Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

3 Χαρακτηριστικά των ψευδοδιδασκάλων

Αυτά τα 3 χαρακτηριστικά βρίσκονται όλα μέσα στην Αγία Γραφή, σαν στοργικές προειδοποιήσεις από τον Θεό.

Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, γιατί οι ψευδοδιδάσκαλοι είναι ανάμεσά μας, αλλά η Αγία Γραφή μας δίνει διορατικότητα για τον χαρακτήρα τους:


1. Οι ψευδοδιδάσκαλοι είναι ελκυστικοί.

Συχνά, έχουν μεγάλη γοητεία. Όπως ακριβώς ο Σατανάς μεταμφιέζεται σε άγγελο φωτός, οι ψευδοδιδάσκαλοι μπορεί να είναι πολύ ελκυστικά άτομα (Β’ Κορ.ια:12-15).

Ματθ.ζ:15 Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες.

2. Προκαλούν διχοστασίες (Ρωμ.ις:17), αλλά κερδίζουν οπαδούς.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι ψευδοδιδάσκαλοι έχουν εκατομμύρια οπαδών. Οι αλήθειες του Θεού δεν καθορίζονται από την άποψη της πλειοψηφίας.

Α’ Τιμ.δ:1 Το δε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις πνεύματα πλάνης και εις διδασκαλίας δαιμονίων,
Δες ακόμα Β’ Κορ.ια:3,4 και Γαλ.α:6-10

3. «Εισάγουν κρυφά [παρεισάγουν]» τις ψευδοδιδασκαλίες τους.

Β’ Πέτρ.β:1 Υπήρξαν όμως και ψευδοπροφήται μεταξύ του λαού, καθώς και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην, επισύροντες εις εαυτούς ταχείαν απώλειαν·


Οι Χριστιανοί πρέπει να απορρίπτουν τις προφανείς αιρέσεις. Αυτός είναι ο λόγος που οι ψευδοδιδάσκαλοι «παρεισάγουν» τις αιρέσεις τους παράλληλα με την διδασκαλία της Αγίας Γραφής. Ο Σατανάς χρησιμοποίησε τη Γραφή για να πειράξει τον Ιησού. Θα πρέπει να περιμένουμε τους ψευδοδιδασκάλους να καταχρώνται εδάφια της Βίβλου.

Προσοχή, αγαπητοί Χριστιανοί. Μένετε σταθεροί στις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής και μην αφήνετε την δημοτικότητα, την δύναμη ή την προσωπικότητα να βάζει σε κίνδυνο την πίστη σας.