Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

η αρπαγή των ψυχών

Είναι κοινός τόπος στις εκκλησίες των πεντηκοστιανών οι ομάδες να αυτοδιαφημίζοναι για "δυνάμεις " και "σημεία" πού ενεργούνται και που ο Θεός κατά προτίμηση χαρίζει σαν ευλογία μόνο στούς ιδιους. Θεραπείες , προφητείες και όλα τα χαρίσματα επιστρατεύονται προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εντυπώσεις και να αυξηθούν οι πιστοί που απεγνωσμένα επιζητούν να καλύψουν τις κατα κύριο λόγο πνευματικές τους ανάγκες.


Ας μην λησμονούν οτι ο Κύριος αντιστρατεύεται στούς υπερήφανους ,και μας προειδοποιεί για τούς ψευδοπροφήτες .

Να θυμίσουμε παλιότερη περίπτωση με την  Ε.Α.Ε.Π( Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής).

Διαβάζουμε στην εφημερίδα (της ΕΑΕΠ)Χριστιανισμός,τον Ιανουάριο του 1991, αριθ. 2: (φύλλο 73)

"Δύο μεγάλα γεγονότα πρόκειται να γίνουν μέσα σ αυτή την δεκαετία.Το πρώτον είναι η αρπαγή της εκκλησίας, ένα γεγονός υψίστης σημασίας... το δεύτερον γεγονός .... ο ερχομός του Αντιχρίστου.... θα γίνουν συγκλονιστικά γεγονότα, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος .... Στη συνέχεια θα γίνει το χάραγμα με το 666. "

Σήμερα 20 χρόνια μετά, μάταια αναζητήσαμε κάποιο κείμενο συγγνώμης για την ψευδοπροφητεία απο την εκκλησία αυτή ή απο τον κο Φέγγο πρός τα εκατοντάδες θύματά τους.Η ομοιότητα με το παπικο "αλάθητο" είναι απόλυτη καθώς οι δράστες της συνεχίζουν την ίδια αναιδή και ασεβή στάση.

Δέν ξεχνάμε ότι στην συγκεκριμένη εκκλησία υπάρχουν και αδελφοί, πιστοι στον Ιησού .  Ομως τι γίνεται με όλες εκείνες τίς ψυχές που λεηλατούνται και απογοητεύονται και μετά από τέτοιες μαρτυρίες ξεμακραίνουν απο τον λόγο του Θεού ;