Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Οι μαθητές του Χριστού ακολουθούν. Εσύ;


Ο Ιησούς μας είπε «Να Τον ακολουθούμε» και θα δούμε 5 σκοπούς αυτής της πρόσκλησης.

Ο Ιησούς έδωσε έναν περιεκτικό ορισμό της πίστης, όταν είπε, «Έλθετε οπίσω μου» (Ματθ.δ:19).


1. Ακολουθούμε τον Ιησού δίνοντάς Του τα βάρη μας και παραχωρώντας τους εαυτούς μας σ’ Αυτόν. Έτσι ταυτιζόμαστε με τους σκοπούς Του (Ματθ.ια:28-30).

2. Ακολουθούμε τον Ιησού με το να είμαστε πρόθυμοι να υποφέρουμε για ό,τι είναι δίκαιο:

Α’ Πέτρ.β:21 Διότι εις τούτο προσεκλήθητε, επειδή και ο Χριστός έπαθεν υπέρ υμών, αφίνων παράδειγμα εις υμάς διά να ακολουθήσητε τα ίχνη αυτού·

3. Ακολουθούμε τον Ιησού με το να γίνουμε «αλιείς ανθρώπων», έτσι ώστε κι άλλοι να μπορέσουν να Τον ακολουθήσουν (Ματθ.δ:19).

4. Ακολουθούμε τον Ιησού, τοποθετώντας τους σκοπούς Του πάνω από τους δικούς μας, «διότι ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών» (Ρωμ.ε:8).

5. Ακολουθούμε τον Ιησού γινόμενοι παραγωγικοί και υπάκουοι, επειδή χωρίς Αυτόν, δεν μπορούμε «να κάνουμε τίποτα» (Ιωάν.ιε).

Τρεις άντρες στο Λουκ.θ:57-62 είπαν ότι θα ακολουθούσαν τον Ιησού, αλλά ήταν διστακτικοί και απρόθυμοι. Ο Ιησούς είπε, «Ουδείς βαλών την χείρα αυτού επί άροτρον και βλέπων εις τα οπίσω είναι αρμόδιος διά την βασιλείαν του Θεού..».

Ας προσκολλήσουμε τα μάτια μας στον Ιησού και να Τον ακολουθούμε ολόψυχα (Εβρ.ιβ:1-2)!