Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Η Εκκλησία των τελευταίων ημερών!



Θέλω να συμμεριστώ μαζί σας ό,τι πιστεύω πως είναι το όραμα του Θεού για την εκκλησία Του, των τελευταίων ημερών. Είναι ένα όραμα που βασίζεται στον αποκαλυμμένο λόγο του Θεού – διότι η Βίβλος καθαρά περιγράφει πώς θα είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού ακριβώς πριν απ’ τον ερχομό Του.

Βεβαίως η εκκλησία είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι ο Θεός προόριζε να είναι. Πράγματι, τα περισσότερα που βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα στο όνομα του Χριστού είναι βδέλυγμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν υπολειπόμενες εκκλησίες διασκορπισμένες σ’ όλο τον κόσμο που ζουν σύμφωνα με τα άγια πρότυπα που ο Θεός καθόρισε. Διάγουν άγιες ζωές, κηρύττουν δικαιοσύνη, πιστεύουν σε υπερφυσικά φαινόμενα.

Στο μεγαλύτερο μέρος τους σήμερα, στερούνται της παρουσίας του Ιησού. Εφαρμόζουν μια μορφή θρησκείας χωρίς καμία δύναμη, έλεγχο ή σωτηριακό μήνυμα. Έχουν ξετρελαθεί με τον κόσμο και ανακατεύονται περισσότερο με την πολιτική παρά με τα πνευματικά πράγματα του Θεού.

Ικανοποιούν την αμαρτία – παραχαϊδεύουν τους ομοφυλόφιλους, παραβλέπουν τα διαζύγια, γελοιοποιούν οτιδήποτε το υπερφυσικό, περιφρονούν κάθε διδασκαλία για τον ουρανό, την κόλαση, τη μετάνοια και την κρίση.

Αλλά βλέπουμε ότι η εκκλησία της Καινής Διαθήκης, προσευχήθηκε για να ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών και άνοιξαν! Κανένα όπλο δεν μπορούσε να υπερισχύσει εναντίον της! Αυτοί οι πρώτοι πιστοί είχαν τέτοια πίστη και δύναμη, ώστε οι χωλοί σηκώνονταν χοροπηδώντας.

Πίστευαν στο υπερφυσικό στοιχείο – και άνοιγαν τα μάτια των τυφλών, τα αυτιά των κουφών, θεράπευαν κάθε είδος ασθένειας. Ακόμη, ανάσταιναν και νεκρούς!

Ο προφήτης Δανιήλ είπε πως μερικές προφητικές αλήθειες ήταν σφραγισμένες για να αποκαλυφτούν τις έσχατες ημέρες:

Δαν.ιβ:9,10 Και είπε, Ύπαγε, Δανιήλ· διότι οι λόγοι είναι κεκλεισμένοι και εσφραγισμένοι έως του εσχάτου καιρού. Πολλοί θέλουσι καθαρισθή και λευκανθή και δοκιμασθή· και οι ασεβείς θέλουσιν ασεβεί· και ουδείς εκ των ασεβών θέλει νοήσει· αλλ' οι συνετοί θέλουσι νοήσει.

Το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτει αυτά τα πράγματα σε πνευματικούς αγίους με διάκριση!

Α’ Κορ.β:9,10 αλλά καθώς είναι γεγραμμένον, Εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις τους αγαπώντας αυτόν. Εις ημάς δε ο Θεός απεκάλυψεν αυτά διά του Πνεύματος αυτού· επειδή το Πνεύμα ερευνά τα πάντα και τα βάθη του Θεού.

Ακριβώς τώρα, ο Κύριος ετοιμάζει έναν ισχυρό και ταπεινό στρατό εργατών «κατά την καρδία Του». Επίσης ετοιμάζει ένα μικρό ποίμνιο πεινασμένων προβάτων που απομακρύνθηκαν από την παράλυση και την αμαρτία του σημερινού εκκλησιαστικού κατεστημένου.

Το σκηνικό προετοιμάζεται γι’ αυτή την εκκλησία ενάντια στην οποία οι πύλες του Άδη δε θα ισχύσουν. Θα είναι μια εκκλησία ζεστή, όχι χλιαρή – και θα ταρακουνήσει τα θεμέλια της κόλασης. Καμιά δύναμη πάνω στη γη δε θα είναι ικανή να την αγνοήσει ή να την περιφρονήσει!

Θα κηρυχτεί το πλήρες ευαγγέλιο (Α’ Κορ.ιε:1-4).

Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού δεν έχει κηρυχθεί ολοκληρωμένο σ’ αυτή τη γενιά! Εκτός από τη διακονία λίγων δίκαιων ανδρών του Θεού, το ευαγγέλιο που ακούμε σήμερα δεν είναι αυτό που ο Παύλος είπε ότι το είχε «πλήρως κηρύξει».

Ο Παύλος μπορούσε να λέει στη γενιά του:

Ρωμ.ιε:19 με δύναμιν σημείων και τεράτων, με δύναμιν του Πνεύματος του Θεού, ώστε από Ιερουσαλήμ και κύκλω μέχρι της Ιλλυρίας εξεπλήρωσα το κήρυγμα του ευαγγελίου του Χριστού,

Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας σοβαρής διαστροφής του ευαγγελίου. Πολλοί πιστοί, που αγαπούν το Χριστό, σκανδαλίστηκαν ή στενοχωρήθηκαν από την παρωδία και την κατάχρηση των υπερφυσικών έργων που έγιναν από απατεώνες, που εμφανίζονταν σαν πρότυπα πίστης και δύναμης πνευματικής. Αυτοί οι ψεύτες διέστρεψαν το ευαγγέλιο, σε πράξεις υπερηφάνειας και ατομικού κέρδους.

Τους βλέπετε να καυχιούνται στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση και στις εφημερίδες. Βλέπετε παζάρια, θεατρινισμούς, ψευτοθεραπείες, αναπόδεικτους ισχυρισμούς, αρπαγή χρημάτων, υπερβολές – όλα βδελύγματα μπροστά  στα μάτια του Θεού. Αυτή η κατάσταση είναι από τις πιο επαίσχυντες περιόδους στην ιστορία της εκκλησίας!

Εκτός από αυτά, σαν να μην αρκούσαν, ήρθε και το «ευαγγέλιο της ευημερίας», που πρόσθεσε τη δική του διαστροφή.

Το να δεχτείς το Χριστό, γι’ αυτούς τους κήρυκες σημαίνει ότι «κέρδισες το λαχείο»! Σημαίνει πως έχεις την υπόσχεση του πλούτου - αυτοκίνητα, ρούχα, σπίτια, χωράφια. Οτιδήποτε ο πιστός πρόφερε με το στόμα του, μπορούσε «δια της πίστεως» να γίνει πραγματικότητα στη ζωή του. Και ακόμα χειρότερα, αυτό το ευαγγέλιο περιέγραφε τον Ιησού σαν κάποιο «χαζομπαμπά» που δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτα στα κακομαθημένα παιδιά του.

Η μεγαλύτερη απ’ όλες τις τραγωδίες είναι ότι αυτές οι διαστροφές έχουν προκαλέσει σε πολλούς πιστούς που φοβούνται το Θεό, αποστροφή από την αλήθεια των θαυμάτων του Θεού. Δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με σημεία, τέρατα ή θαύματα.

Όμως, ο Θεός συνεχίζει ακόμα να είναι ο Θεός – και είναι ισχυρός στο να εργάζεται θαύματα και τεράστια! Είναι ακόμα ο θεραπευτής μας -- και θέλει να φανεί δυνατός σ’ αυτούς που Τον εμπιστεύονται!

Μεγάλα υπερφυσικά θαύματα συνέβησαν στην εκκλησία της Καινής Διαθήκης χωρίς καμιά διαστροφή - χωρίς διαφημίσεις, επιδείξεις, ούτε υπήρχε κανένας που ισχυριζόταν πως κατέχει όλη τη δύναμη και την εξουσία. Η διακονία του Παύλου είναι ένα καλό παράδειγμα:

Στην Τρωάδα ο Παύλος κήρυξε για τόσο πολλή ώρα που ένας νεαρός με το όνομα Εύτυχος κοιμήθηκε, ενώ καθόταν στο περβάζι ενός παραθύρου. Το παιδί έπεσε από τρεις ορόφους στο έδαφος - και η Βίβλος λέει ότι τον Εύτυχο «τον σήκωσαν νεκρό» (Πράξ.κ:5-12).

Όταν ο Παύλος κατέφθασε στο ισόγειο, τους καθησύχασε όλους και έκανε ότι είχε κάνει ο Ηλίας: έπεσε πάνω στο σώμα του νεκρού παιδιού. Ξαφνικά, η ζωή επέστρεψε στον Εύτυχο. Το παιδί αναστήθηκε! Τι δυνατό θαύμα!

Τώρα, ύστερα από αυτό που συνέβη, ο Παύλος δεν έστειλε κανέναν να διαλαλήσει τα νέα του θαύματος. Δεν προσκάλεσε τον Εύτυχο να τον συνοδεύει στα ευαγγελιστικά του ταξίδια και να μαρτυρεί την ανάστασή του. Δεν έγραψαν φυλλάδια που να παρακινούσαν, «ελάτε να δείτε το νεαρό που έπεσε από ένα κτίριο και πέθανε, αλλά ο Παύλος τον ανάστησε από τους νεκρούς! Ακούστε το κήρυγμα του Παύλου, του ανθρώπου με τη μεγάλη πίστη και δύναμη!»

Όχι. Δε συνέβη έτσι καθόλου. Αντίθετα, καθένας επέστρεψε απλά στο τρίτο πάτωμα, πήραν το δείπνο του Κυρίου, και ο Παύλος συνέχισε το κήρυγμα. Η Γραφή δεν αναφέρει τίποτε στη συνέχεια για τον Εύτυχο. Γιατί; Επειδή για την εκκλησία ήταν φυσιολογικά αυτά τα φαινόμενα! Κήρυτταν το πλήρες ευαγγέλιο – με σημεία και τέρατα να επακολουθούν!

Αυτές οι δυνάμεις συνέβαιναν καθημερινά μεταξύ των αγίων, αλλά κανένας άνθρωπος δεν έπαιρνε τη δόξα!

Αυτά τα μεγάλα έργα του Θεού ονομάζονταν «δυνάμεις όχι από τις συνηθισμένες»

Πράξ.ιθ:11,12 Δυνάμεις τε οὐ τὰς τυχούσας ὁ θεὸς ἐποίει διὰ τῶν χειρῶν Παύλου, ὥστε καὶ ἐπὶ τοὺς ἀσθενοῦντας ἀποφέρεσθαι ἀπὸ τοῦ χρωτὸς αὐτοῦ σουδάρια ἢ σιμικίνθια καὶ ἀπαλλάσσεσθαι ἀπ' αὐτῶν τὰς νόσους, τά τε πνεύματα τὰ πονηρὰ ἐκπορεύεσθαι.

Μήπως ο Παύλος έστειλε τους πιστούς να κάνουν τέτοια πράγματα και αυτοί με τη σειρά τους το έλεγαν σε άλλους, όπως, «Οι άγιοι προσευχήθηκαν πάνω σ’ αυτό το ρούχο. Αν πιστέψτε στο Θεό και το βάλετε πάνω σας, θα σας θεραπεύσει»; Όχι! Έγινε μια φορά, γιατί έτσι οδήγησε ο Θεός τον Παύλο εκείνη τη στιγμή. Διαφορετικά, ο Θεός θα μας έλεγε πως να προσευχόμαστε πάνω σε ένα ύφασμα για να γίνει ικανό να θεραπεύει!

Αυτές οι «ασυνήθιστες δυνάμεις» ήταν αναμενόμενο τμήμα της καθημερινής ζωής των πιστών. Δε χρειαζόταν να πηγαίνουν σε συνέδρια, με φανφάρες, για να συμβούν τέτοια πράγματα.

Α’ Κορ.β:4,5 και ο λόγος μου και το κήρυγμά μου δεν εγίνοντο με καταπειστικούς λόγους ανθρωπίνης σοφίας, αλλά με απόδειξιν Πνεύματος και δυνάμεως, διά να ήναι η πίστις σας ουχί διά της σοφίας των ανθρώπων, αλλά διά της δυνάμεως του Θεού.

Σημειώστε το: με απόδειξη. Ο Παύλος έλεγε: «Κηρύττω το ευαγγέλιο με απόδειξη. Ο Θεός με υποστηρίζει με θαύματα!»

Εβρ.β:4 και ο Θεός συνεπεμαρτύρει με σημεία και τέρατα και με διάφορα θαύματα και με διανομάς του Αγίου Πνεύματος κατά την θέλησιν αυτού.

Πράξ.δ:29,30 και τώρα, Κύριε, βλέψον εις τας απειλάς αυτών και δος εις τους δούλους σου να λαλώσι τον λόγον σου μετά πάσης παρρησίας, εκτείνων την χείρα σου εις θεραπείαν και γινομένων σημείων και τεραστίων διά του ονόματος του αγίου Παιδός σου Ιησού.

Πράξ.β:43 Κατέλαβε δε πάσαν ψυχήν φόβος, και πολλά τεράστια και σημεία εγίνοντο διά των αποστόλων.

Πράξ.ε:12-16 Πολλά δε σημεία και τέρατα εγίνοντο εν τω λαώ διά των χειρών των αποστόλων· και ήσαν ομοθυμαδόν άπαντες εν τη στοά του Σολομώντος. Εκ δε των λοιπών ουδείς ετόλμα να προσκολληθή εις αυτούς, ο λαός όμως εμεγάλυνεν αυτούς· και προσετίθεντο μάλλον πιστεύοντες εις τον Κύριον, πλήθη ανδρών τε και γυναικών, ώστε έφερον έξω εις τας πλατείας τους ασθενείς και έθετον επί κλινών και κραββάτων, διά να επισκιάση καν η σκιά του Πέτρου ερχομένου τινά εξ αυτών. Συνήρχετο δε και το πλήθος των πέριξ πόλεων εις Ιερουσαλήμ φέροντες ασθενείς και ενοχλουμένους υπό πνευμάτων ακαθάρτων, οίτινες εθεραπεύοντο άπαντες.

Πράξ.ιδ:3 Ικανόν λοιπόν καιρόν διέτριψαν λαλούντες μετά παρρησίας περί του Κυρίου, όστις εμαρτύρει εις τον λόγον της χάριτος αυτού, και έδιδε να γίνωνται σημεία και τέρατα διά των χειρών αυτών.

Ο Παύλος μας λέει ότι τις τελευταίες ημέρες ο Σατανάς θα έρθει «εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους» (Β’ Θες.β:9).

Ο ίδιος ο Ιησούς είπε:  «Διότι θέλουσιν εγερθή ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται και θέλουσι δείξει σημεία και τέρατα, διά να αποπλανώσιν, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς» (Μαρκ.ιγ:22).

Δαίμονες, ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, όλοι ψάχνουν να επιβεβαιώσουν το μήνυμά τους με ψευδοσημεία και ψευτοθαύματα! Και εγώ πρέπει να πιστεύω πως  ο Θεός θα εκθέσει την εκκλησία Του σε τόση ισχυρή ενέργεια διαβολικών θαυμάτων, αλλά θα μας αφήσει χωρίς δικά μας δυνατά όπλα ή υπερφυσικά σημεία! Θα έχει μια Εκκλησία που θα λέει: «ο Σατανάς μπορεί να κάνει σημεία και τέρατα, αλλά ο Θεός δεν μπορεί;» Ποτέ! Αυτό είναι αδιανόητο!

Τα θαύματα της εκκλησίας των τελευταίων ημερών θα είναι γνήσια, πραγματικά, αναμφισβήτητα - και όμως δεν θα είναι πασίγνωστα. Αντίθετα, θα γίνονται από καθημερινούς αλλά αφιερωμένους και αγίους πιστούς, οι οποίοι θα γνωρίζουν το Θεό και θα έχουν στενή σχέση μαζί Του.

Αυτοί οι πιστοί θα προκύψουν από το ταμείο της προσευχής - ένας μικρός προετοιμασμένος στρατός γεμάτος πίστη, που δεν θα έχει καμιά άλλη επιθυμία παρά να κάνει το θέλημα του Θεού και να Τον δοξάσει.

Βεβαίως, ο Κύριος γνωρίζει πως έχουμε ανάγκη κάποια πράγματα. Αλλά πλήθη Χριστιανών ζουν μόνο για τα πράγματα αυτής της ζωής! Οι ζωές τους είναι περιορισμένες στη δουλειά τους, στο σπίτι τους, στο να πληρώνουν λογαριασμούς. Και όλες οι προσευχές τους στρέφονται μόνο στις ανάγκες τους – τα τραύματά τους, τα προβλήματά τους, τις επιθυμίες τους.

Οπωσδήποτε, είναι αξιοπρεπές να έχεις μια δουλειά και να εξασφαλίζεις τα αναγκαία για την οικογένειά σου. Όλα αυτά είναι μέρος της υπακοής μας στο λόγο του Θεού και στο να ζούμε με κάθε λόγο που εξέρχεται από το στόμα Του.

Όμως, αν ολόκληρη η ζωή μας είναι επικεντρωμένη στην επιβίωση - αν δεν ζούμε τον Χριστό, αν δεν αυξάνουμε στο λόγο Του, ετοιμάζοντας τις καρδιές μας σαν μια νύφη που στολίζεται για τον άντρα της – τότε δεν έχουμε καθόλου από τη «νέα ζωή»! Είμαστε βαριεστημένοι, ανολοκλήρωτοι! Μπορεί να ερχόμαστε στην εκκλησία και να δεχόμαστε λίγο ευλογία, αλλά δεν φτάνει αυτό.

Ο Θεός θέλει να σηκώσει έναν λαό που δεν θα επιβιώνει απλά. Αντίθετα θα αγρυπνεί ζητώντας το θέλημά Του, ειδικά αυτήν την ώρα, που είναι του σκότους! Είναι κουραστικό να ζεις στην έρημο της απλής επιβίωσης.

Αυτός ο λαός το μόνο που θα ζητά, θα είναι να γνωρίσει και να κάνει το θέλημα του Θεού. Θα είναι συνηθισμένοι άνθρωποι που έπαψαν να ζουν συνηθισμένα, όπως όλοι. Η κατάρτισή τους θα είναι από το Άγιο Πνεύμα στο ταμείο της προσευχής!

Κάθε μέλος αυτού του στρατού των τελευταίων ημερών πρέπει να είναι προπαρασκευασμένο και έτοιμο στην καρδιά.

Πριν έρθει ο Ιησούς, ο Ιωάννης ο Βαπτιστής εξήλθε  «διά να ετοιμάση εις τον Κύριον λαόν προδιατεθειμένον» (Λουκ.α:17). Αυτό ήταν ένα κήρυγμα μετάνοιας - μια κλήση στο λαό για να προετοιμαστούν οι καρδιές τους.

Ο Παύλος επίσης είπε ότι ο άνθρωπος του Θεού, πρέπει να είναι ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν» (Β’ Τιμ.γ:17).

Και ο Σαμουήλ είπε στον Ισραήλ: (Α’ Σαμ.ζ:3) Και είπε Σαμουήλ προς πάντα τον οίκον Ισραήλ, λέγων, Εάν σεις επιστρέφητε εξ όλης υμών της καρδίας προς τον Κύριον, αποβάλετε εκ μέσου υμών τους Θεούς τους αλλοτρίους και τας Ασταρώθ, και ετοιμάσατε τας καρδίας υμών προς τον Κύριον και αυτόν μόνον λατρεύετε· και θέλει ελευθερώσει υμάς εκ χειρός των Φιλισταίων.