοντες, Ότι είναι αγαθός, ότι εις τον αιώνα το έλεος αυτού, τότε ο οίκος ενεπλήσθη νεφέλης, ο οίκος του Κυρίου, και δεν ηδύναντο οι ιερείς να σταθώσι διά να λειτουργήσωσιν, εξ αιτίας της νεφέλης· διότι η δόξα του Κυρίου ενέπλησε τον οίκον του Θεού.


Ο στρατός άρχισε να ψάλλει και να υμνεί και ο εχθρός ηττήθηκε.

Β’ Χρον.κ:21,22 Και συμβουλευθείς μετά του λαού, διέταξε ψαλτωδούς διά να ψάλλωσιν εις τον Κύριον και να υμνώσι την μεγαλοπρέπειαν της αγιότητος αυτού, εξελθόντες έμπροσθεν του στρατεύματος, και να λέγωσι, Δοξολογείτε τον Κύριον, διότι το έλεος αυτού μένει εις τον αιώνα. Και ότε ήρχισαν να ψάλλωσι και να υμνώσιν, ο Κύριος έστησεν ενέδρας εναντίον των υιών Αμμών, Μωάβ και των εκ του όρους Σηείρ, των ελθόντων κατά του Ιούδα· και εκτυπήθησαν.

Ο Παύλος και ο Σίλας υμνούσαν και όλοι ελευθερώθηκαν

Πράξ.ις:25,26 Κατά δε το μεσονύκτιον ο Παύλος και ο Σίλας προσευχόμενοι ύμνουν τον Θεόν· και ηκροάζοντο αυτούς οι δέσμιοι. Και εξαίφνης έγεινε σεισμός μέγας, ώστε εσαλεύθησαν τα θεμέλια του δεσμωτηρίου, και παρευθύς ηνοίχθησαν πάσαι αι θύραι και ελύθησαν πάντων τα δεσμά.

Γιατί δεν Τον δοξάζεις;

Η προσευχή και η δοξολογία πάντα ενεργοποιεί τον Θεό.

Αν αισθάνεσαι ότι ο Θεός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, όπως θα ήθελες...

Ενεργοποίησέ Τον!