Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Περιμένοντας το τέλος του κόσμου..

Οι παρεκκλησιαστικές ομάδες όλο και συχνότερα υποκαθιστούν την "επίσημη" κρατική εκκλησία.
Στην πραγματικότητα ενισχύονται ηθικά και αποθρασύνονται, με αποτέλεσμα απόψεις που έχουν σημείο αναφοράς διάφορες παραπλανητικές δοξασίες και δημιουργούν ένα δεισιδαιμονικό υπόβαθρο εκκόλαψης φονταμενταλιστών.
Τα όργανα των εκκλησιών τους αποφεύγουν να πάρουν θέση ενάντια στο ρεύμα , γίνονται διακοσμητικά, χωρίς αντίκρυσμα στο ποίμνιό τους που δείχνει επιρρέπεια σε κάθε ψέμμα που σερβίρεται με το κατάλληλο περιτύλιγμα. 
     Πού οδηγούν όλα αυτά ;

Να θυμηθούμε για παράδειγμα τον "πατέρα" Πέτρο της Ρωσικής "ορθοδοξίας" που μη βρίσκοντας καμμιά αντίσταση (αλλά μάλλον ενθάρρυνση) δημιούργησε μια παρεκκλησιαστική ομάδα την "αληθινή Ορθόδοξη εκκλησία" και άρχισε να παραπλανά τους πιστούς με "προφητείες" και διάφορες άλλες δοξασίες. Ποιός μητροπολίτης θα τολμούσε να ενοχλήσει ένα τέτοιο πνευματικό τέκνο;
 Στο τέλος παρέσυρε 35 ψυχές σε μιά κρύπτη που είχαν κατασκευάσει οι οπαδοί του. Εκει τους απαγόρευε να τρώνε τις Τετάρτες και τις Παρασκευές , να έχουν χρήματα και να επικοινωνούν με τον υπόλοιπο κόσμο.
 Ειχε "προφητεύσει" τον ερχομό του Κυρίου τον Απρίλιο του 2008 . Δύο έγκλειστοι πέθαναν απο τις κακουχίες , ενώ εικοσιτέσερις κατάφεραν σταδιακά να δραπευτεύσουν. Τέλος και οι τελευταίοι εννέα εγκατέλειψαν την κρύπτη απογοητευμένοι από την ψευδοπροφητεία.

 Πως έφτασαν εκεί αυτοί οι άνθρωποι ;  Eίναι δυνατό μετά από αυτή τους την περιπέτεια να εμπιστευτούν ακόμα και τους διδάσκοντες τον υγιή Λόγο του Θεού; 
  •  Προσέξτε μην σας εξαπατήσει τις..(διότι οι εξαπατώντες είναι πλέον πολλοί).. Στόχος ένας . Η ολοκληρωτική απαξίωση του Λόγου του Θεού . Η απόλυτη πνευματική ισοπέδωση.