Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Έσχατοι καιροί


ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΑΠΟ TΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΘΛΙΨΗ

Ο Ιησούς Χριστός θα έχει φυλαγμένες δύο ιδιαίτερες τιμωρίες, στο τέλος της Μεγάλης Θλίψης. Η πρώτη θα είναι για τους Ιουδαίους που θα επιζήσουν από εκείνες τις τρομερές μέρες. Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιέγραψε τον Ιησού Χριστό σαν ένα ποιμένα που στέκεται στην πόρτα μιας στάνης. Οι Ιουδαίοι που πίστεψαν σ’ Αυτόν θα μπούνε στη βασιλεία Του. Όλοι όμως εκείνοι που Τον απέρριψαν δεν θα μπούνε (Ιεζ.κ:33-44).


Μια παρόμοια τιμωρία επιφυλάσσεται και για τους Εθνικούς που θα επιζήσουν από τη Μεγάλη Θλίψη. Και πάλι χρησιμοποιείται η μεταφορική έννοια του ποιμένα για να περιγράψει τον Κύριο. Παρουσιάζεται σαν ποιμένας που ξεχωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια (Ματθ.κε:31-46). Οι πιστοί στον Χριστό (τα πρόβατα), θα μπορέσουν να μπουν στη χιλιετή βασιλεία. Οι άπιστοι (τα ερίφια) θα πεθάνουν και θα περιμένουν την κρίση του Μεγάλου Λευκού Θρόνου. 

ΓΕΓΟΝΟΣ 5: Ο Χριστός θα βασιλέψει στη γη επί 1.000 χρόνια

Η μάχη τελείωσε. Τα οπλισμένα στρατεύματα της γης έχουν πια νικηθεί. Εκεί που όλα φαίνονταν χαμένα, παρουσιάστηκε ο Ιησούς Χριστός με όλη Του τη δόξα, και οδήγησε τα στρατεύματά Του στη γη. Πριν να τελειώσει εκείνη η μέρα, η Μάχη του Αρμαγεδδώνα είχε κερδηθεί από Αυτόν.

Η γη όμως είναι ένας σωρός από ερείπια. Παντού βασιλεύει ο θάνατος και η καταστροφή. Τι πρόκειται να συμβεί;

Ο Ιησούς Χριστός θα εγκαθιδρύσει το θρόνο Του στην Ιερουσαλήμ, που θα γίνει η πρωτεύουσά Του, θα αποκαταστήσει τους Ιουδαίους, ώστε να γίνουν και πάλι ο λαός Του, και θα βασιλέψει πάνω σ’ ολόκληρη τη γη για μια περίοδο χιλίων ετών, όπου θα κυριαρχούν η ειρήνη, η ευημερία και η δικαιοσύνη. Την περίοδο αυτή την ονομάζουμε Χιλιετή Βασιλεία (διαβάστε προσεκτικά το Αποκ.κ:4-6).

Οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης είναι γεμάτες με λεπτομέρειες για την καινούργια αυτή βασιλεία που θα ιδρύσει ο Χριστός όταν επιστρέψει στη γη.