Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως είσαι σε λάθος δρόμο;

Φίλε/η μου, στη ζωή αυτή, όλοι πορευόμαστε και ακολουθούμε κάποιο δρόμο. Αρκετές φορές δεν είμαστε εμείς που διαλέξαμε αυτό το δρόμο και η κατάληξή του μας είναι άγνωστη και ίσως μας διαπερνά ένας φόβος. 

Κοιτάζουμε όμως δίπλα μας και αυτό μας παρηγορεί. «Είναι κι άλλοι πολλοί στον ίδιο δρόμο», σκεφτόμαστε, «πηγαίνουμε όπου πηγαίνουν όλοι…» και συνεχίζουμε εφησυχασμένοι, ίσως.

Αν και ζουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας με αυτό τον τρόπο, θέλουμε με πολλή αγάπη να σου πούμε ότι δεν είναι αυτός ο καλύτερος και ο πιο ασφαλής δρόμος για τη ζωή σου. Το πού πηγαίνουν οι άλλοι, ή οι πιο πολλοί, δεν έχει σημασία. 

Υπάρχουν δρόμοι που τους ακολουθούμε ανυποψίαστοι… και όμως μας οδηγούν στην καταστροφή, στον πόνο, στην αποτυχία, στο σκοτάδι, στο θάνατο…, δρόμοι με ψέμα, με εξαπάτηση, με δάκρυα, με συνέπειες θλιβερές, αιώνιες.

Και δε θα τα λέγαμε όλ’ αυτά, εάν δεν είχαμε να σου δείξουμε και να σου προτείνουμε κάτι πολύ καλύτερο, σωστότερο, ασφαλέστερο, ένα δρόμο γεμάτο ομορφιά, ικανοποίηση και δύναμη, ένα δρόμο αιώνιας ζωής.

«Εγώ είμαι η Οδός, και η Αλήθεια, και η Ζωή. Ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ Εμού» (Ιωάννης ιδ:6).

Αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός, ο αναστημένος Σωτήρας. Είναι ο δρόμος της πραγματικής ζωής, που είναι ζωή νίκης, ζωή με δύναμη, ζωή με χαρά και ελπίδα ουρανού, ζωή με ανάπαυση στις υποσχέσεις τις αληθινές του Θεού.

Αν χρειάζεται κάποιος αποδείξεις γι’ αυτή την προσφορά της αγάπης του Θεού, δεν έχει, παρά να κοιτάξει με ειλικρίνεια στο Σταυρό του Ιησού Χριστού.

Έδωσε τη ζωή Του την άγια, την αναμάρτητη, για να μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο της αμαρτίας μας. Γνωρίζεις άλλον στην ιστορία του κόσμου μας, να έκανε κάτι τέτοιο;

Έγινε αμαρτία, φορτώθηκε την αμαρτία όλων μας, όλων των αιώνων, για να δικαιωθούμε εμείς (Β΄Κορινθίους ε:21).

Αναστήθηκε και ζει μέσα στις καρδιές μας. Είναι ο ζωντανός Κύριός μας, ο λατρευτός μας Σωτήρας, ο ζεστός μας Φίλος (Ιωάννης ιε:14).

Η ζωή με τον Ιησού Χριστό είναι η μόνη αληθινή ζωή, γεμάτη ομορφιά, δύναμη και δόξα αιώνια. Όσοι αγκάλιασαν τον Ιησού Χριστό και Τον κάλεσαν να γίνει Σωτήρας τους από την αμαρτία, να γίνει Κύριός τους και Θεός τους, ζουν από τώρα τη χαρά της λυτρωμένης, της αιώνιας ζωής.

Φίλε/η μου, αγκάλιασε με πίστη την αγάπη του Ιησού Χριστού. Ταπεινώσου με μετάνοια για την αμαρτωλή ζωή σου στο παρελθόν. Κάλεσε με ειλικρίνεια τον Κύριο να σε αναλάβει, να γίνει Κύριός σου. Μείνε πιστός στον Ιησού Χριστό μέχρι τέλους, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης, της μόνης αληθινής ζωής, της αιώνιας ζωής, ο Ιησούς Χριστός. Κάλεσέ Τον τώρα, σήμερα, για να σε σώσει από της αμαρτίας τον αιώνιο θάνατο.