Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Περί γάμου....



1) Το σεξ είναι ένα δώρο από το Θεό. Εξερεύνησέ το.

Μην κάνεις κανένα λάθος... Ο Θεός δημιούργησε το σεξ. Αλλά, όλα αυτά τα χρόνια, ο λαός του Θεού έχει επιτρέψει στο Σατανά να κλέψει αυτό το δώρο. Αμαχητί!

Ποτέ δεν μου μίλησε κανείς για το σεξ... μεγάλωσα σε μια ευυπόληπτη «χριστιανική» οικογένεια. Το θέμα του σεξ, αναπτύχθηκε από τους φίλους μου στο σχολείο, στη γειτονιά και από ταινίες. Ακόμα σήμερα, πολλοί παλεύουν να απολαύσουν την πληρότητα του σεξ, εξαιτίας όλων αυτών των ψεμάτων που άκουσαν κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους.


Είναι καιρός για τους ανθρώπους του Θεού να πάρουν πίσω το δώρο του σεξ. Τα ψέματα που κυκλοφορούν καταστρέφουν ζωές και γάμους. Αν είσαι παντρεμένος, επίτρεψέ μου να σε προκαλέσω να εξερευνήσεις το σεξ. Εξερεύνησε την πληρότητα του για τη δόξα του Θεού. Προσευχήσου για σεξουαλική οικειότητα με τον/την σύζυγό σου.

Γονείς... ήρθε η ώρα να σταματήσετε να επιτρέπετε στο Σατανά να ορίζει τι είναι το σεξ, στα παιδιά σας. Διδάξτε τα. Ξεκινήστε νωρίς. Το μέσο παιδί εκτίθεται στην πορνογραφία στην ηλικία των 11. Έντεκα!!! Και πολλοί γονείς περιμένουν μέχρι το γυμνάσιο για να «μιλήσουν» μαζί τους. Τότε, δεν βάζεις τα θεμέλια γι’ αυτό το θέμα, αλλά προσπαθείς να γκρεμίσεις το θεμέλιο που ο Σατανάς έχει ήδη βάλει.

Εργάτες της εκκλησίας... Είμαι πεπεισμένος για αυτό. Η κατάσταση της κουλτούρας μας σήμερα είναι πολύ φρικτή, να επιτρέπει στους γονείς να σας παρακάμπτουν σ’ αυτό το θέμα. Μιλήστε για το σεξ. Αν οι γονείς αρνούνται να μορφώσουν τα παιδιά τους, τότε κάντε το εσείς. Μην αφήσετε το Σατανά να σας κερδίσει. Μια λάθος αντίληψη του σεξ καταστρέφει τους νέους μας. Καταστρέφει τον κόσμο μας. Και δεν κάνουμε τίποτα!

Το σεξ είναι ένα όμορφο δώρο που δημιουργήθηκε από το Θεό για έναν άντρα και μια γυναίκα που έχουν ορκιστεί να περάσουν το υπόλοιπο της επίγειας ζωής τους μαζί. Αν είστε παντρεμένοι... ανοίξτε αυτό το δώρο και απολαύστε το στο πλήρες!

2) Υπάρχουν περισσότερα από ένα άτομο για σένα.

Οι αδελφές ψυχές γίνονται... δεν γεννιούνται. Δεν είμαι σίγουρος από που προέρχεται αυτή η ιδέα, της αδελφής ψυχής, αλλά αυτό είναι ψέμα. Η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης είναι θέμα «ζύμωσης» και δεσμεύσεων καθ’ όλη τη διάρκεια. Το γάμο σου τον φτιάχνεις δεν θα βρεις τον τέλειο σύντροφο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ατέλειες. Και η πραγματικότητα είναι ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε τις ζωές μας με περισσότερα από ένα άτομα, μην κολλάμε σε ένα, σε κάτι που έχουμε στο μυαλό μας.

H γυναίκα μου δεν είναι τέλεια. Υπάρχουν κάποια πράγματα σ’ αυτήν που με ρίχνουν. Αλλά έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι απογοητεύσεις είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των δικών μου ατελειών. Την αγαπώ τόσο πολύ. Και θα την αγαπάω κάθε μέρα πιο πολύ. Έχω δεσμευτεί μαζί της.

Ακούω πάρα πολλούς νέους, που περιμένουν κάτι που είναι εξωπραγματικό. «Δεν μπορούσα να την παντρευτώ, επειδή πλατάγιζε τα χείλη της όταν έτρωγε». «Απλά δεν ήταν αυτός... που είχε αυτή τη μαγική σύσπαση όταν χαμογελούσε. Αλλά ξέρω ότι η αδελφή ψυχή μου κάπου υπάρχει. Απλά πρέπει να συνεχίσω να ψάχνω».

Ή μπορεί, μόλις να την ή να τον έχασες.

Τι θα γίνει αν ο Θεός δεν θέλει να βρεις ένα τέλειο άτομο, αλλά ένα ατελές που θα σε φέρει πιο κοντά σ’ Αυτόν; Τι θα γίνει αν ο Θεός θέλει να παντρευτείς ένα άτομο με ελαττώματα για να φανερωθούν τα δικά σου; Τι θα γίνει αν ο Θεός θέλει να σε διδάξει την αξία και τη ζωή που βρίσκεται στην μόνιμη δέσμευση με ένα άτομο, αντί την εξαντλητική αναζήτηση σε όλη σου τη ζωή, για να βρεις το τέλειο πρόσωπο;
Οι αδελφές ψυχές δημιουργούνται, δεν γεννιούνται!

3) Ο πρώτος χρόνος του γάμου είναι δύσκολος... πραγματικά πολύ δύσκολος.

Τί κάνουμε; Πρόκειται να γίνει τίποτα; Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Όλες οι ερωτήσεις που έκανα στον εαυτό μου, πολλές φορές, κατά τον πρώτο χρόνο του γάμου μου. Διαφωνούσαμε. Τσακωνόμασταν. Ήταν πραγματικά δύσκολο. Και κάθε μέρα νόμιζα ότι κάτι ήταν λάθος. Νόμιζα ότι είχαμε έναν κακό γάμο. Κανείς δεν με είχε προειδοποιήσει για τον πρώτο χρόνο. Αλλά κράτα το αυτό σαν προειδοποίηση... ο πρώτος χρόνος του γάμου είναι δύσκολος. Αν είσαι στον πρώτο χρόνο του γάμου και σκέφτεσαι να τα παρατήσεις... συγχαρητήρια. Τώρα είσαι... παντρεμένος!

Αλλά επίτρεψέ μου να σε ενθαρρύνω... μην τα παρατάς. Όλοι αγωνιζόμαστε. Δεν είσαι μοναδικός! Επίμενε. Έρχονται καλύτερες μέρες. Ο γάμο σου θα πάει καλύτερα. Μην κατέβεις σε απεργία. Αν αποχωρήσεις τώρα θα στερήσεις τον εαυτό σου (και το σύντροφό σου) από χρόνια χαράς.

4) Η σύζυγος δεν είναι για να σε καλύπτει (ολοκληρώνει)

Μισώ τα σήριαλ της τηλεόρασης. Έχει γίνει πλύση εγκεφάλου σε ολόκληρες γενιές να πιστεύουν σ’ ένα ψέμα. Οι γυναίκες σύζυγοι δεν ολοκληρώνουν τους άντρες. Έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά δεν γινόταν τίποτα, μέχρι που εγκατέλειψα κάθε ιδέα ότι η σύζυγός μου θα μπορούσε να καλύψει κάποια κενά που θα με έκαναν να την αγαπώ πραγματικά. Μέχρι τότε, ήμουν πάντα απογοητευμένος. Περίμενα τη γυναίκα μου να κάνει κάτι που ήταν ανίκανη γι’ αυτό.

Αν αισθάνεσαι άδειος, πληγωμένος ή ανασφαλής και πιστεύεις ότι μια σύζυγος είναι το μαγικό ραβδάκι στα προβλήματά σου... προσδεθείτε. Θα είναι μια ανώμαλη διαδρομή. Μόνο ο Θεός μπορεί να συμπληρώσει αυτά τα κενά. Ποτέ δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις την ομορφιά του γάμου, αν η δουλειά της συζύγου σου είναι να σε συμπληρώνει.

5) Παντρέψου κάποια με παρόμοιους στόχους, όνειρα, και πάθη.

Και βέβαια να παντρευτείς μια χριστιανή, ναι. Αλλά εγώ θα προχωρήσω ακόμα περισσότερο. Παντρέψου κάποια με παρόμοια πάθη και όνειρα. Τώρα, μπορώ να καταλάβω ότι αυτό σε φρενάρει κατά κάποιο τρόπο. Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι που να θέλουν ακριβώς τα ίδια πράγματα στη ζωή. Ωστόσο, αν θέλεις να εργαστείς οπουδήποτε στο έργο του Θεού και η ενδεχόμενη γυναίκα σου μισεί τα ταξίδια, θα έχετε εντάσεις.

Η συνεργασία είναι εξαιρετικά σημαντική σε ένα γάμο. Εάν η σύζυγός σου έχει την ίδια όραση με σένα, θα καταλάβει τους αγώνες σου και θα υποστηρίξει τα ενδιαφέροντά σου και τις αναζητήσεις σου. Θα ενθαρρύνει το δρόμο σου. Θα έχει κατανόηση. Υπάρχει μεγάλη δύναμη σε δύο ανθρώπους που ζουν μια ζωή με ίδιους στόχους, όνειρα, και πάθη.

6) Ο γάμος δεν είναι για όλους.

Ο Παύλος μιλάει γι’ αυτό το θέμα στην Α’ Κορινθίους ζ. Λέει στην εκκλησία της Κορίνθου να παραμείνουν μέσα στην κατάσταση που βρίσκονται. Αν είσαι άγαμος, μείνε εκτός γάμου. Αν είσαι έγγαμος, μείνε παντρεμένος. Αργότερα, λέει...

Α’ Κορ.ζ:38 Ώστε και όστις υπανδρεύει πράττει καλώς, αλλ' ο μη υπανδρεύων πράττει καλήτερα.

πράττει καλήτερα; Αυτό δεν έχει ακουστεί ποτέ στην εκκλησία. Ίσως ήρθε η ώρα για το λαό του Θεού, να αποδεχτεί την πραγματικότητα ότι ο Θεός δεν έχει καλέσει όλους για να  παντρευτούν. Έχω μιλήσει με νέους και νέες που ανησυχούν πάρα πολύ μήπως δεν βρουν σύζυγο. Και αυτό τους κατατρώγει. Και η μεγαλύτερη πίεση προέρχεται από... ΜΑΣ. Την εκκλησία. Μόλις ένα άτομο ξεπεράσει τα 30, υποθέτουμε ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του, αν δεν έχει παντρευτεί. Πρέπει να έχει ένα φοβερό ελάττωμα.

Είσαι σχεδόν 30 και δεν έχεις παντρευτεί; Ξέρω ότι αυτό πρέπει να είναι δύσκολο!;

Ντροπή μας. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αποτυχημένοι γάμοι είναι το αποτέλεσμα πιέσεων που άνθρωποι επέτρεψαν να τους παρασύρουν σε κάτι που ο Θεός δεν είχε σχεδιάσει γι’ αυτούς. Ο γάμος είναι άγιος και καλός, αλλά είναι επίσης δυνατό να ακολουθήσεις τον Ιησού χωρίς σύζυγο.

7) Η ημέρα του γάμου είναι ένα ψέμα... μην το χάψεις.

Μου αρέσουν οι γάμοι. Μου αρέσει να παντρεύω ανθρώπους. Είναι μια σπάνια στιγμή όπου μπορώ να κάνω μια θεία διακήρυξη που αλλάζει για πάντα την κατάσταση δύο ανθρώπων. Δυνατό!

Αλλά σε μια τελείως ατομικιστική κοινωνία του «Εγώ», ο γάμος μπορεί να δημιουργήσει μια ενδεχόμενα πολύ επικίνδυνη κατάσταση. «Κάθε κορίτσι ζει για την ημέρα του γάμου». Εκείνη τη μέρα, όλα είναι για τη νύφη και το γαμπρό. Όλοι βλέπουν αυτούς. Τους ενθαρρύνουν, τους συγχαίρουν.

Πολλά ζευγάρια έχουν «χάψει» το ψέμα της ημέρας του γάμου... είναι όλα για μένα. Αλλά ο γάμος είναι σε αντίθεση μ’ αυτή τη νοοτροπία. Μια πετυχημένη μέρα γάμου είναι όταν όλοι υπηρετούν εσένα. Πετυχημένος γάμος είναι αυτός που υπηρετείς τον/την σύζυγό σου. Την ημέρα του γάμου όλα τα φώτα και οι προβολείς είναι πάνω σας. Ο γάμος δεν έχει προβολείς. Την ημέρα του γάμου λέγονται ένα σωρό λόγια που τα περισσότερα ζευγάρια ποτέ δεν τα παίρνουν στα σοβαρά. Γάμος σημαίνει να κάνεις τα λόγια πράξη! Η μέρα του γάμου είναι χαρούμενη και εορταστική. Πολλές περίοδοι του γάμου χρειάζονται επιμονή ώστε να μην καταστραφεί από τις καταιγίδες.

Αγκάλιασε τη μέρα του γάμου σου. Προετοιμάσου γι’ αυτήν. Γιόρτασέ την. Αλλά μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις το ψέμα. Αφού περάσει η τελετή, τα φώτα και οι προβολείς φεύγουν για πάντα. Δεν είναι πλέον πάνω σου (κι αυτό είναι ένα καλό... θα το δεις).