Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Ο Χριστός σαν «λόγος» και η προΰπαρξη του στην πρόθεση του Θεού (22)

καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων

Αυτή η ζωή που φανερώθηκε στο Χριστό είδαμε ότι είναι η ζωή του Πατέρα. Ο Ιησούς Χριστός είναι το μέσο δια του Οποίου ο Πατέρας φανερώθηκε σ' εμάς και κατά συνέπεια, όλη η αλήθεια, το φως και η ζωή του Ενός Θεού του Πατέρα εκφράστηκε στο πρόσωπο Του για μας.

Η αιώνια ζωή είναι το να γνωρίζουμε τον Πατέρα Θεό στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χρίστου. Αυτή η ζωή που ο Πατέρας έθεσε στον Υιό, που είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος Του, είναι το φως των ανθρώπων.


Ο Κύριος μας είπε: «...Εγώ ειμί το ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» Ιωάν.η:12

Ιάκ.α:17: πᾶσα δόσις ἀγαθὴ καὶ πᾶν δώρημα τέλειον ἄνωθεν ἐστιν καταβαῖνον ἀπὸ τοῦ πατρὸς τῶν φώτων παρ' ᾧ οὐκ ἔνι παραλλαγὴ ἢ τροπῆς ἀποσκίασμα.

Αυτό το Φως που είναι ο Χριστός, δεν είναι άλλο από τον Πατέρα που είναι ο Πατέρας των Φώτων. Αυτός είναι η ακτινοβολία αυτής της δόξας, του φωτός που ο Παύλος μας λέει ότι είναι απρόσιτο.

A’ Τιμ.ς:15-16: ἣν καιροῖς ἰδίοις δείξει ὁ μακάριος καὶ μόνος δυνάστης, ὁ βασιλεὺς τῶν βασιλευόντων καὶ κύριος τῶν κυριευόντων, ὁ μόνος ἔχων ἀθανασίαν, φῶς οἰκῶν ἀπρόσιτον, ὃν εἶδεν οὐδεὶς ἀνθρώπων οὐδὲ ἰδεῖν δύναται· ᾧ τιμὴ καὶ κράτος αἰώνιον, ἀμήν.

Αυτό το απρόσιτο φως, που είναι ο Πατέρας, φανερώθηκε στους ανθρώπους. Ο απρόσιτος έγινε προσιτός, Το φως που κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να δει φανερώθηκε στη γη.

Αυτός είναι η ζωή και αυτή η ζωή ήταν πάντοτε το φως των ανθρώπων που φέγγει στο σκοτάδι της αμαρτίας και της αγνωσίας. Ήρθε σαν ο Ήλιος της δικαιοσύνης, φως άπλετο και μοναδικό για να φωτίσει την ψυχή του ανθρώπου. Αυτός πράγματι είναι το ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ, ο Μονογενής Γιός του Θεού, ο Χριστός του κόσμου.