Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ταυτοποίηση προσώπων


Η νέα εφαρμογή της Google για ταυτοποίηση προσώπων

Φανταστείτε μία ημέρα όπου θα μπορείτε να φωτογραφίσετε κάποιον με το κινητό σας στον δρόμο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχετε πρόσβαση σε όλες τα προσωπικά του δεδομένα : ποιο είναι το όνομά του, τι μουσική του αρέσει, που διασκέδαζε χθες βράδυ κλπ.

Ακούγεται τρομακτικό; Κι όμως αυτή η ημέρα δεν είναι πολύ μακριά. Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη να λανσάρει μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να φωτογραφίζουν ένα πρόσωπο και να αποκτούν έτσι πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες.

Για παράδειγμα θα μπορούσε να πάτε να συναντήσετε τον μελλοντικό σας εργοδότη κι εκείνος, αφού ζητήσει την άδειά σας, να φωτογραφίζει το πρόσωπό σας και στη συνέχεια να έχει άμεση πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας οι χρήστες θα αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των ανθρώπων που φωτογραφίζουν, μόνο εάν και εφόσον εκείνοι έχουν επιτρέψει ρητά κάτι τέτοιο. Δηλαδή αν θέλετε να σας αναγνωρίζει και να σας ταυτοποιεί η εφαρμογή θα πρέπει να το έχετε δηλώσει στην Google. Από τη στιγμή που έχετε συμφωνήσει μπορείτε να δημιουργήσετε ένα «προφίλ» στο οποίο θα αναγράφεται το όνομά σας, το τηλέφωνό σας και το email σας. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει ποια άλλα προσωπικά σας δεδομένα θα αναγράφονται στο προφίλ σας.

Είναι ακόμα άγνωστο το πότε η εφαρμογή θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά, αλλά ο σχεδιασμός της βρίσκεται στα τελευταία στάδια, γεγονός που δεν αποκλείει να τη δούμε στα κινητά μας ακόμα και μέσα στο 2011.

Αναδημοσιευση Απο Βημα