Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Αναπαύου...



Το ξέρεις πως είναι εντολή του Κυρίου:

Το ξέρεις πως είναι θέλημα Θεού τα πιστά παιδιά του να αναπαύονται στηριζόμενα πάνω στην αγάπη Του και στα δυνατά Του χέρια;

Πολλά κάνουν οι πιστοί, μα σαν δεν φέρνουν σαν αποτέλεσμα την ανάπαυση μέσα στην καρδιά μας, είναι ματαιοπονία και αντίφαση.

Μπορείς να προσεύχεσαι μα σαν η προσευχή σου δεν έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπαυση της ψυχής σου, τότε η προσευχή σου είναι σαν να μην έγινε.

Μπορείς να λες πως ανέθεσες τα θέματά σου στον Θεό, μα σαν αυτή σου η πράξη δεν φέρνει σαν καρπό το ξαλάφρωμα, την ειρήνη, την ανάπαυση, τη γαλήνη, τότε μπορείς ν' αμφιβάλλεις αν πραγματικά ανάθεσες στον Κύριο το θέμα σου.

Μπορεί να λες πως πιστεύεις στη δύναμη του Θεού, στην αγάπη Του, στην πρόνοιά Του, μα σαν αυτή σου η πίστη δεν σε ξεκουράζει και δεν σε απαλλάσσει από κάθε ανησυχία;

Η ανάπαυση που δίνει ο Κύριος είναι από αυτόν. Πηγάζει από αυτόν. Στηρίζεται σ' αυτόν. Δεν έχει καμιά σχέση με περιστάσεις, γεγονότα, αλλαγές και μεταβολές.

Αλήθεια, αν ο Κύριος δεν σου δίνει ανάπαυση, τότε, το έργο του Κυρίου, το πληρωμένο τόσο ακριβά, δεν είναι ολοκληρωμένο στην καρδιά σου και στη ζωή σου.

Μπορεί να μιλάς για έργο, για υπηρεσία. για δράση, και να είσαι τέτοιος άνθρωπος. Μα σαν δεν έχεις μέσα στα σπλάχνα σου την ανάπαυση του Κυρίου, πολύ φοβούμαι, πως, κάτι δεν πάει καλά με σένα.

Η ειρήνη της καρδιάς, η ανάπαυση επί τον Κύριον, είναι απόδειξη, πως οι δυνάμεις Του δουλεύουν μέσα στην ύπαρξή σου.

Η ανάπαυση επί τον Κύριον, δεν είναι μια παθητική κατάσταση. Απλούστατα δεν έχει εκείνη την ταραχή και τη νευρικότητα, που οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους, χωρίς Θεό και σηκώνουν το βάρος της ζωής που τους συντρίβει.

Η ανάπαυση επί τον Κύριο είναι η απόδειξη πως το έργο του Θεού μέσα σου είναι ολοκληρωμένο. Είσαι πια απρόσβλητος από εχθρούς. Έχεις συνειδητοποιήσει πως είσαι στον δικό Του απόλυτο έλεγχο και Αυτός προνοεί για όλα.