Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ



Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΦΛΟΥ ΒΑΡΤΙΜΑΙΟΥ

Μάρκ.ι:46-52  Λουκ.ιη:35-43

1.  Τα γεγονότα.

Αυτό το θαύμα έγινε καθώς ο Ιησούς πήγαινε στην Ιερουσαλήμ για τελευταία φορά. Καθώς ο Ιησούς άφησε την Ιεριχώ, ένα μεγάλο πλήθος Τον ακολούθησε.

Στην άκρια του δρόμου καθόταν ένας τυφλός ζητιάνος που λεγόταν Βαρτίμαιος. Όταν άκουσε ότι ο Ιησούς περνούσε από κει, αμέσως άρχισε να φωνάζει «Ιησού Υιέ του Δαβίδ, ελέησόν με» Ο κόσμος του είπε να κάνει ησυχία, αλλά αυτός φώναζε περισσότερο.


2.  Η ανάγκη.

Ένας τυφλός άνθρωπος χρειαζόταν ν’ ανοίξουν τα μάτια του και να δει.

3.  Πώς έγινε το θαύμα.

Ο Ιησούς σταμάτησε και διέταξε τον κόσμο να φέρει τον τυφλό σ’ Αυτόν. Όταν ο Βαρτίμαιος το άκουσε, πέταξε το πανωφόρι του και βιάστηκε να πάει στο Διδάσκαλο. Ο Ιησούς θέλοντας να εκφράσει ο ίδιος την ανάγκη του, τον ρώτησε: «Τι θέλεις να σοι κάμω;» Ο τυφλός  γρήγορα αποκρίθηκε: «Κύριε, να αναβλέψω». Ο Ιησούς απλά είπε τον λόγο: «Ανάβλεψον, η πίστη σου σε έσωσε». Ο Βαρτίμαιος αμέσως μπορούσε να δει καθαρά την όμορφη θέα γύρω του, τους ανθρώπους και το πρόσωπο του Ιησού. Ύψωσε φωνή δοξολογίας και ακολούθησε τον Κύριο.

4.  Τα αποτελέσματα και δίδαγμα.

Ένα από τα πιο ωραία πράγματα που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι, ότι αυτός ο άνθρωπος ήξερε ποιος ήταν ο Ιησούς και γι’ αυτό Τον φώναξε «Υιέ του Δαβίδ». Αυτό ήταν μια αλήθεια που οι περισσότεροι άνθρωποι με όραση δεν το ήξεραν.  Αρνήθηκε να ησυχάσει, και επέμενε να φωνάζει με απόγνωση.  Ήξερε ότι ήταν ή τώρα ή ποτέ. Έτσι θα πρέπει να είναι και με μας. Θα πρέπει να κράζουμε με απόγνωση, γιατί η ευκαιρία θεραπείας ή ευλογίας μπορεί να μην ξαναγυρίσει.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΥΔΡΩΠΙΚΟΥ

Λουκ.ιδ:2-4

1.  Τα γεγονότα.

Αυτό το θαύμα έγινε στο σπίτι ενός άρχοντα των Φαρισαίων. Ο Ιησούς χρησιμοποίησε αυτό το θαύμα για να διδάξει μερικές πολύ σπουδαίες αλήθειες. Ήταν άλλο ένα θαύμα που έκανε την ημέρα του Σαββάτου.

2.  Η ανάγκη.

Ένας άνδρας υδρωπικός χρειαζόταν θεραπεία.

3.  Πώς έγινε το θαύμα.

Πολύ λίγες λεπτομέρειες δίδονται. Η αναφορά απλώς λέει: «Και πιάσας ιάτρευσεν αυτόν, και απέλυσε».

4.  Αποτελέσματα και τι διδάσκουν.

Πολλές αλήθειες μπορούν να διδαχθούν χρησιμοποιώντας σαν θεμέλιο την θεραπεία και πάνω εκεί να χτιστούν αυτές οι αλήθειες.