Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τίποτα τυχαίο


Οι περιστάσεις που βρίσκεσαι δεν είναι τυχαίες. Τύχη δεν υπάρχει. Είναι όλες διαταγμένες, καθορισμένες από την αγάπη του Θεού, που, σύμφωνα με τα αιώνια σχέδιά Του, θέλει να χρησιμοποιήσει και εσένα.

Οι περιστάσεις που βρίσκεσαι ανεξάρτητα αν είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες, μα περισσότερο το δεύτερο, είναι οι άριστες δυνατές, oι καλύτερες που μπορούσαν να γίνουν για σένα, όπως τις μελέτησε η αγάπη και η σοφία του Θεού.


Οι περιστάσεις και οι συνθήκες που βρίσκεσαι στηρίζονται πάνω στη μελέτη του χαρακτήρα σου και των δυνατοτήτων σου, που εσύ φυσικά δεν μπορείς να τις γνωρίζεις, μα δεν είναι άγνωστα στοιχεία για τον Θεό, που μόνο αυτός τα γνωρίζει.

Οι περιστάσεις και οι συνθήκες που βρίσκεσαι, εάν διαταραχθούν ή αλλάξουν, θα είναι σε βάρος της προόδου σου και της πνευματικής σου εξέλιξης. Αν επιδιώξεις κάτι τέτοιο, θα είναι σε βάρος της πνευματικής σου ζωής.

Οι περιστάσεις και οι συνθήκες που βρίσκεσαι εξυπηρετούν τα σχέδια του Θεού, μέσα στα οποία και εσύ έχεις κάποια θέση. Τα δοξασμένα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα από θλίψεις, που ολοκληρώνονται και αξιοποιούνται με τη δική Του δύναμη.

Οι περιστάσεις και οι συνθήκες που βρίσκεσαι δεν σου επιτρέπουν από τώρα να δεις σε βάθος τις προοπτικές των σχεδίων του Θεού. Όταν όμως θα περάσεις από την άλλη άχθη, τότε θα καταλάβεις τη σκοπιμότητά τους και θα δοξάσεις τον Θεό

Οι περιστάσεις και οι συνθήκες, που βρίσκεσαι, ασφαλώς μπορούν ν' αλλάξουν. Να γίνουν όμως τί; Ποιος γνωρίζει τί είναι το καλύτερο; Το αγαθό μας;

Αυτό το γνωρίζει μόνο ο Θεός και Πατέρας μας. Και με αυτό το μέτρο καθόρισε την κατάσταση που βρισκόμαστε. Μα τότε γιατί ν' αλλάξουν;