Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Είσαι αρκετά τρελός;




Ο κόσμος λέει, «πάρε» και ο Ιησούς λέει, «δώσε». Για τη λογική του κόσμου, ο Ιησούς είναι τρελός, και όποιος νομίζει ότι μπορεί να Τον ακολουθήσει χωρίς να είναι κι αυτός λίγο τρελός, ζει κάτω από μια αυταπάτη (Frederick Buechner Πρεσβυτεριανός θεολόγος και συγγραφέας).

Μερικές φορές ενεργώ αρκετά λογικά.


Είναι τόσο εύκολο να γλιστρήσεις στην ευκολία και την άνεση του κοσμικού τρόπου σκέψης. Αλλά ο χριστιανισμός, υποτίθεται ότι παίρνει ένα σταυρό, πεθαίνει ως προς τον εαυτό του, ανταποδίδει καλό αντί κακού, αγαπάει τους εχθρούς του, συγχωράει τις παραβάσεις, εκλέγει το στενό δρόμο...

Α’ Κορ.α:18 Διότι ο λόγος του σταυρού εις μεν τους απολλυμένους είναι μωρία, εις ημάς δε τους σωζομένους είναι δύναμις Θεού.

Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής είναι αντίθετες προς την ανθρώπινη φύση. Γι' αυτό «ο φυσικός άνθρωπος δεν δέχεται τα του Πνεύματος του Θεού· διότι είναι μωρία εις αυτόν» (Α’ Κορ.β:14).

Σήμερα ας ζητήσουμε από τον Θεό να μας δείξει που πρέπει να είμαστε λίγο «πιο τρελοί» - πιο βιβλικοί και λιγότερο κοσμικοί. Μακάρι να θυμόμαστε πάντα ότι το Ευαγγέλιο «είναι δύναμις Θεού».