Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ιός Ζίκα: Ξεπέρασαν τα 200 τα κρούσματα στη Σιγκαπούρη

O ιός ζίκα πιθανόν να έχει μεταδοθεί στα κουνούπια που πλέον τον εξαπλώνουν μακριά από τις αρχικές εστίες της επιδημίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών. 

Ο ιός σχετίζεται με τον ιό του δυτικού Νείλου, καθώς και με τους ιούς που προκαλούν τον δάγκειο και τον κίτρινο πυρετό και εγκεφαλίτιδα. Η ασθένεια που προκαλεί είναι πράγματι παρόμοια με μία ήπια μορφή δάγκειου πυρετού και δεν υπάρχει μέχρι σήμερα εμβόλιο για αυτή.

Οι Αρχές της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν ακόμα 26 κρούσματα εγχώριας λοίμωξης, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός τους να ανέρχεται πλέον σε 215.


Όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Περιβαλλοντική Υπηρεσία (ΝΕΑ) της χώρας, τα 24 από τα νέα κρούσματα σχετίζονται με άλλους διαγνωσμένους ασθενείς, αλλά τα δύο είναι εντελώς καινούργια.

Η ανάλυση του γονιδιώματος του ιού από δύο ασθενείς της περιοχής Aljunied απ’ όπου άρχισε η επιδημία έδειξε ότι ο ιός δεν είναι εισαγόμενος από τη Νότιο Αμερική, αλλά προέρχεται από την Ασία.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο της εγχώριο κρούσμα του ιού κατέγραψε και η Μαλαισία, σε έναν άνδρα ηλικίας 61 ετών από την πολιτεία Σάμπα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα του ιού, καθώς απέδωσαν τα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί.