Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ο Θεός που είναι αρκετός

Δύο άντρες στάθηκαν απέναντι ο ένας στον άλλο. Ο ένας ήταν οπλισμένος, ο άλλος δεν ήταν. Ο οπλισμένος είχε ορκιστεί να σκοτώσει τον άλλο. Πίσω από τον ένοπλο άντρα ήταν περίπου τετρακόσιοι πολεμιστές. Οι δύο εχθροί βρισκόταν αρκετά κοντά για να μπορούν να βλέπουν ο ένας τον άλλο, και το κενό θα μπορούσε να κλείσει γρήγορα. Αυτή η αντιπαράθεση ήταν έτοιμη να έχει κακά αποτελέσματα. Πολύ κακά.


Σήμερα θα γινόταν η αναμέτρηση. Η μνησικακία μιας ζωής, ήταν ώρα να διευθετηθεί. Η μάχη σίγουρα ήταν μονόπλευρη, και δεν θα καθυστερούσε πολύ.

Ο άοπλος άντρας ήταν γνωστός για τις δόλιες δοσοληψίες του. Είχε ένα σκοτεινό παρελθόν. Θεωρείτο από τους περισσότερους ανθρώπους σαν σκοτεινός χαρακτήρας.  Σήμερα θα έπαιρνε την τιμωρία που του άξιζε.

Ο οπλισμένος άντρας στάθηκε ακίνητος καθώς ο άοπλος περπατούσε προς αυτόν. Είχαν να ιδωθούν πολλά χρόνια. Τότε, ο άοπλος άντρας έκανε κάτι πολύ απροσδόκητο. Έπεσε στα γόνατά και έσκυψε το κεφάλι του στο έδαφος. Μετά σηκώθηκε, προχώρησε λίγο πιο κοντά, έπεσε στα γόνατά του πάλι και προσκύνησε έως εδάφους. Έκανε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, επτά φορές.


Ο οπλισμένος άντρας άρχισε να τρέχει προς τον άλλο. Οι δύο άντρες αγκαλιάστηκαν και άρχισαν να κλαίνε σαν αγοράκια. Η πλημμύρα των δακρύων έπλυνε δεκαετίες μίσους. Δεν θα υπάρξει καμία αιματοχυσία σήμερα.

Στη συνέχεια, ο άοπλος άντρας δώρισε στον άλλο μια μεγάλη αγέλη βοοειδών και προβάτων.

Ο ένοπλος άντρας σεμνά αρνήθηκε και είπε, «ευχαριστώ, αλλά έχω πολλά».

Ο άοπλος άντρας κούνησε το κεφάλι και επέμενε να δεχτεί το δώρο του λέγοντας, «Εγώ έχω τα πάντα»!

Γέν.λγ:8-11 Και είπε, Προς τι άπαν το στρατόπεδόν σου τούτο, το οποίον απήντησα; Ο δε είπε, διά να εύρω χάριν έμπροσθεν του κυρίου μου. Και είπεν ο Ησαύ, Έχω πολλά, αδελφέ μου· έχε συ τα ιδικά σου. Και είπεν ο Ιακώβ, Ουχί, παρακαλώ· εάν εύρηκα χάριν έμπροσθέν σου, δέξαι το δώρον μου εκ των χειρών μου· διότι διά τούτο είδον το πρόσωπόν σου, ως εάν έβλεπον πρόσωπον Θεού, και συ ευηρεστήθης εις εμέ· δέξαι, παρακαλώ, τας ευλογίας μου, τας προσφερομένας προς σέ· διότι με ηλέησεν ο Θεός και έχω τα πάντα. Και εβίασεν αυτόν και εδέχθη.

Η διαφορά της περιουσίας των δύο ανδρών, εξηγείται από τις περιγραφές που έκαναν. Ο Ησαύ είχε πολλά, όπως ένας σαρκικός νους θα αξιολογούσε τον πλούτο. Ο Ιακώβ, από την άλλη πλευρά, συνειδητοποίησε ότι αφού είχε μια σχέση με τον Γιάχβε, στην πραγματικότητα, είχε «τα πάντα».

Όταν μιλάμε για επίγεια αγαθά, πολλοί πλούσιοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν πολλά.

Αλλά, οι αναγεννημένοι χριστιανοί μπορεί να είναι φτωχοί σύμφωνα με  τα πρότυπα αυτού του κόσμου, αλλά είναι πραγματικά πλούσιοι. Έχουν τον Ιησού Χριστό στις καρδιές τους. Έχουν αρκετά. Έχουν «τα πάντα».

Ο Ησαύ είχε πολλά. Ο Ιακώβ είχε περισσότερα. Είχε τα πάντα!

Εσύ, έχεις πολλά ή τα πάντα;

Αν έχεις υπακούσει στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, έχεις τα πάντα. Μπορείς να είσαι ευγνώμων στον Θεό, και να Τον ευχαριστείς κατά πάντα! Κάθε μέρα.