Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ο εφιάλτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Λογισμικό παρακολουθεί τα πάντα και προβλέπει την μελλοντική μας συμπεριφορά !


Η Αμερικανική εταιρία-κολοσσός αμυντικών συστημάτων και τεχνολογιών Raytheon προέβη στην ανάπτυξη ενός νέου λογισμικού το οποίο χρησιμοποιεί τα δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση - διαθέτοντας ακόμη και την ικανότητα να προβλέπει την μελλοντική μας συμπεριφορά...

Σε βίντεο που εξασφάλισε το βρετανικό "the Guardian" δείχνει τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό αυτό, μπορεί να συγκεντρώσει έναν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών από ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Twitter και το Foursquare.

Η Raytheon παραδέχθηκε ανοιχτά ότι η τεχνολογία διαμοιράστηκε με την κυβέρνηση των Η.Π.Α ως μέρος ενός κοινού ερευνητικού και αναπτυξιακού προγράμματος το 2010, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι το λογισμικό έχει πωληθεί σε ιδιώτες.

Ο τελικός στόχος της ανάπτυξης του συγκεκριμένου λογισμικού είναι η "οικοδόμηση" ενός εθνικού συστήματος ασφαλείας που θα έχει την δυνατότητα να αναλύει τρισεκατομμύρια δεδομένα και καταχωρήσεις που προέρχονται από τον κυβερνοχώρο..

Αναφέρεται ότι το απόλυτο λογισμικό ελέγχου, δίδει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ολόκληρο το φάσμα ζωής των
χρηστών του διαδικτύου: γεγονότα ζωής, φίλοι, προσωπικές φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο ίντερνετ, καθώς και όλα τα μέρη που έχουν επισκεφθεί οι χρήστες στην περίπτωση που έχουν μαρκαριστεί σε "διαδικτυακό χάρτη".

Το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι: ποιός μπορεί να αποκλείσει την ολοκληρωτική του εφαρμογή σε πανεθνική (H.Π.Α) ή και παγκόσμια βάση; Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η "χρησιμότητα" των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: κλειδιά για την ισχυροποίηση των απόλυτων κέντρων ελέγχου της νέας τάξης...

pentapostagma.gr