Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Μια παροιμία την ημέρα, κάνει την ανοησία πέρα.



Κάποτε στην Γερμανία, ένας στρατιώτης κάλυψε το πρόσωπό του με μια γυναικεία κάλτσα, για να ληστέψει μια τράπεζα. Τον συνέλαβαν όμως αμέσως, γιατί φορούσε την στρατιωτική του στολή και το όνομά του φαινόταν καθαρά στο ταμπελάκι που είχε στο στήθος.

Όπως είπε ο Βολτέρος, «Η κοινή λογική δεν είναι και τόσο κοινή».

Χαίρομαι όταν οι εγκληματίες έχουν έλλειψη κοινής λογικής, αλλά μισώ όταν εγώ κάνω κάτι ανόητο που επηρεάζει μια σχέση ή ένα στόχο ζωής.

Αυτός είναι ένας λόγος που ο Θεός μας έδωσε το βιβλίο των Παροιμιών - γενικές αρχές για να κάνεις ό, τι είναι σωστό και να αποφεύγεις την αμαρτία και την ανοησία (Παρ.α:1-7).

Το βιβλίο των Παροιμιών είναι σοφά διαιρεμένο, έχει 31 κεφάλαια, που σημαίνει αν διαβάζουμε ένα κεφάλαιο κάθε μέρα, θα τελειώσουμε το βιβλίο σε ένα μήνα.

Γιατί να μην ξεκινήσουμε τη συνήθεια, «μια παροιμία την ημέρα»;
--------------------------
Παρακαλώ σημειώστε: πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην παίρνουμε τις παροιμίες σαν υποσχέσεις. Αυτές είναι γενικές αρχές, όχι εγγυήσεις. Ο Θεός δεν υπόσχεται ότι οι δίκαιοι θα ζήσουν πολλά χρόνια και οι άδικοι θα πεθαίνουν νέοι (ι:27), ότι οι δίκαιοι δεν θα πεινάσουν ποτέ (ι:3), ή ότι οι ευσεβείς γονείς ποτέ δεν θα έχουν κακά παιδιά (κβ:6).