Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πως γίνεσαι μαθητής του Χριστού

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν τους ρωτήσεις με ποιον θέλουν να περάσουν την αιωνιότητα, με τον Ιησού ή με το Σατανά, απαντούν ότι διαλέγουν τον Ιησού. 

Για να περάσεις την αιωνιότητα με τον Ιησού, πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα:
• Πρέπει να ζητήσεις από τον Ιησού να σε σώσει. Αυτό συμβαίνει όταν Του ζητήσεις να συγχωρέσει όλες τις αμαρτίες σου και το κάνεις μέσα απ’ την καρδιά σου. Το θέμα δεν είναι να ψιθυρίσεις μερικά άσκοπα λόγια και να συνεχίσεις τη «χαρούμενη» ζωή σου. Στο βάθος κάθε επίκλησης για συγχώρεση βρίσκονται τύψεις. Εάν έχεις τύψεις για την αμαρτωλή σου κατάσταση και μετανοήσεις, ο Θεός θα σε συγχωρέσει.

• Αφού παραχωρηθείς με λόγια στον Ιησού, μετά πρέπει ν’ αρχίσεις να Τον ακολουθείς με τις πράξεις σου. Αυτό γίνεται διαβάζοντας το λόγο Του και εφαρμόζοντας τις διδασκαλίες Του στη ζωή σου.
 

• Αν λέει ότι πρέπει να βαπτιστείς στο όνομά Του, πρέπει να βαπτιστείς στο όνομα του Ιησού Χριστού.


• Αν λέει ότι πρέπει να λάβεις το Άγιο Πνεύμα πρέπει ν’ αρχίσεις να προσεύχεσαι κα να το ζητάς, Αυτός θα στο δώσει.


• Στη συνέχεια, αν λέει ότι πρέπει να αγαπάς το γείτονά σου, να τον αγαπάς. Αν λέει ότι δεν πρέπει να πορνεύεις, να μην πορνεύεις. Αυτό θα το κάνεις μέχρι την ημέρα που θα επιστρέψει για να αρπάξει την εκκλησία Του, ή μέχρι την ημέρα που θα Τον συναντήσεις όταν πεθάνεις.


Ας δούμε γιατί είναι λίγοι αυτοί που θα σωθούν:


Ο Ιησούς προέβλεψε ότι είναι λίγοι αυτοί που διαλέγουν να σωθούν: «Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν, και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν» (Ματθ.ζ:14).
• Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι δεν τα καταφέρνουν με τα πράγματα του Θεού είναι γιατί αναβάλουν ή παραμελούν τελείως το θέμα της σωτηρίας τους. Οι μέριμνες αυτής της ζωής, δεν τους αφήνουν να κάνουν την εκλογή που θα διαρκέσει σε όλη την αιωνιότητα.


• Ο δεύτερος λόγος που οι άνθρωποι δεν θα πάνε στον ουρανό, είναι ότι απορρίπτουν το δώρο του Ιησού Χριστού για αιώνια ζωή. Η υπερηφάνεια και η απροθυμία των ανθρώπων να αντιμετωπίσουν την ανάγκη τους για σωτηρία, τους κρατάει πίσω. Κάποιοι απορρίπτουν τη σωτηρία επειδή δεν καταλαβαίνουν πως ο θάνατος του Χριστού πριν 2.000 χρόνια, μπορεί να τους επηρεάσει σήμερα.


• Ο τρίτος λόγος που λίγοι άνθρωποι θα κατοικήσουν αιώνια στον ουρανό είναι ότι στηρίζονται και εμπιστεύονται μια σωτηρία που δεν βασίζεται στο αίμα του Ιησού Χριστού. Λένε, «Αν είμαι καλός άνθρωπος σε όλη μου τη ζωή, ο Θεός θα με πάρει κοντά Του».

Αν κάποιος μπορούσε να ζήσει μια τόσο καλή ζωή ώστε να κερδίσει τη χάρη του Θεού, θα μπορούσε να ισχυριστεί και ότι καθαρίζεται με το να κυλιέται στις λάσπες. Αν ο άνθρωπος μπορούσε να σωθεί μόνος του, τότε ο θάνατος του Ιησού Χριστού ήταν το μεγαλύτερο λάθος των αιώνων.


Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο η απόφαση ν’ ακολουθήσεις τον Ιησού Χριστό.


Οι μέριμνες αυτού του κόσμου, δεν μπορούν να συγκριθούν με τη σπουδαιότητα της προετοιμασίας για τον ερχόμενο κόσμο. Αν χάσεις τον Παράδεισο στον ουρανό και καταλήξεις στην κόλαση, το μέγεθος του λάθους σου είναι αδύνατο να μετρηθεί.


Καθώς ο κόσμος καταρρέει γύρω μας, εμείς πρέπει να προσευχόμαστε όλο και περισσότερο, να μελετάμε με πάθος το λόγο του Θεού, και να μοιραζόμαστε τα υπάρχοντά μας με άλλους. Όταν συμβεί η Αρπαγή, τα μόνα πράγματα που θα σε ακολουθήσουν στη δόξα, θα είναι τα έργα σου. Το σπίτι σου, το αμάξι σου, τα χρήματά σου, οι φίλοι σου που δεν έχουν σωθεί, θα μείνουν πίσω.


Κάτι τελευταίο που πρέπει να θυμόμαστε: Διά τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι, διότι καθ' ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου (Ματθ.κδ:44).


Πώς να γίνεις μαθητής του Σατανά.


Λίγοι άνθρωποι θα επιδίωκαν πραγματικά ν’ ακολουθήσουν το διάβολο, ιδιαίτερα εφόσον έχοντας σαν κύριό τους το Σατανά, είναι καταδικασμένοι μαζί του στην κόλαση. Όμως, αν είναι έτσι, πως η πλειονότητα των ανθρώπων θα καταλήξει να περάσει την αιωνιότητα με το διάβολο; Το επιλέγουν με τους ακόλουθους τρεις τρόπους:


Ο πρώτος τρόπος να χάσεις την αιώνια ζωή είναι με το να μην παίρνεις κάποια απόφαση. Είναι αυτό που λένε: «για να πας στην κόλαση δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα»! Εφόσον γεννηθήκαμε με αμαρτωλή φύση, σημαίνει ότι θα παραμείνουμε αμαρτωλοί σ’ όλη μας τη ζωή. Εκτός αν αλλάξουμε στάση, ο Θεός δεν έχει άλλη εκλογή από το να μας στείλει στην κόλαση. Υπάρχει μια περίοδος χάρης, από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι την ηλικία που γίνεται κάποιος υπεύθυνο άτομο, αλλά μετά απ’ αυτό το χρονικό διάστημα, είμαστε απροστάτευτοι από το καρκίνωμα της αμαρτίας.


Ο δεύτερος τρόπος να συμμαχήσει κάποιος με το Σατανά είναι με το να απορρίψει και να αρνηθεί τον Ιησού σαν σωτήρα του. Αυτή η εκλογή είναι η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους ανθρώπους. Η απόρριψη του Ιησού μπορεί να συμβεί με τη μορφή του αθεϊσμού, με την προτίμηση λατρείας άλλων «θεών» και σωτήρων, με την ειδωλολατρία,  που δεν είναι απαραίτητα εικόνες ή αγάλματα, αλλά χρήματα, άνθρωποι, καριέρα κτλ.


Ο τρίτος τρόπος ν’ ακολουθήσει κάποιος το Σατανά, είναι να νομίζει ότι είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι. Αυτή η μέθοδος έχει να κάνει με τη ουτοπία ότι ο Ιησούς είναι ο Κύριός σου, τη στιγμή που στην πραγματικότητα είναι ο διάβολος αυτός που κυβερνά τη ζωή σου. Αυτό συμβαίνει όταν δεν δίνεις όλο σου το είναι στον Ιησού, όταν κάνεις καλές πράξεις μόνο για να κερδίσεις την εύνοιά Του, ή όταν παίρνεις σαν δεδομένο ότι ο Χριστός θα παραβλέψει την άρνησή σου να υποταχτείς στις απαιτήσεις του λόγου Του.


Οποιοσδήποτε αναγνωρίζει τον εαυτό του σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, πρέπει να καταλάβει τι σημαίνει να έχεις την ίδια μοίρα με το διάβολο. Όταν πεθάνεις, θα ριχτείς σ’ ένα τόπο που ονομάζεται Κόλαση. Ο πόνος που θα αισθάνεσαι μπορεί μόνο να περιγραφεί με κάτι που σε κάνει να τρίζεις τα δόντια σου. Όταν αγγίξεις κάτι πολύ καυτό, μπορείς να τραβήξεις γρήγορα το δάχτυλό σου, όταν σε χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα τραντάζεσαι, αλλά ούτε αυτό σε κάνει να τρίζεις τα δόντια σου από πόνο, άλλωστε η δοκιμασία κρατάει μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά. Όμως, ο βασανισμός στην κόλαση είναι αιώνιος. Το πεπρωμένο του διαβόλου έχει σφραγιστεί, αλλά όσο είμαστε ζωντανοί μπορούμε ναι διαλέξουμε την άλλη οδό.