Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ξημέρωσε η “Μαύρη Δευτέρα του Internet”

Μετά την επική αποτυχία του SOPA (Stop Online Piracy Act): To Χόλιγουντ και η Big Telecom έχουν βρει έναν άλλο τρόπο για να σας κατασκοπεύσουν και για να σας λογοκρίνουν.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, η “Μαύρη Ημέρα του Internet”, ξεκίνησε στην Αμερική με την εφαρμογή του συστήματος Copyright Alert System, CAS (Σύστημα Προειδοποίησης παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων). Οι μεγαλύτεροι πάροχοι σύνδεσης στο internet στις ΗΠΑ, υποχρεώθηκαν/συμφώνησαν να εφαρμόσουν ένα σύστημα που θα έχει την μορφή ποινολογίου για τον κάθε έναν χρήστη/πελάτη τους που συνδέεται μέσω αυτών στο διαδίκτυο.Μπορούν να επιβραδύνουν ή ακόμα και να κλείσουν την σύνδεσή σας στο Internet χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία, ισχυριζόμενοι μόνο την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.


Βασισμένο νομικά πάνω στον νόμο των “Six Strikes”, το σύστημα αυτό θα κατασκοπεύει κάθε κίνηση/επικοινωνία/ανέβασμα ή κατέβασμα αρχείων που θα κάνουν οι χρήστες μέσω και μέσα στο internet. Οι αμερικάνοι πολίτες είναι οι πρώτοι που θα υποστούν αυτήν την διαδικασία παρακολούθησης από τον “Μεγάλο Αδελφό”. To Hollywood και η βιομηχανία εκμετάλλευσης των πνευματικών δικαιωμάτων, επέβαλαν αυτό το νέο σύστημα. Χαρές και πανηγύρια για τους εκμεταλλευτές της πνευματικής δημιουργίας και του πολιτισμού. Κατάφεραν να πείσουν τους νομοθέτες να αποδεχτούν ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα των εταιριών αυτών είναι πάνω και πέρα από τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα.

..Μην ξεγελιέστε και μην επαναπαύεστε, το ότι η εφαρμογή του συστήματος ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και ισχύει μόνο για εκεί, δεν σημαίνει ότι θα μείνει και μόνο εκεί. Οι προσπάθειες των εμπνευστών αυτού του συστήματος έχουν βλέψεις για όλη την υφήλιο και δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές αν δεν καταφέρουν να δέσουν χειροπόδαρα όλο το internet, η Ευρώπη είναι ο επόμενος άμεσος στόχος τους. 

Μπορούμε να μποϊκοτάρουμε το σύστημα Six Strikes, “Σύστημα Προειδοποίησης παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων (CAS)”. Ο καθένας μπορεί να αποκτήσει ένα Virtual Private Network (VPN). Αυτό είναι εύκολο αρκεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό που σας δίνει αποτελεσματικά, ανώνυμη πρόσβαση στο Internet, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την κατασκοπεία του “Six Strikes”.


(οι πληροφορίες από waves.pirateparty.gr)