Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε ο ηγέτης των Βρετανών καθολικών λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς»..

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Σκωτίας, καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιαν, ο οποίος κατηγορείται από τέσσερις ιερείς για «ανάρμοστες πράξεις».

Σε ανακοίνωσή του, ο Ο'Μπράιν αναφέρει ότι με απόφαση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' η παραίτησή του «θα ισχύσει από σήμερα, 25 Φεβρουαρίου» και πως δεν θα λάβει μέρος στο Κογκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα.

Ο 74χρονος Ο' Μπράιν αρνείται τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι τρεις ιερείς και ένας πρώην ιερέας, και οι οποίες είχαν διαβιβασθεί στη Ρώμη μία εβδομάδα πριν την παραίτηση του ποντίφικα στις 11 Φεβρουαρίου.

Ένας από τους ιερείς καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα «μη επιθυμητών φροντίδων» από τον καρδινάλιο κατά τη συνέχεια μίας βραδιάς μέθης. Ένας δεύτερος υποστηρίζει πως ο καρδινάλιος επωφελήθηκε της ευκαιρίας στη διάρκεια ολονύκτιων προσευχών για να έχει μαζί του ανάρμοστες επαφές.

Τη Δευτέρα, ο επίσκοπος πρώην εισαγγελέας του δικαστηρίου του καρδιναλίων, αρμόδιος για τις υποθέσεις παιδεραστίας στο Βατικανό, υποστήριξε ότι οι καρδινάλιοι που θεωρούνται ύποπτοι για συγκάλυψη κατά το παρελθόν πράξεων παιδεραστίας από ιερείς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας «έχουν το δικαίωμα και το καθήκον»(!) να λάβουν μέρος στο Κογκλάβιο .


(απο το ποντίκι)