Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

O Αρμαγεδδών

Αν και η παρουσίασή της είναι προς το τέλος των γεγονότων των εσχάτων καιρών, όταν στην τελική σύγκρουση οι δυνάμεις του "δράκοντος" θα συντριβούν κάτω από τη δύναμη του Κυρίου, εν τούτοις μπορούμε από τώρα και κατά διαστήματα να αναφέρουμε στοιχεία γι' αυτή την περίφημη κοιλάδα του Αρμαγεδδώνα, που θα δοθεί η τρομερή αυτή μάχη, η τελική μάχη. 

Για την κοιλάδα αυτή, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη ις:16 και που η μάχη της αναφέρεται στην Αποκάλυψη ιθ:11-21, ο Ναπολέων είπε, ότι είναι ο πιο ιδεώδης τόπος για τη διεξαγωγή μιας μάχης. Δεν είναι και δεν θα είναι η πρώτη φορά που στο μέρος αυτό θα γίνει πολεμική σύγκρουση. Στην Ιστορία αναφέρονται πολλές μάχες στο ίδιο αυτό μέρος. Ο βασιλιάς Θόθμησις το 1500 π.Χ. πολέμησε, ο Ραμσής το 1350 π.Χ., ο Σαργών το 722 π.Χ., ο Σεναχερείμ το 710 π.Χ., ο Ναβουχοδονόσωρ το 606 π.Χ., ο Πτολεμαίος το 197 π.Χ., ο Αντίοχος ο Επιφανής το 168 π.Χ., ο Πομπήιος το 63 π.Χ., ο Τίτος το 70 μ.Χ., ο Χοσρόης, Πέρσης βασιλιάς, το 614 μ.Χ., ο Ομάρ το 637 μ.Χ., οι σταυροφόροι, κάτω από τις διαταγές του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου της Αγγλίας το 909 μ.Χ., ο Σαλαντίν το 1187 μ.Χ. και οι Οθωμανικές δυνάμεις το 1615 μ.Χ.
Τρία βουνά γνωστά από την Αγία Γραφή και μεστά από ιστορίες δεσπόζουν στην κοιλάδα, ανάμεσα στα οποία ο Κάρμηλος και το Θαβώρ.
Χιλιοποτισμένο με αίμα το χώμα της κοιλάδας του Αρμαγεδδώνα, θα περιμένει ακόμη για λίγο τη συσπείρωση των δυνάμεων της ανταρσίας, που θα συντρίψει με φωτιά, μια για πάντα, ο Κύριος του ουρανού και της γης.