Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Tα μεγάλα λόγια

"…και στόμα λαλούν πράγματα μεγάλα". (Δανιήλ ζ:8).

"Εθεώρουν τότε εξ αιτίας της φωνής των μεγάλων λόγων…" (Δαν.ζ:11).

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπου της ανομίας, που θα σπεύσει να εγκαταστήσει τη βασιλεία του πριν από την έλευση του Κυρίου μας, για να συντριβεί τελικά, θα είναι η μεγαλοστομία. Θα λαλεί πράγματα μεγάλα, μεγάλους λόγους, όπως λέει η Αγία Γραφή.

Μια παρατήρηση, που πολύ συχνά τονίζουμε, είναι πως τα όσα θα συμβούν εκείνη τη σκοτεινή εποχή, που δεν είναι μακριά, δεν θα παρουσιαστούν ξαφνικά, μα λίγο-λίγο ετοιμάζονται, σχηματίζονται, παρατηρούνται από πιο μπροστά από τις μέρες μας. Έτσι και αυτή η μεγαλοστομία, που θα χαρακτηρίζει την πολιτεία του θηρίου, είναι κάτι που από καιρό παρακολουθούμε να συντελείται και στις μέρες μας να γιγαντώνεται.


Στο εμπόριο λέγεται διαφήμιση. Στην πολιτική λέγεται προπαγάνδα. Είναι ένα έξυπνο και βαθιά ψυχολογημένο ανακάτεμα αλήθειας και ψεύδους. Η αλήθεια σε μικρές δόσεις, χρειάζεται για να γίνεται πιστευτό το ψεύδος και να "κολλάει". Ο μεγάλος μάστορας του είδους, ο Γκαίμπελς, ο σατανικός αυτός άνθρωπος της εποχής εκείνης, διδάκτορας της φιλοσοφίας, έλεγε: "Λέτε πολλά, λόγια πολλά, ψεύδη πολλά και μεγάλα. Πάντα κάτι μένει".

Αυτό το σύνθημα, αυτό το πνεύμα σήμερα έχει γίνει καθεστώς, το κυριότερο όπλο πολιτικής των μεγάλων και των μικρών. Με τα μέσα ενημέρωσης, ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, Internet, λένε, και λένε μεγάλα πράγματα που έκαναν, που θα κάνουν, λόγια που είναι αδύνατον να βρεις μέσα σ' αυτά κάποια άκρη.

Έτσι, όταν αυτός βγει στο προσκήνιο, με μια ευχέρεια λόγου, αυτός και τα όργανά του, θα λένε λόγια, πολλά λόγια, μεγάλα λόγια, τα οποία οι πολλοί θα τα δέχονται, θα τα απορροφούν, μην μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.

Είναι μια μορφή από αλυσίδες, από δεσμά, ίσως η χειρότερη από όλες. Τότε, όμως, θα είναι υποταγμένη στον ένα, "στον άνομο".

Η προετοιμασία του Αντίχριστου

Ο Κύριος μας είπε πως για την ημέρα της έλευσής Του "κανένας δεν γνωρίζει, μήτε ο Υιός, μα ο Πατέρας μόνον" (Ματθαίος κδ:36, Μάρκος ιγ:32).

Μα έδωσε σημεία πολλά, τόσα πολλά, που παρακολουθώντας αυτά, αντιλαμβάνεσαι την εξέλιξη των γεγονότων.

Βέβαια, προηγείται ο αντίχριστος και η βασιλεία του και αυτά που είναι πιο κοντά σε μας θα παίξουν το ρόλο τους. Όσοι προσέχουν το λόγο του Θεού, τα αντιλαμβάνονται.

Ο αντίχριστος θα έχει μια παγκόσμια κυριαρχία και εξουσία. Όλοι θα του δώσουν τιμή και δόξα και αυτός θα κυριαρχήσει σαν απόλυτος μονάρχης μέσα στις ιαχές του πλήθους: "τις όμοιος με το θηρίον;"

Για να φτάσουμε όμως στο σημείο αυτό, πρέπει να προηγηθούν πολλά άλλα, που θα προετοιμάσουν το έδαφος. Όλα όσα ιστορούνται για τις μέρες του αντίχριστου δεν θα γίνουν μέσα σε μια στιγμή ούτε από τη μια ώρα στην άλλη. Θα έχουν κάποιο στάδιο προετοιμασίας. Μια λέξη, ένας όρος που ταιριάζει στις μέρες αυτές είναι η λέξη "παγκοσμιότητα".

Αυτά τα οποία θα συμβαίνουν, θα έχουν έναν παγκόσμιο χαρακτήρα. Αυτό είναι που προετοιμάζεται τώρα.

Είμαστε μοιρασμένοι και διηρημένοι σε έθνη. Βέβαια, πολλές από τις εθνικές διαφορές που υπήρχαν έχουν μειωθεί. Κάτι εργάζεται που εξαλείφει αυτές τις διαφορές και έτσι, τα διάφορα διεθνή θέματα που θα παρουσιάζονται, θα έχουν αυτόν τον παγκόσμιο χαρακτήρα.

Η Αμερική και η Ρωσία συναντήθηκαν. Υπέγραψαν συμφωνίες. Θα υπογράψουν κι άλλες. Το συμφέρον τους δείχνει πως πιο καλό είναι να βρίσκονται σε συνεννόηση παρά σε συγκρούσεις. Και ακολουθούν και οι άλλες ανατολικές χώρες και η Κίνα. 

Η ΕΕ προχωρεί και αναπτύσσεται. Είναι ήδη ένα κράτος με κοινά συμφέροντα, κοινή πορεία, κοινούς στόχους. Από οικονομικής πλευράς ίσως τα πράγματα έχουν πιο πολύ προχωρήσει. Είδαμε με τις διακυμάνσεις του δολαρίου όλα τα χρηματιστήρια να ευθυγραμμίζονται και να πέφτουν, και να ανεβαίνουν ταυτόχρονα. Το δολάριο, παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, βουλιάζει με παγκόσμια απήχηση. Η παγκοσμιοποίηση είναι γεγονός. 

Τις ίδιες αρρώστιες έχουν όλες οι χώρες. Ανεργία. Πληθωρισμό. Αδυναμία επενδύσεων. Δημοσιονομικά και εμπορικά ελλείμματα. Το ίδιο είναι σε παγκόσμια κλίμακα. Στον θρησκευτικό τομέα παρακολουθήσαμε τη συνάντηση του Πατριάρχη και Πάπα και των άλλων θρησκευτικών ηγετών. Γίνονται συσκέψεις Μωαμεθανών και Ινδουϊστών, που δείχνουν έναν αγώνα συνεννόησης και προετοιμασία για μια παγκοσμιοποίηση.

Όλα είναι προγραμματισμένα και βαδίζουν βάσει σχεδίου. Συμπληρώνεται κάθε μέρα που περνάει η εικόνα, έως ότου αποκαλύψει τον εαυτό του. Και δεν είναι μακριά.

Τα μηνύματα αυτά έχουν και άλλη όψη. Να ετοιμαζόμαστε, να σηκώσουμε τα κεφάλια μας ψηλά, να λύσουμε τα "παλαμάρια" που μας δένουν με τον κόσμο της ανομίας, της αμαρτίας. Ο άγιος και καθαρός πιστός του Χριστού ας προετοιμάζεται με πρόοδο και αύξηση για τα μένοντα, τα αιώνια. Την ίδια ώρα στο βούρκο της ανομίας θα βουλιάζουν όλο και περισσότερο όσοι αρνήθηκαν τη χάρη του Θεού στη ζωή τους.